werken-en-lunchen

Hoi! Leuk dat je weer een kijkje neemt in ons leven. Afgelopen twee weken was ik druk in de weer met ons dakterras, stond ik te stuiteren na het boeken van onze tickets naar Zuid-Afrika, had ik veel meetings, een fijne brainstormsessie en at ik wel héél veel salades. Ik twijfel overigens een beetje of ik deze dagboekjes wekelijks, tweewekelijks of maandelijks moet terug laten komen op mijn blog. Wat vinden jullie?

Dakterras make-over

Maandag (zoeffff, back in time, 25 juli).. of eigenlijk die hele week ben ik bezig geweest met een dakterras make-over. Ik was onze rotzooi zo zat, dat ik onkruid/mos heb weggehaald, de grootse rotzooi in zakken heb gedaan en weg heb gebracht, de tuinmeubelen heb geschrobd en daarna nieuwe spullen ben gaan halen. We zitten weinig buiten omdat het hier vrij hard waait. Parasols gaan om en daar was ik totaal klaar mee! Terwijl ik door de Intratuin struinde voor bloemen, planten, plantenbakken en wat gezellige dingen voor op tafel, zocht mijn vriend op internet een schaduwdoek. Die zijn we ‘s avonds na zijn werk gaan halen en hebben hem direct opgehangen.

Dinsdag heb ik alles gepoot/geplant, schoongemaakt, gezellig aangekleed en zaten we voor het eerst in jaren buiten. We hebben de bbq aangezet, een fles wijn (twee) opengemaakt en zijn pas na middernacht naar binnen gegaan. I love it! Het weer zat vanaf daarna maar weinig mee.. dus nu is het wachten tot de zon ons land weer verwarmd en wij lekker kunnen genieten van de buitenlucht.

dear diary, sunday summary

Dakterras vóór de make-over

make-over-dakterras

Dakterras ná de make-over

terras-make-over

Berlijn, shoppen en nieuwe ideeën

De rest van de week was vól en om eerlijk te zijn ben ik zelfs een beetje kwijt hoe het in zijn verloop is gegaan (dat is het voordeel aan wekelijkse dagboekjes, ook leuk voor mijzelf om terug te zien en lezen!). Nieuwe ideeën zijn bedacht en daar wordt aan gewerkt. O.a. de Facebookpagina met de leukste adresjes van Nijmegen staat nu online, maar hoe en wat daarmee verder is nog helemaal in de ontwikkelfase. Meld jezelf gerust aan overigens, vinden wij Nijmegen liefhebbers leuk!

Ik ‘boekte’ die week het huisje van de lieve Eva in Berlijn en ga daar komende week samen met mijn zusjes naartoe. Een weekend relaxen en genieten van de Berlijnse gezelligheid, biertjes en de toffe cafés en restaurantjes.

Donderdagavond shopte ik samen met mijn zusje in Nijmegen en schoven we daarna aan bij Freddy’s (nieuw in Nijmegen!) voor een burger met frietjes!

flowers

downtown1

Zaterdag ben ik echt, echt kwijt. Behalve mijn belastingaangifte (ieeeh, dat wordt nooit leuker) en wat boodschappen kan ik mij moeilijk heugen wat we hebben gedaan. Mijn heugen is überhauptsteeds meer een zeef aan het worden..

Zondag zag ik de lieve Marjolijn weer eens en wat was het fijn! Ik heb samen met Marjolijn bij Buro gewerkt en we spreken een aantal keer per jaar af voor een gezellige lunch of een drankje. We aten een brunch bij Downtown (redelijk nieuw in Nijmegen) en wat was het goed!

Voor ik er erg in had was het weekend voorbij, over, HOI MAANDAG. 1 augustus. I know, cliché, maar jongens, kan er iemand soms even op de ‘iets langzamer button’ klikken? Want de zomer lijkt nog maar amper begonnen en we gaan alweer naar de helft van augustus toe. Hallo zon? Kun je ons nog even verblijden?

wandeling12

Fijn eten, lange wandelingen en ZUID-AFRIKA

Maandag (1 augustus) was ik de hele dag in mijn thuisdorp. Ik moet altijd om mezelf lachen als ik zie wat voor een spullen ik dan meeneem. Een krat vol was het deze keer. Van regenlaarzen om te wandelen met de hond, tot mijn camera, alle lenzen, boeken, mijn laptop en ingrediënten voor te bakken en te maken recepten. Alsof ik een week op vakantie ga, hilarisch.

Om 11:00 zijn we aangeschoven bij Eigenweijs in Groesbeek. Enorm leuk tentje waar je heel goed kunt ontbijten en lunchen. Mijn brunch bestond uit het keuze ontbijtmenu en dat kan ik je aanraden! Wat yoghurt en vers fruit, een eitje, een banaanpannenkoek en een heerlijk belegd croissantje.

‘S avonds wandel ik samen met mijn vriend en de hond een heel stuk in de weilanden. Wat een vrijheid voel je als je hier loopt. We werden getrakteerd op een hele mooie zonsondergang. Die zag ik niet aankomen na een dag vol buien, hagelstenen en nog meer regen.

Op vakantie in eigen land: Wandelen door de weilanden van Groesbeek

Dinsdag schrijf ik wat boho-guide stukjes en werk ik vast aan een nieuw idee voor eind/augustus september. In juli kwamen er een week lang zomerdrankjes online, afgelopen week ijsjes en voor eind augustus, als iedereen terug aan het werk of naar school moet staan er makkelijke meeneem-lunches op de planning! Dat wordt smullen:).

WE BOEKEN TICKETS NAAR ZUID-AFRIKA. HOORAY, HOORAY, HOORAY

‘S avonds spreek ik af met een vriendinnetje om te brainstormen over MDJ en eten we bij Saladebar Munt in Nijmegen. Jam! Daar krijg ik nooit genoeg van. We kletsen heel wat af en voor we het weten sluit Munt en moeten we op zoek naar een andere plek om het voort te zetten. Om 21:00 stap ik in de trein naar huis en kijk ik samen met de BF naar Prison Break. We willen voor het nieuwe seizoen begint de eerste delen nóg een keer zien. Weten jullie trouwens hoe het zit met Pretty Little Liars? Na aflevering vijf van seizoen zeven kunnen wij online niets meer vinden… anyone?

saladebar munt nijmegen

Van afspraak naar afpsraak


Woensdag is ‘rustdag’. Ik schrijf wat blogjes, poets het huis, doe wat boodschapjes en lees een boek. Ik schrijf ook wat sollicitatiebrieven en binnen een uur word ik al teruggebeld. De afspraak plannen we voor de dag erna.

Op donderdag sjees ik eerst naar Bunnik waar ik afspreek met Jeannette van Puuruiteten en met Caroline. We bespreken onze reis naar Jerez de la Frontera en een eventueel vervolg aan onze samenwerking. Na een heerlijke brunch bij de Veldkeuken race ik terug naar Wijchen voor het gesprek. Het gesprek gaat erg goed, maar omdat het een startersbeursfunctie betreft, moet ik even nadenken hoe en wat. Vervolg horen jullie nog ;-)! ‘ S avonds spreek ik af met een vriendin in Nijmegen die ik al heel erg lang niet heb gezien. We zeggen altijd ‘nu spreken we echttt vaker af’ en dat mislukt dus meestal. Puur door stress en drukte bij ons allemaal.

veldkeuken

vuurkorf

Het weekend bestaat uit wijntjes naast de vuurkorf bij mijn vader thuis, het jaarlijkse feest van mijn schoonouders en zondag (gister) waren we brak, heul erg brak. We komen in de middag thuis, doen goede bankzaken en ‘s avonds komen mijn zusjes om een film te kijken. We bestellen pizza en kip döner en ploffen neer op de bank.

Hoe was jullie week?

Wil je mij volgen tijdens mijn reizen? Extra tips voor fijne restaurantjes en cafeetjes zien? Mijn keukenavonturen bewonderen en een kijkje achter de schermen in ons every day life krijgen? Volg mij dan via Instagram.