Antwerp, Belgium, Citytrip, Zuiderburen, Antwerpen,

Antwerp, Belgium, Citytrip, Zuiderburen, Antwerpen,

Met een kop thee in mijn hand geniet ik van een nieuwe dag. Ik ruik de bakker tegenover ons, de geur van warme broodjes doet me smelten. Langzaam hoor ik meer mensen de straat op lopen. Het dorp ontwaakt. Winkels doen hun deuren open en men groet elkaar. Even droom ik weer weg, naar een fijn moment met jou. Zoals wel vaker zit ik ergens in een ver verleden, maar deze herinnering haal ik bewust verder naar boven. Wat heb ik het toch goed, zo fijn en warm bij jou. Ik ga terug naar het jaar 2010 en blijf daar de hele ochtend zitten.

De zon zakt langzaam onder en verdwijnt achter alle gebouwen als we Antwerpen binnen rijden. Mijn hand ligt op jouw been, ik friemel wat heen en weer en krijg een enorme glimlach op mijn gezicht. We kletsen over van alles en nog wat en zijn er zo aan toe om dit weekend ons 1-jarig samenzijn te vieren op een fijne plek. Met broodjes en flesjes drinken zijn we op pad gegaan. Nee, Antwerpen is niet ver en een picknick onderweg is ook niet nodig, maar dat willen we graag, omdat het fijn is.

De avond valt en stroken donkere lucht wisselen af met het laatste beetje zon. We parkeren de auto, checken-in bij ons hotel en ploffen dan neer op ons hotelbed. Ik kruip in je armen en kan hier eeuwen blijven liggen. Ik voel me veilig, opgeborgen, zo heerlijk vertrouwt in jouw armen. Jouw geur kan ik op blijven snuiven. In je ogen kan ik blijven dwalen.. maar het is tijd om de stad te ontdekken.

We kleden ons warm aan. Een dikke jas en een warme sjaal. Het is maart, overdag kun je zowaar een terrasje pakken, maar de avonden zijn toch zeker koel. We zoeken naar een gezellig restaurantje, maar worden verleid door de verschillende Chocolatiers. Je koopt een doosje chocolaatjes voor me en voor we een restaurantje vinden hebben we de eerste samen al op. Dat smaakt naar meer. We strijken neer bij een Italiaan (hoe verrassend is dat?) en bestellen beiden een enorme pizza. Samen met een fles wijn gaat deze er met gemak in. Ik proef een stukje van jouw pizza, jij van die van mij. Lichtelijk wankel lopen we naar buiten. We kletsen aan een stuk door en verwonderen ons over de fijne gebouwen. De Romantiek wordt aangewakkerd door al het moois om ons heen. We lopen een ronde langs het water en besluiten dan maar terug te gaan. Eenmaal terug komen de chocolaatjes weer tevoorschijn.. wat smaken ze heerlijk. Morgen weer een nieuw doosje? En een wafel met suiker een kop chocomel en Belgische Frieten?

Antwerp, Belgium, Citytrip, Zuiderburen, Antwerpen,

We worden gewekt door fluitende vogels en het zonnetje dat door een kiertje naar binnen schijnt. We zetten de kussens rechtop en blijven zo nog een half uurtje met een muziekje aan op bed liggen. Ons eerste ontbijt is een chocolaatje. Smaakt best wel goed. We kleden ons aan, genieten even van het zonnetje als we op het balkon staan en gaan dan naar beneden voor het echte ontbijt. Het is een stralende dag. Koud, maar door het zonnetje heerlijk. We bekijken het Centraal Station van Antwerpen, lopen over de kinderkopjes langs de vele winkels in de enorme winkelstraat, genieten van verse sapjes, duiken zijstraatjes in voor tweedehands en kantwinkeltjes en stranden voor de lunch bij Goossens. Niet alleen een broodje, ook wat chocolaatjes gaan mee in de tas.

We drinken een glas wijn en een biertje om een terras en duiken dan ook wat winkels in. Ik krijg een ring, met een diamant erop. Als dat niet een typisch cadeautje uit Antwerpen is… ik bedank je met duizend kussen en blijf de hele dag aan die ring om mijn vinger draaien. Ik voel me zo goed, zo trots, zo fijn en ontzettend blij. Omdat ik bij jou ben, samen met jou mag zijn.

Tegen de avond lopen we terug naar het hotel. We zijn moe en eenmaal binnen helpt de warmte niet mee tegen het gapen en de vermoeide oogjes. Toch besluiten we naar buiten te gaan. Stiekem zijn we een beetje verliefd op deze stad en willen we zoveel mogelijk van hem zien.

Hand in hand zoeken we een fijne plek om te eten. Niet alleen de stad is prachtig, jij ook. Je geeft me kriebels, je laat me lachen en ik wens op dit moment en nu nog steeds, dat je me nooit zal laten gaan.

Antwerp, Belgium, Citytrip, Zuiderburen, Antwerpen,

Antwerp, Belgium, Citytrip, Zuiderburen, Antwerpen,

Antwerp, Belgium, Citytrip, Zuiderburen, Antwerpen,

Antwerp, Belgium, Citytrip, Zuiderburen, Antwerpen,

Antwerp, Belgium, Citytrip, Zuiderburen, Antwerpen,