januari#1--2

Sunny Sunday Selection. Een plekje op zondag waar ik jullie vertel over mijn week. Een kijkje achter de schermen. Van mijn uren in de schoolbanken, tot familiebezoekjes en avondjes tafelen met vrienden. Van reisjes naar mooie bestemmingen tot een wandeling door ons dorp. Persoonlijke stukjes die ik met jullie wil delen, om jullie mee te nemen in het jasje van Anouk.

De laatste weken van december zijn vaak erg druk, of eigenlijk kan ik beter heel december noemen niet waar? Toch is het wel gezellig druk. Het is mijn favoriete maand van het jaar. De lichtjes, de kerstboom, het lekkere eten, de gezelligheid van veel familie en vrienden om je heen, sinterklaas en de eerste sneeuw. Ja, december is voor mij volop genieten. Ook werken met kaarsjes aan en kerstmuziek op de achtergrond is stiekem wel heel erg fijn. Daar staat wel een nadeel tegenover.. het maken van de foto’s bij daglicht, want dat moet je al snel voor 15:00 doen.

Ik ben eigenlijk wel erg benieuwd wat jullie favoriete maand is en waarom? En delen jullie mijn liefde voor december ;-)?

Dusseldorf, Travel, Duitsland

Ik begon december met een goed voornemen. Gezond eten tot aan met de kerst. Dat ging goed tot 5 december. Ik bedacht me dat 1 januari een betere datum zou zijn. Man als je eenmaal weer begint met lekker snoepen… dan is de draad om het op te pakken wel verdomde lastig. 5 december vierde ik pakjesavond met mijn zussen en wat familie. Met 9 man trekken we al een aantal jaar lootjes. We maken een gedicht een surprise en kopen een cadeautje. 6 december vierde we Sinterklaas bij mijn vriend thuis. Daar maken we een gedicht, kopen we cadeautjes en eten we (altijd!) mosselen op pakjesavond, hmmmm.

7 december was het ook een feestje. De kerstboom werd weer van stal gehaald! Kerstmuziek aan, glas wijn erbij en optuigen maar. Ik staar die eerste avond vaak vol bewondering naar de boom ipv de tv… tja, hij staat er dan ook maar 3 weken!

De weken tussendoor was ik vooral bezig met mijn project op school. De laatste projectweken die ik zal draaien voor mijn studie. Dat is gek! Vanaf februari ga ik namelijk op stage, daarna ga ik een minor volgen en aansluitend volgt het afstuderen. Maandag zullen de laatste 2 weken in deze schoolbanken ingaan.. vreemd hoor, haha. Maar ik ben dan ook een mega sentimentele dweil af en toe.

We zijn een applicatie aan het ontwikkelen om kankerpatiënten tussen de 18 en 35 jaar oud een mentale uit bed beleving te geven. Als zij moeilijk uit bed kunnen komen met de chemo, hoe geven we dan toch een fijn gevoel? De testpersonen waren erg te spreken en we zijn nu zelfs in onderhandeling of het ECHT wordt uitgebracht. Mocht dat zo zijn horen jullie natuurlijk meer!

Voor mijn blog was ik twee keer op pad deze maand. In het weekend van 12 december bezocht ik Londen. Na 5 jaar kon ik eindelijk eens terug. Londen is betoverend met Kerst, maar daar lezen jullie binnenkort veel meer over op mijn blog. In het weekend van 19 december was ik in Düsseldorf met mijn vriend en 2 vrienden. We verbleven via WIMDU in een appartement en bezochten alle kerstmarkten in de stad. Hoe Düsseldorf beviel? Ook daarover later meer.

Londen, Travel, Christmas, UK, Engeland

De weken op school vlogen om. Echt… soms besefte ik niet dat het alweer vrijdag was. Ineens was daar de kerstvakantie. Whut, wauw… time flies!

Uitslapen, aan mijn nieuwe blog werken, de verjaardag van mijn jongste zusje vieren en bam, 1e kerstdag klopte aan.
We aten eerste kerstdag heerlijk Italiaans bij familie. Pizza’s uit de steenoven en heerlijk vlees van de bbq. Tweede kerstdag hadden we een High Tea. Man, wat boffen we toch met zo’n familie! Heerlijk gegeten… en aangekomen ;-).

Met oud en nieuw hebben we met 9 vrienden eten gemaakt en tot 10:00 spelletjes gespeeld. Toen was het tijd om naar het feestje te vertrekken. Met een man of 30 hebben we afgeteld tot het nieuwe jaar en proosten we met roze champagne, bowl en fijne hapjes op het nieuwe jaar.

Londen, Travel, Christmas, UK, Engeland, The Bug Ben

Ik maak altijd 100 plannen voor de kerstvakantie. Maar vergeet meestal dat je maar de helft vrij hebt. Of vrij.. de helft van de tijd lukt het maar om in te plannen wat je zelf moet doen… en zo worden de schoolopdrachten (hoe kan het ook anders) doorgeschoven naar het laatst.

Inmiddels is het 4 januari en sta ik al met een voet weer in het normale leven. Hé, voelt toch best gek dat de wekker weer verplicht af gaat. Dat ik in het donker van huis ga en ook weer in het donker terug zal komen. Ach, als er nog wat sneeuw gaat vallen waar we uren doorheen kunnen rennen en mooie wandelingen kunnen maken hoor je me daar niet over klagen hoor.

Het allerspannendste en leukste en en en… deze maand? Dat mijn nieuwe blog (deze dus!) Live is gegaan!

Proost op 2015! Hoe zijn jullie het nieuwe jaar gestart?

PS: Ik twijfel nog over de frequentie van de Sunny Sunday Selection. Elke week, 2 keer per maand of 1 keer per maand? Wat vinden jullie?