Wij bouwen een huis: deel 3

Ik heb lang getwijfeld of ik/wij dit verhaal wilden delen op My Delicious Journey. De blog is nu al een aantal jaar gefocust op reizen en eten. Dat voelt goed. Maar ik merk ook dat ik graag andere inspiratie met jullie deel. Andere ‘Delicious Journey’s’ dan enkel de reizen die we maken en de verhalen en tips die we delen en schrijven. Het idee om de blog te veranderen en aan te passen ligt er al een tijdje. Door tijdgebrek is dat er nog niet van gekomen… maar SOON gebeurt dat wel. Een categorie die daar meer naar voren zal komen is ‘Lifestyle’ en daarin meegenomen onze hele journey rondom het bouwen van ons eerste huis! Hoewel de nieuwe look&feel nog even op zich laten wachten, beginnen we wel vast met het delen van ons verhaal; wij bouwen een huis! Nieuwsgierig naar deel 1 en deel 2? Deel één lees je hier en deel twéé hier.

Wij bouwen een huis - dak zit erop

Het dak zit er nu ECHT op!

Het dak zit erop! Was in deel 2 van wij bouwen een huis al aan de hand;-). Zoals toen genoemd zat het dak er inderdaad op, maar kwamen de dakpannen en de dakramen nog. Et voila. Dat gebeurde drie weken geleden. Het is gek hoeveel dakpannen veranderen aan een huis, ineens is het écht een huis. Grappig dat je dat bij elke stap zelf denkt’; ‘Wow, nu is het bijna een echt huis.’ Inmiddels zit het dak erop, zijn de steigers weggehaald en is het grootste gedeelte gevoegd. Wanneer je nu voor ‘het huis staat’ is het gewoon een echt huis. Ik knijp mezelf nog regelmatig om te kijken of het wel echt is. Een huis.. het is bizar! Zo gaaf! Hetgeen waar we al drie jaar op wachten.. eindelijk samen in een huis en geen appartement. Toch blijft het spannend. Zo’n mega grote stap? Zo… volwassen ;-).

Wij bouwen een huis - dak erop

Wij bouwen een huis - dak erop

De vloeren

In onze vorige blog hebben we onze lezers, familie en vrienden om hulp gevraagd voor een vloer. Want de keuze vonden we moeilijk. De zolder wordt laminaat evenals de 1e verdieping. Daar gaan we voor een redelijk donkere kleur. Het kijkt wat ‘ouder’ en de kleuren die we voor de muren in gedachten hebben passen er erg mooi bij. Dat geldt overigens ook als de muren ooit weer wit worden als we de kleur zat zijn. Het is een mooie match met onze eigen stijl.

Voor beneden was het een stuk moeilijker. AL langere tijd was duidelijk dat we een PVC-vloer wilden in vissengraat structuur. De gekozen keuken (waarin een kast van 4 meter van hout), past daar niet mooi bij. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een gietvloer in de keuken en een PVC-vissengraat in de woonkamer. Het is lastig om alles bij elkaar te matchen, erg leuk, maar ook spannend!

Wij bouwen een huis - vloer beneden

Wij bouwen een huis - vloer boven

Kijkje in de keuken

Hoewel we de keuken al een hele tijd geleden hebben besteld, hebben we nog geen ‘kijkje in de keuken gegeven’. We werken hier thuis graag met creatieve programma’s en daarom maakte Johan onze keuken in SketchUp. Op deze manier werd het voor ons veel duidelijker hoe de keuken in zijn geheel zou worden. Want de keuken die er komt, stond niet zo maar in de showroom ;-). Kleine sneak-peak:

Wij bouwen een huis- Keuken

Wij bouwen een huis - keuken

Binnen in huis aan de slag!

De buitenkant van het huis is af. Alleen de kozijnen moeten nog geplaatst worden. Alles buiten is opgeruimd en ineens ziet het er totaal anders uit! Het huis is zichtbaar en je ziet veel beter hoe groot de tuin wordt, wat de ruimte voor de oprit is etc. Tijd om binnen aan de slag te gaan!

De stempels zijn eruit gehaald, wederom een mega verandering om in je huis te zien! Leidingen en elektra is gelegd en we hebben ook warme voeten! Nouja… de buizen om warme voeten te krijgen ligt er ;-). Op de eerste verdieping zijn alle muren geplaatst, waardoor er nu óók zichtbaar is hoe groot elke kamer is en wat de ‘master bedroom’, badkamer etc. wordt. Man, wat een huis! Als een blij ei heb ik daar staan stuiteren. Het blijft best wel onwerkelijk. Waarschijnlijk tot we er echt wonen.

Komende week wordt de trap geplaatst en worden de vloeren gestort. Daarna komen de keukenbouwers inmeten (dubbel check) en begin mei komt de stukadoor. Daarna kunnen we écht zelf aan de slag.

Niet dat we afgelopen weken stil hebben gezeten… ieder weekend stond in het teken van ons huis. Het bezoeken van vloerenwinkels, meubelzaken, bouwmarkten en ga nog maar even door. Ik neem je mee door wat foto’s te delen en zie je graag weer bij deel 4 van ‘wij bouwen een huis’!

Wij bouwen een huis - vloerverwarming

Buizen voor de vloerverwarming.

1e verdieping.

Buitenkant huis – achter

Slaapkamer + inloopkast

Keuken

Lampen slaapkamer

Lampen keuken!?

Vloer van de douche

Ondertussen ook vast iets tekenen voor de tuin ;-).

Zolder

 
Nog meer inspiratie, ideeen en tips? Volg ons dan op Instagram! Wil je tips met ons delen? Dat horen en zien we graag in de reacties!