Wij bouwen een huis - deel 2

Ik heb lang getwijfeld of ik/wij dit verhaal wilden delen op My Delicious Journey. De blog is nu al een aantal jaar gefocust op reizen en eten. Dat voelt goed. Maar ik merk ook dat ik graag andere inspiratie met jullie deel. Andere ‘Delicious Journey’s’ dan enkel de reizen die we maken en de verhalen en tips die we delen en schrijven. Het idee om de blog te veranderen en aan te passen ligt er al een tijdje. Door tijdgebrek is dat er nog niet van gekomen… maar SOON gebeurt dat wel. Een categorie die daar meer naar voren zal komen is ‘Lifestyle’ en daarin meegenomen onze hele journey rondom het bouwen van ons eerste huis! Hoewel de nieuwe look&feel nog even op zich laten wachten, beginnen we wel vast met het delen van ons verhaal; wij bouwen een huis! Nieuwsgierig naar deel 1? Deel één lees je hier.

Wij bouwen een huis - deel 2

De eerste en tweede verdieping

Er is een hoop gebeurd sinds onze eerste update rondom het huis! Het gaat zo snel! Vooruit… het kan eigenlijk niet snel genoeg gaan wanneer je je eigen huis aan het bouwen bent. Dus snel is een woord dat je niet snel uit zal spreken;-). Niets gaat snel genoeg omdat je niet kan wachten op er daadwerkelijk te wonen. Máár, echt.. man, wat is het snel gegaan! Ik kan mij nog heugen dat we naast een hoopje zand stonden met met buizen erin en daar al 20 foto’s van maakten. Maar inmiddels lijkt de buitenkant zo goed als af. De afgelopen maand werden de eerste en tweede verdieping gemetseld en groeide het huis FLINK in de hoogte ;-). De laatste dingen als het aftimmeren en het leggen van de dakpannen staan voor de komende twee weken op de planning.. en dan zijn de werkzaamheden voornamelijk IN huis. We maken al afspraken voor het inmeten van de keuken; SAY WHAT!

Wij bouwen een huis - deel 2

Het dak zit erop!

Oké, zo goed als. Ja, een dak zit er zeker op, maar de pannen volgen over een week of twee. Na de carnaval (voor wie dat niet vieren, dat was dit jaar het eerste weekend van maart!), is di papa aan de slag gegaan met het dak. Dat was een hele uitdaging en grote klus! Met platen van +200kg was het geen makkelijk dak, maar met een aantal toppers is het binnen een dag gelukt. Het was nog even spannend of alles wilde lukken, want de dag dat de kraan er was voor de platen, was er vrij heftige wind en werd er storm voorspeld. Gelukkig waren de weergoden (een soort van) met ons en hield het op bij een stevige wind en regen. Yes! De werkzaamheden konden veilig uitgevoerd worden.

Het uitzoeken van DE keuken

Dat vond ik (wij) het allermoeilijkste. Het is de bedoeling dat onze keuken echt dé eye-catcher van het huis wordt. We zijn dol op koken, lekker eten en samen met een kop thee, koffie of een wijntje aan de keukentafel te kletsen. Samen, met familie, met vrienden. Dus, lastig, JA. Na een afspraak of 5 hebben we getekend voor de keuken. We hebben nog heen en weer gebeld en zijn nog binnengelopen omdat we niet helemaal zeker waren van de uiteindelijke keuze. Maar ik vertrouw erop dat we de juiste keuze maken (lees; nu ook hebben gemaakt);-). We laten onze keuken op maat maken bij Dekkers-Fransen. We hebben meerdere keukenzaken en interieurontwerpers bezocht en hebben uiteindelijk door de service, het fijne gevoel en de goede koffie (grapje..) gekozen om onze keuken hier te bestellen!

We zijn al een aantal maanden bezig met het uitzoeken van de keuken. De voorpret was al daar toen we de grond nog moesten kopen en inspiratie zochten op Pinterest. Ik kan je ook aanraden véél inspiratie op te doen voor je een keuze maakt. De mogelijkheden zijn reuze, maar ook het vinden van inspiratie is in deze tijd gemakkelijker dan ooit. Niet enkel door tijdschriften te bladeren (yes, daar ligt onze salontafel ook vol mee), maar Instagram en Pinterest zijn echt ideáál voor dit soort dingen! Wij hadden beiden ons eigen Pinterest-board en hebben er daarna samen een gemaakt waar de wensen van beiden inzaten. Ook voor een keukenzaak of interieurontwerper ideaal om van te voren naar te kunnen kijken ;-).

Wij bouwen een huis - deel 2

Wij bouwen een huis - deel 2

Het uitzoeken van een badkamer

Ook een van de belangrijkste ruimtes in huis. Ik denk dat velen enorm aan het wikken en wegen zijn als het gaat om de keuken en badkamer. Je kiest deze ruimtes meestal voor minimaal 15 jaar uit en wilt daar rekening mee houden. Niet alles roze met goud (jammer..), maar wat neutrale kleuren toevoegen zodat het niet te snel verveelt. Voor de badkamer zijn we ook al een aantal maanden aan het kijken. We zijn verschillende badkamerzaken binnen gelopen, maar ook wat showrooms van webwinkels. Voor de badkamer hebben we een duidelijk beeld voor ogen: het moet een ‘Spa’ gevoel geven. We hebben redelijk wat spotjes straks en één groot raam. Dus we willen het redelijk donker maken. Het bad, de waskommen en bijv. de douchestang en kop gaan we online bestellen. Het scheelt énorm veel geld en zeker als de betreffende webshop een showroom heeft waar je kunt gaan kijken, is dat een fijn gevoel. Onze wastafel (van hout) maakt mijn schoonvader (wellicht leuk om daar een DIY over te maken en deze te delen!?). Wij vonden inspiratie op Pinterest en deelden dat. Zie hieronder het (bijna) eindresultaat:

DIY wastafelmeubel

 

En nu? Eerst even wat afbeeldingen van de afgelopen weken:

 

Bij ons To-Be-Huis!

Bouwplaats vanaf de eerste verdieping.

Op de eerste verdieping..

Stiekem even ‘checken’ op de eerste verdieping..

Op de bouwplaats.

De nok zit erop! Uiteraard vieren met een biertje en een wijntje.

NOK ZIT EROP! (Pijl ter verduidelijking van de vlag ;-)).

Interieurshoppen is niet perse handig, maar met 70% korting kon ik deze roze poef NIET laten staan. (Hij is van de Karwei).

Zonnepanelen net gelegd.

Deze week en komende weken..

Worden de dakpannen gelegd, komen de goten erin en wordt de afdekvloer gesmeerd. Afgelopen maandag en dinsdag zijn de zonnepanelen op het dak gelegd, is de kapconstructie gemaakt en zijn de goten ingemeten. Veel klussen waar wij (helaas) niet echt bij kunnen helpen ;-). Wel gaan we op pad om badkamertegels te bestellen, op zoek naar een vloer voor beneden (huiskamer/keuken) en willen we de eerste badkamerattributen bestellen. Leuk is het absoluut! Maar ook zeker best wel lastig…

Wat betreft de vloer beneden… daar willen we HEEL GRAAG tips voor! Onze keuken wordt een deel donker (keukeneiland) en een deel wordt van hout met een lichtgrijze wassing (kastwand). Daardoor is het heel lastig om daar één soort en kleur vloer neer te leggen. Wie heeft/herkent dit ook en heeft een goede tip!? Mocht er een gouden tip bijzitten.. die is ons wel een biertje/wijntje waard;-). We zijn (niet) op zoek naar een vloer die beneden helemaal van tegels/plavuizen is.

Nog meer inspiratie, ideeen en tips? Volg ons dan op Instagram! Wil je tips met ons delen? Dat horen en zien we graag in de reacties!