easy like sunday morning

Easy like sunday morning. Maar stiekem is zaterdag mijn favoriete dag van de week. Begrijp mij niet verkeerd. De zondag vind ik heerlijk. Rond 08:00 maken we de gordijnen open om de eerste lichtstralen van de dag binnen te laten in de slaapkamer. Blijven we samen nog even in bed, kruipen tegen elkaar aan en staren naar buiten. Zeggen we een half uur niets en genieten we van de rust en elkaar. Praten we honderduit over van-alles-en-nog-wat of bespreken we simpelweg de plannen voor de zondag. Op zondag gaat de badjas aan. Gaan de broodjes de oven in en gaat er niets boven de geur van deze warme broodjes, verse koffie en gebakken eitjes.

Op de achtergrond klinkt hier op zondag vaak jazz-muziek. Dekken we de tafel met mooi servies en vrijwel al het beleg dat we hebben, drinken we ons eerste kopje koffie terwijl we wachten op de broodjes en bladeren we door de krant, wat tijdschriften of kijken we een deel van programma’s als ‘ik vertrek’ of ‘Bed en Breakfast’. De zondag is absoluut niet verkeerd. Ik geniet voor de volle 100% van de rust, het samenzijn, de geur van verse broodjes en van de smaak van de koffie die op een rustige zondagochtend veel beter lijkt te zijn dan doordeweeks. Ja, de zondag is fijn, maar er zijn een paar dingen die de zondag niet heeft en zaterdag wel.

easy like sunday morning

easy like sunday morning

Op zaterdag is er rumoer hier in het centrum. Terwijl we aan ons ontbijt zitten kijken we naar beneden en zien we iedereen de bakker en de groentewinkel in-en-uit lopen, ruiken we de geur van verse taartjes en zien we mensen met volle boodschappentassen richting de auto lopen. Het klinkt wellicht wat silly, maar het is heerlijk om in je pyjama naar buiten te staren en te kijken naar deze bezigheden.

Een tweede punt wat de zaterdag wel heeft en de zondag niet? Een avond en nacht waar je je geen zorgen hoeft te maken over hoe laat het zal worden. Want morgen (zondag) is het nog een dag weekend. Nog even niet aan het werk denken, maar genieten van wijntjes en lekkere hapjes.

Wat is jullie favoriete dag van de week en waarom? Fijne zondag!

easy like sunday morning

easy like sunday morning

easy like sunday morning

easy like sunday morning

easy like sunday morning

easy like sunday morning
Deze mooie borden en yoghurtbakjes ook bestellen? Ze zijn van Bitossi Home en te bestellen via fonQ.

Wil je mij volgen tijdens mijn reizen? Extra tips voor fijne restaurantjes en cafeetjes zien? Mijn keukenavonturen bewonderen en een kijkje achter de schermen in ons every day life krijgen? Volg mij dan via Instagram.