Uzumajuice, detox, Uzuma, sapjes

Uzumajuice, detox, Uzuma, sapjes

Een doos vol sapjes

Vrijdag 23 januari staat de postbode aan mijn deur met een doos vol sapjes. Ik struikel bijna 10 treden naar beneden met het omhoog slepen van de doos, uit enthousiasme probeer ik namelijk te rennen, maar dat blijkt weer eens geen goed idee te zijn.

Boven in de keuken pak ik snel een mes om de plakband door te snijden en weet geen raad om de sapjes eruit te halen. Wat zien ze er toch heerlijk uit in al die vrolijke kleuren! Zal het ook zo smaken? De sapjes worden geleverd in een doos met vrieselementen, zodat ze koel blijven tot aan de deur. Ik zet ze snel in de koelkast en lees alle informatie die erbij zit nog even door.

Informatie over de sapjes

Elk flesje bevat 240ml sap. Bestaande uit groente (de basis) water en fruit. Uzuma voegt verder niets toe aan de sappen. Geen geur, kleur of smaakstoffen, puur uit de natuur. De Uzuma sapjes ontstaan uit het innovatieve slow juice proces. Daarom profiteer je van het maximale behoud van vitaminen en mineralen.

Om de twee uur drink je een sapje. Er wordt daarnaast aangeraden om minimaal 1 glas water tussen de sapjes door te drinken.

Ook vroeg ik me af hoe de verschillende sapjes aan hun namen komen… dit mailde ik naar Uzuma en kreeg binnen no-time bericht terug. Rise and Shine zijn bedacht als ochtend drankje, tijdens het slim programma neem je één van deze twee in de ochtend, fuse en vibe zijn tot stand gekomen omdat het echte krachtpatsers zijn. Ze geven je energie en je kunt ze zien als natuurlijke en gezonde versie van Red Bull. Karma, Zen en Aura zijn sappen met een reinigende werking en hebben daarom rustgevende namen.

Best interessant om te weten hoe ze aan de namen komen, niet waar?

Sapjes die langer bewaard moeten blijven worden vaak gepasteuriseerd om de houdbaarheid te verlengen, dit zorgt er echter voor dat de smaak, kleur, geur en voedingswaarde achteruitgaan. Daarom maakt Uzuma gebruik van het HPP-proces. High Pressure Processing. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat de pure smaak en alle voedingswaarden worden behouden.

sapkuur, Uzumajuice, Uzuma, Detox, Slim Programme

Start van de sapkuur

Aanvankelijk was het idee om zaterdag met de sapkuur te beginnen, maar ik besluit het te verhuizen naar maandag. Ik zou alle weekendplannen om moeten gooien en dat deed ik dus mooi even niet.

Uiteindelijk start ik dus op maandag 26 januari start ik met mijn 3-daagse Detox sapkuur van Uzuma. Om 08:00 begin ik vol goede moed aan het eerste sapje. Het is een sapje met 4 verschillende soorten fruit en wortels. De smaak is prima en ik krijg erg energie van, misschien nog wel belangrijker. Ik drink daarnaast een groot glas water met citroensap en een kop detox-thee.

Om half 10 moet ik in het ziekenhuis zijn voor overleg over onze applicatie voor (aya-patiënten) jongeren met kanker. Het gesprek gaat ontzettend goed en de aya-patiënten zijn heel enthousiast. Ondertussen lopen we naar onze opdrachtgever via de ondergrondse gang van het ziekenhuis om het goede nieuws te vertellen en drink ik mijn tweede sapje. Ik drink hem niet op… ik krijg hem gewoon niet weg. Wel drink ik een glas water en twee koppen thee om vocht binnen te krijgen.

Ik race naar huis om mijn stagegesprek voor te bereiden en drink mijn derde sapje. Ik drink hem helemaal op en merk aan mijn lichaam dat ik echt iets nodig had. Als het sapje op is pak ik er een in voor onderweg en rij richting het stagegesprek. Helemaal enthousiast kom ik naar buiten, ik ben aangenomen! Ik heb wel trillende handen om de stageplek die ik al had af te zeggen, maar kies een keer voor mezelf. De plannen van dit bedrijf passen niet alleen bij het bedrijf, het lijkt wel op mijn lijf geschreven ;-).

Sinds 13:00 heb ik hoofdpijn en ben wat duizelig, ik hoopte dat het snel weg zou trekken, maar helaas blijft de hoofdpijn tot ‘s avonds laat.

Uzuma, Sapkuur, Uzumajuice, Detox, Slim Programme

Na het stagegesprek rij ik richting mijn vriend om hem op te pikken en drink het vierde sapje. Hier zit banaan in en daar word ik gelukkig van. Als ik cravings heb in lekkers, dan is dat vaak in banaan. Ja… geen chips of koekjes, maar banaan.. ben ik een vreemde vogel?

Thuis kruip ik achter mijn laptop om bergen mail weg te werken en drink nummero 5. Ook deze is niet helemaal mijn smaak, maar ik drink hem wel op. Het doet mijn lichaam goed, want ik voel dat ik energie heb om weer even door te gaan. Ik ben me heel bewust van de energie die ik krijg als ik een sapje drink. Hou ik me daar normaliter bij een tussendoortje niet mee bezig, of zal mijn lichaam dat niet als voedend zien? Ik schrijf dit goed op en wil er aankomende week als ik weer een peer of rijstwafel met pindakaas als tussendoortje eet op letten.

Tussen 16:00 en 18:00 drink ik 3 (grote) mokken thee en eet ik een droge rijstwafel met niks. Ik heb het gevoel dat ik moet overgeven en dat heb ik er niet voor over. De rijstwafel helpt en ik voel me wat beter. Tot het avond eten blijf ik blogjes tikken. Hamburgers voor mijn vriend een sapje voor mij. Waarom deed ik dit ook alweer ;-)?

Ik drink een beker bouillon en drink mijn sapje (bijna) helemaal op. Ik wil echt doorzetten, maar merk gewoon aan alle reflexen in mijn lichaam dat ik dat niet moet doen, zelfs niet met mijn neus dicht! Ik drink wel een glas water met citroensap en nog een mok thee om het vocht goed op peil te houden.

We rijden naar de winkel en daar neem ik een bos bloemen mee. Ik heb zin om wat vrolijke kleurtjes in huis te halen. Wel blij als we weer thuis zijn, want eerlijk is eerlijk.. ik kan mijn ogen door het gebonk van mijn hoofd eigenlijk niet meer open houden.

Om 21:00 drink ik mijn laatste sapje van de dag en die smaakt me heerlijk. Fruit is de basis van de Shine, fijn! Moe, maar voldaan van de dag met al het fijne nieuws kruip ik tegen mijn lief aan en trek een dekentje over me heen. Morgen weer een nieuwe dag.

bloemen