Ibiza3

Persoonlijk

Elk jaar bedenk ik mezelf (te laat) dat ik een dagboek bij wil houden. Ja, de mooie reizen, bijzondere etentjes, familieaangelegenheden of gezellige stapavonden met vrienden kun je onthouden. Maar wat gebeurt er met al die andere, kleine, mooie momenten in ons jaar, in ons leven? Een post schrijven over het jaar dat achter ons ligt deed ik daarom nog niet eerder. Ik wist niet waar ik moest beginnen. En dat vind ik nog steeds erg lastig. Tijd om zo naar de winkel te hollen dan maar?

2015, het was een prima (hoe zeer ik dat woord ook niet mag) jaar. Een jaar bomvol fantastische reizen. Een jaar vol met (te veel) eten. Een jaar waarin ik de focus op healthy eten een beetje verloor. Een jaar waarin ik vaker had willen sporten, een jaar waarin ik mezelf beloofde dat ook elke week weer netjes te doen. Een jaar waarin ik mijn eerste HBO-stage heb afgerond, het jaar waarin ik een minor PR & Mediarelaties volgde. Het jaar waarin ik groeide, het jaar waarin ik enorm met mezelf aan het worstelen was. Het was een prima jaar. Veel hoogtepunten, maar ook momenten waarop ik zo graag zou willen dat iemand me ‘het’ antwoord gaf.

Ik voel mezelf een beetje een inbetweenie. En nu ik dit typ doet dat woord me denken aan de teletubbies, maar dat even terzijde. Vrienden die huizen kopen, grote reizen maken en nog meer mooie reizen in het vizier hebben en aan de andere kant vriendinnen die een kleine hebben gekregen of die zwanger zijn. En dan heb je mij. 25 jaar, student, gebonden aan school en ‘s avonds al schrijvend aan een essay of samenvattingen aan het maken voor een tentamen. Een inbetweenie.

Dit inbetweenie gevoel doet me wel beseffen waarom ik het altijd zo moeilijk vind in het nu te leven. Om me heen zie ik toekomst. Een toekomst waar ik ook graag naartoe wil. Ik heb al een jaar of twee totaal geen zin meer om te studeren. Ik wil aan een leven gaan bouwen, een leven waarin de toekomst geen toekomst meer is, maar het nu. Het verleden trekt zo aan me omdat ik constant herinneringen met mama koester. Omdat ik zie hoe we nachten lang aan het dansen waren en geen zorgen hadden over die toekomst.

Het nu trekt me dus niet zo. Misschien wel omdat ik al heel lang niet goed in mijn vel zit. Ik word vastgehouden terwijl ik met 5 grote stappen tegelijkertijd vooruit wil gaan. Ik voel me vaak onbegrepen. Ik hoor uit veel hoeken dat je moet genieten van het student zijn, want dan kan alles nog. En ik vind die adviezen ook heel fijn en lief. Maar ik heb een goed gevuld rugzakje door alle gebeurtenissen de afgelopen jaren en kan me niet altijd connecten met het studentenleven. Ik heb heel veel geleerd van het bedrijfsleven tijdens mijn bijbaan als projectleider. Waar ik naast 30 uur school ook 20 uur moest werken. Woonde ik 4 maanden in Venetië (in een tent!) en verbleef ik 6 weken in New York only the lonely. Ik denk dat ik gewoon probeer uit te leggen dat ik echt heel erg verlang om afgestudeerd te zijn en verder te gaan.. en ohja, als het goed is gebeurt dat dus ook in het gloednieuwe jaar (2016!)

Natuurlijk weet ik nog lang niet alles (daarnaast ben ik een tikkeltje eigenwijs). Ik ben nog maar een newbie, een kleintje in het vak als ik afgestudeerd ben. Maar ach, ik probeer het voor mezelf ook leuk te maken en houden. Ik denk dat ik in mijn quarterlife crisis zit. Zou dat kunnen? En met ontelbare koppen koffie, repen chocola en wat zelfhulpboeken en te veel afleveringen Gossip Girl sleep ik mezelf daar ook weer doorheen.

Gaan jullie mee naar mijn 2015 in reizen?

Luxemburg vakantie, Luxemburg weekend weg, Lumxeburg Stad, Echternach

Reizen


Op reisgebied heb ik een heel, heel bijzonder jaar gehad. In mijn hoofd lijkt het alsof ik dit jaar ook naar mijn geliefde New York vloog, maar dat is bedrog. Dromen komen eng dichtbij, als je wakker wordt en denkt op Time Square te kunnen dansen die avond dan gaat er wat mis. Zou het de cafeïne van die bakken koffie zijn? Anyway, back to reality.

In februari zijn we het reisjaar samen begonnen bij onze zuiderburen, Gent om precies te zijn. Daar genoten we van heerlijk eten, warme chocowafels en Belgische biertjes. Terug in Nederland sliep ik een nachtje in Amsterdam in Hotel V, een plek die ik iedereen kan aanraden!

In maart sliepen we een nachtje in ‘bijna eigen stad’, bij Hotel (IN)credible in Nijmegen. Onwijs leuke en gezellige sfeer op de avond en heerlijk ontbijt daar! Inmiddels is het een vast stekkie geworden als we in Nijmegen zijn.

Het Paasweekend brachten we door in Luxemburg. Waar we samen met Evey en haar vriend fantaseerde over enge monsters en Hilbilly’s in het bos. Voor laatstgenoemde term verwijs ik je graag door naar haar blog… Luxemburg heeft prachtige natuur, maar ook de stad was een aangename verrassing!

Nog geen twee weken later stapten we samen op het vliegtuig naar Bologna. Daar zag ik mijn huisgenootje uit New York (Francesca) weer. Het was een fantastisch weekend waarin we Verona, Bologna, Urbino en Fano ontdekten. Naast geweldig eten en goede wijn was het vooral geweldig om haar weer eens te zien.

1,5 week na Italië stapte ik op het vliegtuig voor een wel heel bijzondere reis. Ik vloog voor een week naar Israel. Daar dwaalde ik door Jeruzalem, dreef ik op het water bij de Dode Zee en werd ik verliefd op het hippe Tel Aviv.

In juli was het weer een drukke reismaand. Net klaar met mijn stage, stapte ik zo de auto in om naar Italië te rijden. Samen met mijn schoonouders verbleven we een week in Sud-tirol om flink wat kilometers te maken in de Dolomieten. Wat een adembenemend stukje Europa is dat ook weer… fantastisch.

Terug in Nederland vertrok ik richting (weer) richting Gent om de Gentse feesten mee te maken.

Eind juli vloog ik voor 3 dagen naar Riga (Letland). Mijn eerste ervaring met een land van de Baltische staten. Met invloeden uit Duitsland, Rusland en Polen, maar ook uit Italië is dit een hele bijzondere stad en absoluut een aanrader om in 2016 naartoe te gaan!

Half augustus was het tijd voor echt, echt vakantie. Dat klinkt gek, dat snap ik. Met zijn tweetjes hebben we vakantie gevierd op Ibiza. En verliefd waren we meteen. Het uitbundige nachtleven, de natuur, de mensen, Ibiza is ge-wel-dig. En een eiland waar ik zeker weten nog vaker terugga. Tijdens onze vakantie op Ibiza hebben we ook een dag gespendeerd op Formentera. Op zoek naar een mooie plek om te duiken, snorkelen of te genieten van een helblauwe zee? Formentera heeft het tropische tintje van de Caribische eilanden.

In november zijn we een lang weekend naar Dublin geweest. Dublin stond al jaren op mijn to-visit lijst, maar het kwam er steeds niet van. Toen ik de Ryan-air tickets zag om de vlucht van Amsterdam naar Dublin te promoten moest ik boeken. Voor 30 euro p.p. retour, niet slecht toch? Dublin heeft me verrast. Grijs, grauw en oud, maar ook hip, gezellig en sfeervol. Een mooie trip om te combineren met de Wicklow Mountains.

Ik mag (en dat doe ik ook) in mijn handjes klappen als ik dit rijtje lees. Wauw, ik ben zelf impressed van de plekken die ik dit jaar allemaal heb bezocht. Wat is onze wereldbol toch mooi He?