Dear Diary, Mijn week, Maandag 26-01, Detox, Sapkuur

Maandag

Om 08:00 spring ik uit mijn bed voor het eerste sapje van de detox. Vol goede moed begin ik aan de Uzuma sapkuur van 3 dagen. Zullen de drankjes net zo goed smaken als ze eruit zien? In deze post lees je hoe mijn eerste dag detoxen is gegaan. Maandag was daarnaast ook een hele spannende dag. S’ ochtends moesten we om 09:30 in het ziekenhuis zijn voor onze applicatie voor jongeren met kanker. Het gesprek ging echt fantastisch. We hadden niet durven dromen dat men zo enthousiast zou zijn. We plannen meteen een afspraak voor de vrijdag om een draaiboek te schrijven en te bespreken hoe we dit verder moeten aanpakken. Om 13:00 had ik een afspraak voor een eventuele stage. Ik heb er sinds november al een, maar begon om diverse redenen te twijfelen en zocht een nieuwe plek. Ook dit gesprek was erg leuk en ging ontzettend goed! Ik heb een nieuwe stageplek en ben enorm enthousiast. ‘ S middags tik ik blogjes, beantwoord ik mijn mailbox en doe ik vooral rustig aan. Ik krijg extreme hoofdpijn van de detox en ben niet zo gezellig voor de rest van de wereld. Na het eten koop ik nog een bos bloemen (omdat ik zin heb in kleur in huis!) en duik dan op de bank. Vriendlief werkt nog even door tot 22:00, maar wel op de bank, zodat ik er fijn tegenaan kan kruipen.

Untitled-1

Dinsdag

Wonder boven wonder word ik wakker zonder hoofdpijn. Yes! I’m sooo gonna do this. Ik drink de tweede dag bijna al mijn sapjes op en eet een rijstwafel en appel tussendoor. Rond 10:00 besluit ik samen met de vriendin van paps en mijn zusje om wat leuks te gaan doen. We rijden naar de Intratuin, doen daar ons rondje en drinken een kopje pepermuntthee. Ze zeggen trouwens dat dat heel goed werkt bij gevoelige darmen, iemand die daar meer ervaring mee heeft? Ik neem bijna een citroenboom mee, want oh boy, hoe cool is dat? Na het kopje thee gaan we naar mijn hometown-thuis en is kleine Job (Heidelwachter pup) dolgelukkig ons te zien. We lunchen (laat) en gaan dan boodschappen doen om een zelfgemaakte pizza te maken. Oh, ik heb het echt wel even moeilijk, maar op een half tomaatje en een stukje gesneden paprika na, blijf ik van de pizza af. Hoooraaay! ‘S avonds plof ik op de bank met vriendlief en drink ik nog wat mokken thee.

uzumacollage

Woensdag

Woensdag is de laatste dag van mijn detox. Ik heb wat moeite met de sapjes en krijg echt honger. Geen cravings naar vet eten… maar honger als in iets om op te kauwen. Ik loop het centrum in voor wat noodzakelijke dingen en boodschapjes en app ondertussen met vriendlief over de avond. We gaan direct als hij uit zijn werk komt even naar de Ikea. Eens in de zoveel tijd vinden we het leuk om daar een rondje te dwalen en inspiratie op te doen. Ik vergeet mijn sapje dus een een bakje met droge sla blaadjes, komkommer en biet en hij (waaah, zo flauw!) frietjes met kip-sate. We gaan naar huis met nieuwe handdoeken (badkamer), glazen en wat spullen voor in de keuken. We zien nog veel mer leuks, maar stiekem zijn we ons aan het focussen om binnen nu en 2 jaar een huis te kopen, dus vinden we het zonde om aan bepaalde dingen nog veel geld uit te geven.

donderdag-29-01-15

Donderdag

YES. BANAAN! En ja… ik start mijn dag dus inderdaad met banaan. Een bananensmoothie wel te verstaan. Amandelmelk, banaan, kaneel, havermout en wat chiazaad. Is me dat even smullen! ‘ S’ ochtends heb ik een afspraak bij mijn stagebedrijf om de opdracht te beschrijven voor komende periode. Ik ga onderzoek doen naar de online vindbaarheid (SEO, Social media, landingspagina’s) en zal hier aan het eind een adviesrapport over uitbrengen. Ik rij daarna door richting Nijmegen en heb daar een eetdate met Laura bij de nieuwe en absoluut leuke Saladebar Munt. Binnenkort meer daarover in een hotspot post. Echt jongens… Nijmegen wordt met de week leuker!

We kletsen een aantal uren aan een tafeltje met een heerlijke salade, verse sapjes en koppen thee en duiken dan nog een vintage winkel in die er precies tegenover zit…. toeval? Daarna rij ik richting mijn thuisdorp om even aan te waaien bij mijn zusjes. ‘ S avonds werken mijn vriend en ik nog even en daarna is het tijd voor een filmpje.

vrijdag-30-01-15

Vrijdag

Ik start de dag rustig met een kop thee en een glas water met citroensap. Pak mijn laptop erbij om wat blogs te lezen en duik na een uurtje de keuken pas in voor ontbijt. Oeps, inmiddels is het alweer half 10. Ach, aan de andere kant… het is de laatste week dat ik lekker rustig op kan starten tot aan met de zomer, want vanaf maandag start mijn stage. Om 12:00 loop ik richting de trein en stap uit in Nijmegen. Koop wat nieuw schrijfwaar bij de HEMA en loop dan richting In-Credible waar ik om 13:00 een afspraak heb staan. Daar rollen leuke plannen uit! Enthousiast loop ik de deur uit en ga op zoek naar een plek om te lunchen.

Om 15:00 moet ik in het ziekenhuis zijn voor onze applicatie, dus ik heb nog wat tijd over. Ik vind wederom een nieuwe hotspot, Crudo. Alles suikervrij, lactosevrij, glutenvrij en vegan. Klinkt dat niet héél erg goed? Ik bestel een choco-smoothie, een kop groene thee en een klein stukje wortel-kokostaart. Ik smul en eet mijn buikje rond. Het is de hoogste tijd om de bus richting het Radboud te pakken. De bespreking gaat goed en aaaah, we kunnen wel schreeuwen van enthousiasme. Ja… die applicatie gaat er echt, echt, echt komen HOE GAAF IS DAT!?

Als ik richting trein loop om naar huis te gaan merk ik pas hoe moe ik ben. Afgelopen week stond vol afspraken en heen en weer geren. Ik ben blij als ik thuis kom en even op de bank kan gaan zitten met een glas wijn. Als mijn man thuiskomt is het tijd wéér richting Nijmegen te gaan. We willen (haha, dit is erg!) een restaurant uitproberen dat er nog niet zo lang zit… Wally. Oke…als je gek bent op burgers, dan is dit the place to be! Echt, goddelijk. Lekker met je handen eten en grote happen nemen uit een hele sappige burger. Zijn jullie al om?

zaterdag-31-01-15

Zaterdag

Weekend. Samen lang ontbijten, samen meerdere kopjes koffie drinken, samen nog lekker blijven zitten om te kletsen. Ik bel dol op de zaterdag. Het dorp ontwaakt rustig, men gaat naar de bakker voor warme broodjes en daarna snel naar huis om iedereen te voorzien van een fijn ontbijt. Wij maken pannenkoeken. Echt, een zaterdag kan niet beter beginnen. Het huis wordt gepoetst, er worden boodschappen gedaan en we gaan nog langs de bouwmarkt voor hout en knopjes voor op onze kast die binnenkort komt. ‘S avonds maak ik een salade van quinoa, geitenkaas en rozijnen. Inspiratie verkregen door Munt Saladebar in Nijmegen. Ook vriendlief is om, fijn! het laatste beetje energie stop ik in het maken van mueslirepen. Zonder suiker en gluten en lactosevrij, dat moeten we hebben. Een glaasje wijn en een paar koppen thee later is het tijd voor een filmpje, maar ik heb (schandalig!) al heel vroeg mijn ogen dicht.

Vanaf morgen start mijn stage. Heel spannend (gezonde zenuwen!) en ik ben enorm benieuwd hoe ik de marketing/communicatie-afdeling zal vinden. Daarnaast probeer ik mijn blog up-to-date te houden en minimaal 4 blogs per week in te plannen. De Tuesday Travel Notes, de TGIF en de Sunny Sunday Selection blijven vaste items.

Door de onregelmatige afspraken, vrije dagen, presentaties etc. was het een wirwar van een maand. Het sporten stond op een laag pitje. Ook daar hoop ik, nu ik meer ritme krijg, verandering in te kunnen brengen.

Daarnaast heb ik nog een vraag aan jullie (2 zelfs!). Welke onderwerpen lezen jullie het liefst en spreken jullie het meest aan op mijn blog?

En… Hoe was jullie week!?