summervibes

Het is eind mei en de zon heeft zich eindelijk laten zien. Het heeft even geduurd, maar afgelopen weekend was Nederland helemaal in de summervibes. Van late night barbecues tot ijskoude drankjes op het strand en een beetje bijkleuren op een dekentje in het park. Hoewel wij op reis waren en Schotland erom bekend staat vooral grijs en regenachtig te zijn, hadden wij ook fantastisch weer. Wandelen, drankjes op het terras en genieten van het mooie landschap. Een mens heeft maar weinig nodig om gelukkig te zijn en te genieten.

Maar, voor degene die hier regelmatig eens langskomen weten dat de zomer niet mijn favoriete seizoen is. Zodra september aanbreekt trek ik mijn regenlaarzen uit de kast en struin in met liefde door de regenplassen om daarna thuis te komen en op te warmen met fijne sloffen en een warm drankje. Eerlijk is eerlijk, ook ik word echt wel gelukkig van die lange zomeravonden waarop we proosten terwijl de klok alweer 22:00 slaat. Nog een voordeel aan de zomer? Het organiseren van zonnige feestjes. Want HALLO wie wordt er niet blij van zo’n mega kan water met komkommer, munt, aardbeitjes of frambozen? Daar wordt het innerlijke kind in mij extreem happy van! Ook barbecues, het schroeien van marshmallows boven een vuurtje en koude witte wijn maak je mij intens gelukkig mee. Wat ik misschien nog wel het leukste vind? Het dekken van de tafel wanneer er vrienden komen, of zorgen voor een feestelijke sfeer bij een tuinfeestje.

summervibes

summervibes

Goed. De zomer. Ik heb er een haat/liefdesverhouding mee. Die lange avonden kan ik wel aan wennen en zou ik voor geen goud willen ruilen voor een jaar vol donkere avonden. Van gezellig samen eten en zitten in de tuin krijg ik nóóit genoeg. Maar die hete gele bol die schijnt terwijl jij aan het werk bent.. de kopjes thee en koffie die mij véél minder smaken of de sloffen waar ik het liefst in woon die maanden niet aan kunnen. Ik weet het niet. Het is maar goed dat we vier seizoenen hebben in een jaar. Kan ik mij driekwart van het jaar verheugen op mijn liefste lievelingseizoen. Maar ook de fijne dingen van de andere seizoenen meenemen ;-).

Wat is jouw favoriete seizoen?