Mei, Dear Diary, Dagboek, Sunny Sunday Selection

De dagen, weken en maanden vliegen voorbij. Het is inmiddels half mei, dat betekent dat we bijna aan de 6e maand van het jaar beginnen, dat de eerste helft van 2015 er bijna opzit. Hoe ouder je wordt hoe sneller de tijd zal gaan zeiden pap en mam me eens en het is echt zo. Als kind heb je alle tijd van de wereld. Ben je zo heerlijk vrij en heb je geen besef van de tijd. Hoe snel een uur voorbij vliegt. Dat je om 19:00 naar bed moet word je geleerd, maar het besef dat 19:00 na etenstijd zo snel is, dat begrijp je niet. Heerlijk dat onbezonnen leven. Pure vrijheid. Goed, back to reality, mijn droomboom modus even uit. Want de tijd vliegt wel degelijk.

Afgelopen 6 weken bevond ik me drie keer in het buitenland. Van Luxemburg naar Italië en door naar Israël. Het dringt nog niet tot me door hoeveel moois ik heb gezien de afgelopen weken. Als ik de foto’s bekijk lijkt het wel alsof ik er niet ben geweest, maar ik naar avonturen van anderen kijk. Wie kan er even in mijn hand knijpen? Want ik deed het allemaal.

Mocht het trouwens wat stil zijn hier op mijn blog, dan heeft dat alles te maken met het naderende einde van mijn stage. Het onderzoek moest af en ligt nu ter controle bij mijn begeleidster, het adviesrapport en mijn stageverslag moeten nog geschreven worden. Stress in huize Johan en Anouk. De onderburen zullen zich afvragen waar die oerkreten vandaan komen. Nou, ik vervloek mijn verslag en laptop heel soms, heeeel soms maar. Door alle stress zit ik ook niet helemaal lekker in mijn vel, maar daar schreef ik hier al een stukje over.

Ik probeer het werken (stage), het bloggen en mijn rust goed te verdelen. Na een dag achter de laptop, is het tijd om naar buiten te gaan. Dan rijden we naar mijn thuisdorp en nemen we daar puppie Jop mee op sleeptouw om een flinke ronde te wandelen. Ik kom helemaal tot rust tijdens zo’n wandeling. Kletsen met mijn lief, rennen als een (echte idioot) door de weilanden die hond achterna en genieten van de prachtige zonsondergang die we er regelmatig zien. Dit is therapie. Ik neem je mee op reis door mijn afgelopen weken heen. Ga je mee?

Mei, Dear Diary, Dagboek, Sunny Sunday Selection

Vlak voor mijn vertrek naar Israël komt deze beauty binnen. Een reistas van Herschel in het Flamingo Roze . Alleen de naam al laat me stuiteren. Zuurstok roze, baby roze, Flamingo roze. Daar gaat je hart toch sneller van kloppen? of komt dat door mijn voorliefde voor deze kleur wellicht? Net op het nippertje kon deze mooierd met me mee op reis! Het ideale formaat als handbagage. Mocht je met Ryain Air, Transavia of Wizz Air vliegen en alleen handbagage mee mogen nemen, dan is deze tas een echte aanrader! Zeer gemakkelijk mee te nemen en de afmetingen zijn precies goed. Ik ben normaal een groot liefhebber van een koffer, maar na deze vliegreis met tas als handbagage denk ik daar wel anders over. Ook de ideale tas voor een weekend weg met vrienden of een dagje naar het strand bijvoorbeeld.

Mei, Dear Diary, Dagboek, Sunny Sunday Selection

Lieve Laura en Robert kwamen vorige week zondag bij ons eten. Hoewel ik had gezegd weinig tijd te hebben voor een uitgebreid diner, viel het gelukkig toch in de smaak ;-). We aten Marokkaanse kip met Tabouleh, fruit, olijfjes en stokbrood met truffelpesto, nom!

Ook was mijn papa jarig vorige week en vierde we zijn 54ste verjaardag. Ja die kaarsen waren een mooie grap, waar hij zelf ook wel erg gelukkig mee was. Mijn zusje plaatste deze foto op Snapchat en kreeg van vrienden veel reacties als “jeeeeetje, wat is jouw vader jong!”. Oeps, ze was even vergeten dat de kaarsjes andersom stonden. Voor zijn verjaardag gaven we hem een weekendje weg naar Gent en ‘s avond aten en bowlden we met zijn allen om het feestje te vieren.

De kast op de foto is echt mijn pareltje in huis geworden. Ik ben er helemaal verliefd op. Wat een koopje was het bij de kringloop! Mijn schoonvader heeft er heel wat uurtjes ingestoken om hem zo te krijgen, maar dan heb je ook wat. Zien jullie trouwens die gezellige en leuke rietjes? Dat maakt je toch vrolijk!? En die mierzoete roze zuurstokken? Dat is lastig om af te blijven, maar ze zijn echt voor de sier ;-).

dagboek mei

Zien jullie iets geks aan mijn gezicht? Ben ik nog herkenbaar? Ja!? Afgelopen week kwam deze bril van Polette binnen en moest ik hem direct testen natuurlijk! Ik bestelde de E-Polette. De E-Polette is een bril voor degene die vaak achter een beeldscherm zitten. Het kunstmatige en blauwe licht dat bijvoorbeeld van een laptopscherm afkomt, is erg schadelijk voor onze ogen. We kijken eigenlijk letterlijk direct in een lamp. Met deze bril voorkom je migraines en vermoeide ogen. Echt een ideale uitkomst als je vaak achter je laptop zit of je telefoon in hoge mate gebruikt. Polette is gebaseerd op een simpel idee. Zij zijn de enige tussenpartij tussen fabriek en klant. De monturen en lenzen komen rechtstreeks uit de werkplaatsen van Polette en omdat er geen gebruik wordt gemaakt van grote voorraden scheelt het enorm in prijs om daar een bril te bestellen. Ook doordat eer geen tussenpartijen in beeld zijn die vaak hoge winstmarges vragen, is de prijs absoluut acceptabel.

Ik wist zelf niet zo goed wat ik moest verwachten van de bril, maar het verschil is groot! Het is even wennen als je er niet aan gewend bent een bril op je neus te hebben, maar de straling van de laptop richting je ogen is vele malen minder. Het licht is veel minder fel dan wanneer je de bril niet draagt. Ook mijn stagebegeleidster probeerde hem een dag en was onder de indruk!

Mei, Dear Diary, Dagboek, Sunny Sunday Selection

Ik dronk voor het eerst in jááááren weer een kop thee op de Engelse manier (wel zonder suiker). Het zakje wat langer laten trekken en er dan een wolkje melk aan toevoegen. Dit is echt genieten. Vroeger dronk ik dit elke dag. Bij het ontbijt, tijdens het middageten. Maar toen ik wat ouder werd, dronk ik alleen nog maar thee zonder melk. Nu ik het heb herontdekt, is dit een welkome verrassing om in de weekenden bij het ontbijt te drinken. Ik denk dat het richting de koude herfstdagen nog beter smaakt… (Noemde ik echt koude herfstdagen? Dan zal ik maar niet zeggen dat ik alweer zin heb in de kerst.. oeps!).

Mei, Dear Diary, Dagboek, Sunny Sunday Selection

Vooruit, ik heb ook zin in de zomer! Wel met warme zomerdagen en avonden alstublieft. Want het weer dat we nu hebben vind ik toch niet zo heel erg fijn.. wat jullie? Om het zomerse sfeertje vast aan te wakkeren hier in huis, maakte ik een sapje van sinaasappel en granaatappels geïnspireerd op al het lekkers uit Israël. Door deze kleuren denk je toch direct aan koude cocktails, warme zomeravonden en middagen op het strand? Yes please, yes, yes, yes.

Mei, Dear Diary, Dagboek, Sunny Sunday Selection

Ooh, kijk, verzopen hond! Echt, het is hilarisch om met een puppie die van oorsprong het jachtinstinct in zich heeft te gaan wandelen in de bossen of weilanden. Waar vogeltjes zijn, daar is Jop, waar de sloot is? Daar is hij niet meer weg te krijgen. En daar krijg je zo’n heerlijk geurende (Bleggggh) en bijna verzopen hond van. Oh en om je nog meer te plezieren neemt hij geen tak maar een boom mee naar huis. Ideaal, ik zeg, ideaal ;-).

Om weer wat meer balans te krijgen in het gezonde versus niet zo gezonde eten probeerde ik diverse saladebakjes van de Albert Heijn uit en ik moet zeggen dat het me niet tegen is gevallen! Vooral deze met nootjes was erg lekker als lunch! Als ontbijt eet ik vaak een chocomsoothie van banaan en raw cacao of mijn gezonde appeltaart ontbijt!

Of ik alleen maar gezond eet? Ik zou wel willen! Maar deze foto met een wijntje en truffelkaas is het antwoord. Nee dus ;-). Genieten van het leven, maar dan met mate.. dat past me niet zo goed. Na een hapje komt er een tweede en een derde en… een vierde. Maar daar werken we aan.

Gister ging ik op kraambezoek bij de knappe Vida. Want mijn eerste vriendinnetje is bevallen.. zo enorm leuk! Wat een prachtig poppetje. We aten asperges bij mijn schoonouders en sloten de dag af in de sauna. Vandaag (inmiddels alweer 13:00) gaan we op tafeljacht. Deden we afgelopen donderdag tijdens Hemelvaart ook al, maar we willen ons wat beter oriënteren voor we wat kopen. Wat staat er op jullie planning vandaag?

Een hele fijne dag gewenst in ieder geval :)!