travel-light-and-with-new-friends

Goedemorgen. Welkom op weer een nieuw begin van de week, een frisse maandag, een goede start en misschien wel fijne lentedag?

Vandaag heb ik een blogje over toppers voor jullie. Toppers uit mijn omgeving waar ik super trots op ben, maar ook toppers in de blogwereld die het verdienen om extra in het zonnetje gezet te worden en leuke, fijne mensen die een eigen onderneming zijn gestart en wel wat extra bekendheid kunnen gebruiken! Sharing is Caring zeggen ze, dus bij deze lieverds!

1. This one is in English. The picture above was made in New York last summer. The girl next to me (Francesca) was my roommate during my study in the summer holiday. We’ve been roommates for 5 weeks and we shared a lot. We we’re both missing our families, our boyfriends and what’s better than talk about it while eating chocolate cookies and drinking tea? When she saw me making smoothies every morning, having salads for lunch, she decided that when she would be back in Italy, she would change her lifestyle… so she did! She lost a lot… a lot of weight and I can’t tell you how proud Im!

2. Hoe stoer is het als je de marathon van New York gaat lopen? Heel stoer? Dat vind ik ook! En is het niet nog veel mooier als je dit voor een goed doel doet en dit goede doel KiKa is? Marlissa van Sisters and the City gaat dat tijdens de Marathon van 2015 in NYC doen! Echt een super tof initiatief! You go girl!

3. Jahra leerde ik vorig jaar kennen. We volgen dezelfde opleiding aan de HAN in Arnhem. Samen met een vriendinnetje van mij maakte ze voor hun minor een hele vette documentaire over Krav Maga. Inmiddels is Jahra afgestudeerd en is ze een eigen bedrijfje begonnen; Jahra. Ze maakt echt hele toffe video’s en kan jullie steun natuurlijk goed gebruiken ;-)!

Een-fiets-huren-bij-Le-Grand-Huit1

4. Die topper die hierboven (achterop) de fiets zit, verdient ook een plekje hier! Omdat ze een ontzettend leuk mens is, mooi van binnen en van buiten en stiekem veel te lief voor de wereld ;-). Lau’s je inspireert me elke dag en ik lees je blogs met liefde, kippenvel en vaak een traan! Evey, ook jij verdient een plek hier. Je bent zo’n leuk mens en je blog heeft zo’n bijzondere niche en daarom vind ik hem ontzettend leuk om te lezen. Ik gun je miljoenen lezers in de maand en als kers op de taart natuurlijk een blogtripje naar een fijn oord met een aantal van ons ;-)! Ook lieve Michelle schrijft geweldig mooie blogs. Ze heeft al ZOOOOVEEL van de wereld gezien… en het wordt elke maand een beetje meer. De stukjes ontroeren en de foto’s brengen je even in een droom. Bianca, ook jij hoort in mijn lijstje met favo blogs thuis. Je schrijft de woorden zo op papier dat ze wel tot leven lijken te komen als ik het lees. Ook de foto’s die je deelt laten me regelmatig sprakeloos. Danielle, je hebt echt hele toffe stappen ondernomen de laatste paar maanden, kanjer! Ik las je blog met de meest fijne recepten altijd graag, maar blijf je zeker volgen met je nieuwe plannen. Dan als laatst een zonnetje voor Leonie, kende ik via Twitter (en blog) en zag haar laatst voor het eerste bij Laura, want daar is ze de heuse stagiaire van ;-). Geweldig lief en inspirerend mens. Zegt waar het op staat en denkt graag met je mee.

5. Simone heeft een aantal periodes bij mij in de klas gezeten. Waar ik juist enkel en alleen de business kant koos, heeft zij zich verdiept in social marketing in combinatie met desginen en het bouwen van websites. Sinds februari heeft ze haar eigen onderneming en kunnen jullie dus massaal een afspraak maken om een website te laten bouwen ;-).

6. Ook mijn lieve zussen en mijn fijne man horen thuis in het rijtje met toppers! Iemand die er altijd voor me is, de stress weg kan nemen als ik bijna ontplof, me met alles wil helpen en mijn grootste steun en toeverlaat is.. Ik ben je echt dankbaar voor alles dat je voor doet en je verdient een dikke kus man van me! Mijn zussen die me altijd aanhoren, mijn blogs altijd lezen en gewoon mijn alles zijn omdat het zulke prachtige dames van binnen (en buiten!) zijn.

7. Charlaine van wie ik zomaar een heel lief kaartje in de bus vond toen ik vertelde dat ik niet zo goed in mijn vel zit. Dat zorgt voor een giga glimlach op je gezicht als je thuiskomt. Dankjewel engel! En ik ben heel trots dat je het gewoon ff hebt geflikt met die baan ;-)! Mark, ook jij hoort in dit rijtje thuis! Ik wil je bedanken voor alle gesprekken, drankjes en periodes dat we gewoon even een fantastische samenwerking hebben neergezet.. MAAN komt er… ;-)!

Back in time: Amish Country, Pennsylvania, lancaster, Amish

Tijd voor de Evaward.

De leuke Eva in Berlijn bedacht een week of twee geleden een hele leuke, gezellige tag! Door Eva, Evey en Laura werd ik getagd om hem ook in te vullen! Komtie dan:

1. Minipaarden of luiaarden?
Minipaarden! Omdat ik ze zo schattig vind als we in onze auto toeren langs alle weilanden en boerderijen.

2. IJsjes of taart?
Taart. Without a doubt… ik denk dat ik een taart per dag op zou kunnen eten… echt!

3. Series of films?
Lastige vraag hoor! Normaal zou ik denk ik voor series zou zijn gegaan… maar met tijdgebrek ben ik blij als we een film kunnen kijken, film dus.

4. Welke film móet iedereen gezien hebben? En welke juist echt niet?
Mijn all-time favoriet blijft PS, I Love You. Dus die raad ik ook iedereen aan. Gone Girl… NIET DOEN. Oke, ergens is hij heel gaaf, maar man hij duurt way to lang en to the point komen kunnen ze niet, dus doei!

5. Wat is je favoriete taart?
Cheesecake! Aardbeienkwarktaart! Appeltaart! Sorry, zei je 1 taart…? Kan niet kiezen!

cheesecake3

6. Welke stad, naast Berlijn uiteraard, zou je graag eens willen bezoeken?
LA, San Francisco… Sydney, Auckland. En Berlijn eigenlijk elk jaar wel… ben er ook een beetje verliefd op ;-).

7. Op welke blogpost ben je het meest trots?
Hmmmm, lastig, want dan denk ik meteen terug aan posts die ik op mijn oude blog schreef.. ik ga voor deze post. Waarom je minstens één keer in je leven alleen zou moeten reizen. Dat herinnert me eraan dat ik zelf vaker zulke dingen moet doen, maar ook om jullie te inspireren!

NYC, Greenwich Village

8. Welke drie bloggers en hun blogs wil je extra in het zonnetje zetten?
De bloggers die ik al noemde in mijn trots-lijstje horen voor mij in dit rijtje thuis! Maar omdat ik dan nu stieke kan smokkelen noem ik er nog 3 ik bedoel 4…: Eva, want ik vind haar fotografie prachtig, Tea, omdat het een echte lieverd is en ze zo heerlijk schrijven kan en Anne, omdat haar positiviteit aanstekelijk is! Suus, schrijft over (veel) te lekker eten en rariteiten die ze tijdens hun reizen tegenkomen op tafel, erg leuk!

9. Vertel eens iets wat mensen door het lezen van je blog waarschijnlijk écht niet van je weten…
Ik ben bang in het donker en voor geesten… gordijnen moeten ‘s avonds dicht omdat ik het idee heb dat ik ze anders kan zien.

10. Tag / nomineer vijf bloggers aan wie je deze tag doorgeeft
Ik denk dat ik wellicht dubbel zal taggen.. want de tag is heel vlug de blogwereld doorgegaan! Bij deze tag ik: Anne, Liliane, Rosanne, Esther en Suus.