Sunny-Sunday-selection-april-2

Oeps. Een dag later dan gepland, maar ik deel de Sunny Sunday Selection graag nog met jullie! Afgelopen week was een drukke (wanneer zeg ik dat niet?), van uren onderzoek, lange wandelingen en een fantastisch weekend Italië, weer terug naar onze kikkerlandje en klaar aan het maken voor de volgende trip. De week vloog voorbij, lezen jullie mee?

Dat vrijdag frietdag is in mijn ouderlijk huis is al langer traditie. Maar ook op zondag eten we steeds vaker met zijn allen. Wandelen we voor of na het eten en sluiten we de week af (starten de nieuwe) met een wijntje. Vorige week zondag maakte mijn zusje een heerlijke salade met wat broodjes en soep klaar. Smullen dus!

Maandag begin ik mijn week zoals gewoonlijk op mijn stage. Ik moet nog heel wat werk verrichten, loop een beetje achter op schema. Ik kan de concentratie en de focus maar niet vinden. Constant zwermt het door mijn hoofd dat ik het niet ga halen… is dit herkenbaar voor jullie? Ik denk dat het iets met perfectionisme te maken heeft… kon ik dat soms maar laten varen. Gelukkig heeft mijn vriend de ‘het komt echt wel goed’ eigenschap in zich en kan hij me tot een level brengen waar ik in ieder geval kan ademen.

Dinsdag hebben we marketingoverleg. Ik steek er veel van op en vind het interessant te zien wat er allemaal besproken wordt binnen een bedrijf. Ik probeer niet alleen notulen te maken, ook mee te schrijven en te onthouden hoe dingen precies gaan. Als leerschool zeg maar.. ;-). ‘S avonds lees ik in keer een boek van Maeve Binchy uit. Wat zijn haar boeken toch verslavend.

Op woensdag werk ik thuis voor mijn stage. Maak ik het huis vast schoon (want lang weekend weg) en pak ik vast wat spullen in. Ik geniet van het zonnetje en ga na het eten nog aan de slag met mijn onderzoek. We gaan op tijd naar bed want we willen uiteraard uitgerust richting La Bella Italia.

sunny-sunday-selection-april-#2-1

Donderdagochtend pak ik de laatste spullen in. Wacht ik tot vriendlief thuiskomt uit zijn werk en dan rijden we richting Eindhoven. Nog geen 4 uur later zie ik mijn kamergenootje uit New York weer. Wat geweldig om hier, maar ook om bij haar in Italië te zijn! We rijden van Bologna naar Cesena en eten daar samen voor het diner. Ze begrijpt maar al te goed dat we voor de typisch Italiaanse lekkernijen komen, dus daar starten we direct mee. Met volle buiken van de broodjes, kaas, worst en een Pasta Cannoli, lopen we nog een rondje door het centrum en kletsen we honderd uit over van alles en nog wat. Om 01:00 is het tijd om te gaan slapen. Vrijdag is het vroeg dag voor een uitje naar Urbino, Fano en Acqualagna.

Het ontbijt bestaat uit een cappuccino en croissantjes. What else in dit fijne land ;-)? Als we worden opgehaald rijden we eerst naar een plek wat ze haar ‘University Coffee’ noemt. De plek waar alle studenten voor, tussen en na de lessen hun shot cafeïne of een glas alcohol halen. Dit is de beste koffie die ik ooit heb geproefd. Zelfs na de andere dagen waar we nog vele malen meer koppen koffie proberen. Met studentenkorting 80 cent voor een kop koffie… oh, normaal betaal je in deze regio sowieso maar 1 euro. Wauw!

sunny sunday selection april Italie

We rijden naar Urbino en genieten daar van de vele uitzichten die dit Historische stadje ons biedt. We eten bij Gallo in het plaatsje Gallo (kip) en daar lunchen we zoals ik nog nooit eerder lunchte. Laten we zeggen dat we de rest van de dag geen eten meer nodig (zouden) hebben… Truffelkaas, Pasta, Salami.. het was fantastisch. Na de lunch rijden we de heuvels in en daarna is het tijd om richting de kust (Fano) te rijden. Hier sluiten we aan voor happy hour en drinken cocktails en eten verschillende bruschetta’s. Rond 20:00 rijden we naar onze laatste bestemming Acqualagna en daar eten we samen met haar ouders en wat vrienden. We eten alles met truffels erin, een bijzondere ervaring! Als kers op de taart krijgen we verschillende sausjes en kazen mee naar huis. Haar ouders hebben namelijk een winkel waar producten worden verkocht met truffel. Olijfolie, pesto, kaas etc. Een bestelling bij deze mensen én voor het eten is de moeite waard.

Zaterdag staan we nog iets eerder op. Maar de cappuccino en croissantjes maken veel goed. Tijd om naar Verona te gaan! We zien casa di giulietta, bewonderen de straatjes met kinderkopjes, waar kleine balkonnetjes met bloemen voor een romantische sfeer zorgen en eten onze buikjes vol op de jaarlijks terugkerende food market. Cannoli, Risotto, Piadina, aardbeien met chocolade en slagroom en nemen chocolade als cadeautje mee naar huis. Wat een geweldige dag! Helaas begint het te stormen en zijn we doorweekt als we bij de auto aankomen. Het plan om door te rijden naar Venetië voor het diner schuiven we (met pijn in mijn hart) aan de kant. We zijn rond 21:30 terug in Cesena, eten daar een fijne pizza en proeven het beste ijs van de stad. Ook niet slecht toch?

april dear diary italie

Zondag is het wederom vroeg dag. Tijd om onze koffers te pakken. Na het laatste ontbijtje en een fijne cappuccino rijden we door naar Bologna. De laatste bestemming van onze trip. We beklimmen de toren van Asinelli, drinken Spritz, eten Mortadella (worst uit Bologna) en slenteren wat over de markt. Voor we het weten is het tijd om richting vliegtuigveld te gaan. Met tranen in onze ogen nemen we afscheid. Italië was fantastisch. Fantastisch om zijn eten, zijn mensen en zijn sfeer. Maar ook om haar. Wat een Engel en vriendin heb ik er gevonden!

Wat zijn jullie plannen voor deze nieuwe week?