Sunday Summary #4: Zomerfeesten, barbecuen & zonnebaden

Hoi! Welkom bij weer een nieuwe week waarin je een kijkje in ons leven krijgt. Het is inmiddels de 3e sunday summary op rij en daar sta ik zelf van te kijken.. eigenlijk vind ik dit best wel (heel erg) leuk om te doen. Om jullie een kijkje te geven in ons dagelijks leven, maar ook om zelf af en toe eens terug te blikken over de maanden die elk jaar nog sneller voorbij lijken te vliegen dan die in het voorgaande jaar. Hoe gaat het met jullie? Een fijne week gehad? Kunnen genieten van de warme zonnestralen?

Solliciteren, nog meer solliciteren en bloggen

Mijn maandag begon met het maken en fotograferen van een aantal recepten. Ik schreef wat artikelen voor de boho-guide van Laura (soon online!), deed een rondje kringloop en had een afspraak bij Via Cannella. Een geweldig mooie kook- en woonwinkel bij ons in de straat. Vanaf volgende maand gaan we samenwerken en daar heb ik veel zin in! Aan het eind van de middag las ik het boek ‘gelukkige mensen lezen en drinken koffie’. Nou, de stortvloed aan tranen hield maar niet op. Binnen twee uur was het boek uit. Aanrader om te lezen!

Dinsdag schreef ik een aantal sollicitatiebrieven en blogde ik erop los. Probeerde ik een nieuw gezond zomerdrankje met mango en werd dat meteen het ontbijt voor de rest van de week. Zoet, maar ook heel verfrissend. ‘S middags heb ik samen met de vriendin van mijn vader de Barbecook in elkaar gezet en probeerde deze rookoven ‘s avonds bij mijn ouderlijk huis meteen uit. Gerookte zalm is echt een van mijn favoriete gerechten ever, man wat smaakt dat goed! Afgelopen herfst probeerde ik dat bij familie ook al en zij gebruikte houtsnippers van oude whiskyvaten om het te roken.. mocht je nou een rookoven hebben, dan is dat echt de moeite waard eens te proberen! Met mijn vrije tijd weet ik soms niet wat ik moet doen (behalve heel veel kasten die nog opgeruimd moeten worden en vast vooruit bloggen, maar soms heb je daar een break van nodig), dus appte ik met vriendinnetjes en kwamen er veel nieuwe dates op de planning.

Sunday Summary #4: Zomerfeesten, barbecuen & zonnebaden

Sunday Summary #4: Zomerfeesten, barbecuen & zonnebaden

Sunday Summary #4: Zomerfeesten, barbecuen & zonnebaden

Familiediners en biertjes op de zomerfeesten

Woensdag was zo ongeveer hetzelfde riedeltje. Sollicitatiebrieven schrijven, bloggen en smiddags was mijn middelste zusje hier! We aten kibbeling, wat al een verslaving is van kinds af aan. Kochten vers fruit op de markt en zijn aan het eind van de middag (weer) richting ouderlijk huis gegaan. Hier hebben we samen gegeten en zijn we daarna na een optreden van mijn vader gegaan. Papa speelde vroeger in een aantal bandjes, tegenwoordig vragen ze nog wel eens of hij komt zingen en die verleiding kan hij meestal niet weerstaan;-).

Donderdag was het tijd voor de eerste avond vierdaagsefeesten. En vanaf die middag heb ik voornamelijk friet, hamburgers en alcohol gezien, gegeten en gedronken. Gelukkig hebben we ook wat dansjes gedaan, gezellig gekletst en genoten van de sfeer van deze Nijmeegse feesten. vrijdagochtend vroeg hadden wij al bezoek hier op ons dakterras. De vierdaagse loopt dan langs ons huis en zo is het al een aantal jaar traditie dat we hier dan wat biertjes drinken. Mijn schoonmoeder en vrienden van ons die meelopen rusten hier even uit en eten een soepje op het dakterras. In de namiddag hebben we onszelf weer richting Nijmegen verplaatst en hebben we o.a. de band Baby Blue en the Orignals gezien.

Sunday Summary #4: Zomerfeesten, barbecuen & zonnebaden

Sunday Summary #4: Zomerfeesten, barbecuen & zonnebaden

Uitslapen, filmpjes monteren en eten (en nog meer eten)

Zaterdagochtend hebben we uitgeslapen. Dat komt écht nóóit voor. Wat bier en feesten tot in de ‘late’ uurtjes wel niet met je kunnen doen. De dag begon fijn, want de nieuwste Foodies lag op de deurmat! Er gaat niets boven een vrije zaterdagochtend met veel koffie, het lezen van de krant of food-tijdschriften en rustig wakker worden. De BF is ‘s middags filmpjes gaan monteren die we hebben gemaakt in de Dolomieten en ‘s avonds reden we naar vrienden voor een bbq. Ik ben jaloers op de fantastisch mooie en grote tuin die zij hebben! Doet me denken aan lange zomeravonden in Italië.. zo romantisch!

Zondag (gister, wanneer dit dagboek eigenlijk online zou moeten staan als je de naam gelooft), zag er hetzelfde uit als zaterdag. Uitslapen, lezen, filmpjes monteren en ‘s avonds bbqen met papa en mijn zusjes.

Nu dus per direct op dieet. Smoothies, sla en soep… want deze dagen waren niet echt bevorderlijk voor mijn gezondheid en gewicht geloof ik;-). Ik ga zo opruimen (de hal die ik al weken uitstel) en blogideetjes uitwerken.

Wat doen jullie deze week? Al vakantie? Of heb je die nog in het vooruitzicht?

Sunday Summary #4: Zomerfeesten, barbecuen & zonnebaden

Sunday Summary #4: Zomerfeesten, barbecuen & zonnebaden

Sunday Summary #4: Zomerfeesten, barbecuen & zonnebaden

Wil je mij volgen tijdens mijn reizen? Extra tips voor fijne restaurantjes en cafeetjes zien? Mijn keukenavonturen bewonderen en een kijkje achter de schermen in ons every day life krijgen? Volg mij dan via Instagram.