Persoonlijke update

De wereld staat op zijn kop he? Wat een impact heeft het coronavirus op veler gezondheid, maar ook op ondernemers in veel verschillende branches. Horeca en de reisindustrie zijn nog maar het topje van de ijsberg. Wat dacht je van onder andere al het personeel in de zorg- en het onderwijs? Petje af… wat een kanjers. Ik vind de maatregel om thuis te werken een absolute must, maar in veel beroepen is dat geen optie. Hoewel ik een sterke mening heb over het hoe en wat de situatie wordt aangepakt doet dat er weinig toe. Verwarring wordt vaak veroorzaakt door alles wat je leest online. Ik denk dat je zelf (extra) goed na moeten denken over de stappen die je zet in deze tijd. Wees wijs en denk aan anderen, help anderen.

Een aantal trips voor de komende tijd zijn al gecanceld. Zo ook ons weekend naar de Ardennen dat vandaag zou starten. Of dat jammer is? Natuurlijk. Teleurstelling is een emotie die je wat er ook gaande is mag voelen. Maar nog veel meer voel ik voor degene bij wie wij het huisje huurde bijvoorbeeld. België is in semi-lockdown, restaurants etc. worden ook gesloten en deze man moet zijn personeel verspreid over verschillende horecazaken gaan vertellen wat de impact daarvan is.

Nog niet eerder voelde ik de spanning in de branche waar ik werk zo sterk. Reizen- en daarover schrijven is een prachtberoep, maar het heeft de afgelopen maanden flinke klappen gehad. Hong Kong, Australië.. en nu corona als pandemie. Dat is nogal wat.

Toch probeer ik ook de keerzijde hiervan te zien. ‘Elluk nadeel heb zun voordeel’, hoor ik in mijn hoofd op die manier afspelen. En zo probeer ik ernaar te kijken. Tijd om thuis te blijven. Kaarsen aan te steken. De natuur in te gaan. Een extra boswandeling, – of strandwandeling maken. Ben creatief: als wij gaan wandelen nemen we vaker broodjes, een thermosfles en wat fruit mee. Een picknick is zelfs in de herfst- en winter perfect.

Blijven we dan geen content meer delen? Jawel. Ik denk dat het juist belangrijk is dat te blijven doen. Wellicht moet je komende maand een reis annuleren (heel zuur, absoluut), maar kun je later in het jaar gaan. Ik wil je blijven inspireren met plekjes verder weg, maar ook zeker dichtbij. Dat laatste proberen we al een tijdje steeds vaker te doen. Artikelen delen over weekendjes dicht(er)bij huis. Of thuisblijven en natuurparken in ons eigen land ontdekken. Het voelt dubbel. Er zijn 1000 meningen en die kunnen de een of de ander enorm raken. Doe wat goed voelt, wat verantwoordelijk is, stay save en denk in deze ook vooral aan anderen.

Liefs.