Wij bouwen een huis - deel 5

Ik heb lang getwijfeld of ik/wij dit verhaal wilden delen op My Delicious Journey. De blog is nu al een aantal jaar gefocust op reizen en eten. Dat voelt goed. Maar ik merk ook dat ik graag andere inspiratie met jullie deel. Andere ‘Delicious Journey’s’ dan enkel de reizen die we maken en de verhalen en tips die we delen en schrijven. Het idee om de blog te veranderen en aan te passen ligt er al een tijdje. Door tijdgebrek is dat er nog niet van gekomen… maar SOON gebeurt dat wel. Een categorie die daar meer naar voren zal komen is ‘Lifestyle’ en daarin meegenomen onze hele journey rondom het bouwen van ons eerste huis! Hoewel de nieuwe look&feel nog even op zich laten wachten, beginnen we wel vast met het delen van ons verhaal; wij bouwen een huis! Nieuwsgierig naar deel 1, deel 2, deel 3 en deel 4? Deel één lees je hier, deel twéé hier, deel drie hier en deel vier hier.

Anouk schilderen in nieuw huis

Wij bouwen een huis – deel 5

Zoals te lezen is in deel vier van ‘wij bouwen een huis’ gaat het klussen niet zonder slag of stoot. Maar ik denk dat dat er ook bijhoort. Waar je soms denkt ‘dat gaat lekker’, staat er aan de andere kant een ‘balen…’ tegenover. Er zijn dagen dat je in een heerlijke flow zit en andere dagen zit het minder mee. Gelukkig krijg je er ook energie van als je huis steeds meer af wordt. Niet enkel meer het witten van alle muren, maar verandering zien in de badkamer, de slaapkamer of een andere muur in huis in een toffe kleur kunnen schilderen, de deuren en oh man, het zien van de vloeren is ook zo’n enorm verschil. Als je resultaat ziet in je werk (zoals overigens ook bij een ‘gewone’ baan), maakt het hele proces en de kleine doelen tussendoor veel leuker!

Het schilderen van de slaapkamers en huiskamer

Goed, terug naar deze verhuisblog… laten we beginnen met de slaapkamers en woonkamer die we in (vinden wij) hele toffe kleuren hebben geschilderd! We hebben hierin helemaal ons eigen plan getrokken. En ja, uiteraard doe je dat sowieso als je een huis bouwt, maar hier hebben we in ieder geval alle adviezen ‘houd het wit’, ‘houd het zo licht mogelijk’ genegeerd ;-). En dat is de beste keuze die we hebben gemaakt. We zijn ontzettend blij met de gekozen kleuren!

In onze eigen slaapkamer hebben we de kleur Hague Blue van Farrow and Ball gebruikt. Een kleur die ik met regelmaat ergens voorbij zie komen en ik vind hem prachtig. Een intens blauwe kleur. Ook past de kleur goed bij ons slaapkameridee dat we al maanden hebben: Een boetiekhotel chique slaapkamer creëren. Dat gebeurt ook door de aankleding en accessoires, maar met deze kleur op de muur stap je direct in een rustgevende, luxueuze, warme omgeving binnen en dat is precies het gevoel dat we zochten.

In de huiskamer hebben één hele lange muur van 15 meter. We waren bang dat het een saai en kil geheel zou worden als we dat wit zouden laten. Maar welke kleur dan wel? Al snel kwamen we beiden met de kleur groen. Wel zo makkelijk… als je op een lijn ligt met het kiezen van de kleur werkt dat erg prettig ;-). We hebben 6 tinten groen met de testers van Flexa en Le Noir & Blanc geprobeerd. Uiteindelijk is daar een olijfgroen uit voort gekomen. Het is een warme, niet te donkere, maar ook niet te lichte kleur die zorgt voor een gezellig en knus gevoel in huis. Het schilderen zelf hebben we 4x over moeten doen… nieuwbouwhuizen staan daar bekend om.. nu kunnen erom lachen, maar tijdens het proces ietsie minder.

Wij bouwen een huis - deel 5

Hague Blue Farrow and Ball

Wij bouwen een huis - deel 5

Hague Blue Farrow and Ball

Wij bouwen een huis - deel 5

Het schilderen van de muur in de huiskamer/keuken hebben we in ‘alle haast’ nog moeten doen. Dat lag vooral aan onszelf. Voor het leggen van een gietvloer wordt geadviseerd om vóóraf de plinten te plakken. Hierdoor krijg je een strakker en daardoor mooier resultaat. Voor het plakken van de plinten hebben we snel besloten ook de muur vast te verven, zodat we de plinten in elk geval niet af hoefden te plakken. Achteraf hebben we alsnog twee keer moeten verven.. maar de eerste twee lagen zaten erop voor de gietvloer werd gegoten ;-).

Verven huis met Le noir & Blnac

Wij bouwen een huis - deel 5

Het leggen van de PVC-vloer en het gieten van de gietvloer

Ik heb al veel vragen gekregen uit alle hoeken waarom wij hebben gekozen om beneden twee verschillende soorten vloeren te leggen. We hebben er namelijk voor gekozen om in de huiskamer een PVC-vloer in visgraat te leggen en in de keuken een gietvoer. Deze keuze is tot stand gekomen door o.a. het kiezen van de keuken die we hebben. We weten al jaren dat we een houten visgraat vloer prachtig vinden, maar wilden niet het ongemak van een houten vloer. Daardoor werd de keuze visgraat in PVC (hout-look) al snel gemaakt. Voor in de keuken werd het lastiger. Daar hebben we namelijk een keuken gekozen die van hout is en deels ook in een specifieke houtkleur. Oftewel, de PVC visgraat vloer was absoluut geen match met de keuken. Toch wilden we van beiden geen afscheid nemen en daarom hebben we besloten om te kiezen voor twee verschillende vloeren. PVC met houtstructuur in de woonkamer en een gietvloer in de keuken!

De PVC-vloer is als eerst gelegd. Daar moeten de plinten ná het leggen van de vloer worden geplakt. Na het leggen van de PVC-vloer hebben wij de plinten in de keuken geplakt en daarna hebben ze de PVC-vloer gegoten. Nadat we over beiden vloeren mochten lopen hebben we de overige plinten geplakt.

Als de vloeren gelegd worden zie je een kaal huis ineens echt vorm krijgen. Heel erg gaaf om te zien. Na veel, lang en hard werken is dit iets wat echt als een hele grote stap voelt.

Kiezen van de kleur gietvloer

voorstrijken van de PVC vloer

PVC vloer leggen

Vloeren in huis

Het leggen van de laminaatvloer op zolder en de 1e verdieping

Onze vloeren beneden hebben we beiden laten leggen. Op zolder, de eerste verdieping en in de garage is een ander verhaal! Na het leggen van de vloeren beneden zijn we nog een aantal weken bezig geweest met schilderen en andere klussen in huis. Daarna was het tijd om zelf aan de slag te gaan met de laminaatvloer boven en de tegelvloer in de garage.

Drie weekenden achter elkaar zijn we bezig geweest met deze vloeren. Elke week kregen we hulp van anderen. Ontzettend fijn! Het leggen van de vloeren was een uitdaging op sommige plekken, maar wel erg leerzaam en stiekem ook wel leuk om zelf te doen. Ja, als je het laat doen is het sneller klaar. Maar om geld uit te sparen en omdat Johan het graag zelf wilde proberen hebben we ervoor gekozen dat zelf te doen! En al zeggen we het zelf, het resultaat mag er zeker zijn.

Plavuizen in de garage

Weer van een heel ander kaliber was de vloer in onze garage. De garage is bij ons meer een ‘bijkeuken’. De wasmachine, extra koelkast, wasmanden etc. staan daar allemaal. Dit betekent dat het voor ons belangrijk was dat de vloer moest werken in combi met een vloerverwarming, onderhoudsvriendelijk en niet te duur mocht zijn. Via een tegelwebshop vonden we plavuizen welke we hebben gekocht en daarna zelf hebben geplaatst. De weken ervoor is de tegelzetter veel aanwezig geweest voor de badkamer. Door mee te kijken en mee te helpen leer je zo ontzettend veel! Veel bruikbare tips kun je meenemen wanneer je zelf aan de slag wilt. De garage is ook de ideale plek om zelf met een tegelvloer aan de slag te gaan. Uiteraard wil je de vloer zo goed mogelijk leggen, maar kleine foutjes zijn hier veel minder erg dan wanneer je dit in de woonkamer of badkamer zou doen.

Wij bouwen een huis - deel 5

Wij bouwen een huis - deel 5

Wij bouwen een huis - deel 5

Wij bouwen een huis - deel 5

Wij bouwen een huis - deel 5

Wij bouwen een huis - deel 5

Wat er nog meer gebeurde…

Als je mij volgt op Instagram dan heb je misschien wel gezien dat wij inmiddels zijn verhuisd! De reveal van onze verhuizing en kamers die langzaamaan echt ‘af zijn’ heb ik nog niet voor je in deze blogpost..het schrijfproces kwam door drukte wat achter te liggen ;-). Wel delen we graag nog wat klusmomentjes. Heb je opmerkingen, tips, andere suggesties of wil je gewoon een berichtje sturen? Dat vinden we leuk! Je kunt onder deze blogpost een reactie achterlaten, maar via Instagram zijn we ook altijd bereikbaar! Tot de volgende ‘Wij bouwen een huis’!

Wij bouwen een huis - deel 5

We gebruikten in elk geval meer dan 80 koffiefilters tijdens de bouw ;-).

Wij bouwen een huis - deel 5

En weer een tochtje naar de bouwmarkt.

Wij bouwen een huis - deel 5

Als de deuren erin zitten kijkt alles ook zooo anders!

Wij bouwen een huis - deel 5

<3

Wij bouwen een huis - deel 5

Een van de eerste lampen in het huis.

Wij bouwen een huis - deel 5

Rondje Ikea.

Wij bouwen een huis - deel 5

Als je goed kijkt zie je dat het kerstballen zijn.. ja, het eerste dat we verhuisden ;-)!

Wij bouwen een huis - deel 5

Bezig met het verharden van de oprit.

Wij bouwen een huis - deel 5

Auto was ieder weekend meerdere malen bomvvvollll met spullen!

Wij bouwen een huis - deel 5

Wij bouwen een huis - deel 5

Annie tokkie op pad.

Wij bouwen een huis - deel 5

De badkamer in progress… we zijn zi blij met de visgraatmuur!

Wij bouwen een huis - deel 5

Tussen alle bedrijven door óók vast klinkers en tegels voor de tuin (terras en oprit) uitzoeken.

Wij bouwen een huis - deel 5

En weer een tochtje naar de bouwmarkt.


We zien je graag bij de volgende ‘wij bouwen een huis’ of voor een andere post natuurlijk!