Ik heb lang getwijfeld of ik/wij dit verhaal wilden delen op My Delicious Journey. De blog is nu al een aantal jaar gefocust op reizen en eten. Dat voelt goed. Maar ik merk ook dat ik graag andere inspiratie met jullie deel. Andere ‘Delicious Journey’s’ dan enkel de reizen die we maken en de verhalen en tips die we delen en schrijven. Het idee om de blog te veranderen en aan te passen ligt er al een tijdje. Door tijdgebrek is dat er nog niet van gekomen… maar SOON gebeurt dat wel. Een categorie die daar meer naar voren zal komen is ‘Lifestyle’ en daarin meegenomen onze hele journey rondom het bouwen van ons eerste huis! Hoewel de nieuwe look&feel nog even op zich laten wachten, beginnen we wel vast met het delen van ons verhaal; wij bouwen een huis! Nieuwsgierig naar deel 1, deel 2 en deel 3? Deel één lees je hier, deel twéé hier en deel drie hier.

Herinneringen en fast forward 4 maanden verder

Shame on me! De laatste update in de serie ‘Wij bouwen een huis’ dateert van langer dan 4 maanden geleden. Maar, beter laat dan nooit, niet waar ;-)? De laatste update sluit af met ‘komende weken worden de betonvloeren gestort en komt de trap in huis en begint de stukadoor bijna’. Het lijkt oprecht wel een leven geleden dat we in die fase zaten! Soms gaat het voor je gevoel langzaam, maar no, wake-up, de tijd vlieggt aan ons voorbij. Ook een mooi besef moment om vaker stil te staan bij alle gebeurtenissen in je leven. We gaan er zo snel aan voorbij… Goed, voor dit een sentimentele blog voor herinneringen (ben er dol op) wordt, neem ik jullie mee in alle gebeurtenissen van de afgelopen maanden. Voor zover mijn hoofd het nog kan categoriseren en in logische volgorde kan zetten. Lach mij vooral niet uit als het bad gevuld met water en mij erin al ergens voorbij komt, maar het huis nog niet eens dichtgemetseld is… grapje he ;-).

Ik neem jullie in deze post voornamelijk mee aan de hand van foto’s. Echt ideaaal dat je aan de hand van alle gemaakte video’s en foto’s de volgorde zelf ook weer herkent! Hoewel we altijd roepen ‘dat onthouden we wel’, let me tell you, dat gebeurt helaas niet. Er is zoveel gaande (in dit geval met het verbouwen en verhuizen), dat je hoofd niet alles opslaat. Niet alle details die je later juist zo leuk zou vinden om te herinneren.

Na de laatste post, die je hier kan lezen, is er zo ontzettend veel veranderd. Er staat op dit moment echt een HUIS. De buitenkant is helemaal af en de binnenkant zo goed als. Spoiler alert: de vloeren op zolder en de eerste etage zijn gelegd. Oh my baby, soms moet ik mezelf knijpen! Ik ga de posts nog wel splitten, anders worden dit meer dan 100 foto’s. Wellicht net iets te overdreven ;-). Ik zou zeggen, schenk een kop thee, koffie of een glas wijn in, duik de bank op en laat je (hopelijk) inspireren door onze bouwreis.

Wij bouwen een huis - deel 4

Wij bouwen een huis - deel 4

Wij bouwen een huis - deel 4

Woonkamer nieuwe huis

Keuken nieuwe huis

Champagne en een aantal weken uitloop

Een tip die we iedereen mee willen geven, proost genoeg! Want dat doen we in ons leven veel te weinig. Wij besloten voor de bouw om elke mijlpaal te vieren. Uiteindelijk zwakte dat steeds meer af.. Nee, dit is toch niet groots genoeg. Nee, we doen het volgende week wel. En zo kwam het dat ik nadat de cementvloer was gestort zelf een celebration moment creëerde. Tijd voor bubbels! In de eerste stralen van de lentezon die zich liet zien vierden we daarom dat het huis inmiddels al ZO ver af was. Besef dat we al langer dan 6 maanden bezig waren en we trots mochten zijn op alle bouwlieden, maar ook op onszelf dat we hier op dit moment stonden.

In de weken nadat de cementvloer was gestort, volgde het plaatsen van de trap en stuken van het huis. Helaas hebben de stukadoors 5 weken vertraging gehad, waardoor de planning grof op de schop moest. Wij hebben een Pools bedrijf ingehuurd en daardoor ging communiceren op momenten lastig. Een tip is dan ook om vooraf hele duidelijke afspraken te maken. Werk met een deadline voor bouwlieden die je zelf extra inhuurt. Zorg ervoor dat je van elkaar begrijpt hoe het zal gaan. Desnoods (in dit geval) met een vertaling, maar zorg ervoor dat je zo min mogelijk vertraging oploopt. En hoewel we echt flink hebben gebaald van de vertraging, we zouden er immers nu al wonen, is het werk dat ze hebben geleverd wel erg mooi geworden.

Tijdens het stuken van het huis zijn er verschillende partijen langsgekomen om een meting uit te voeren: voor de keuken, voor de keukenvloer en voor de vloer in de woonkamer. Ondertussen werd er óók vast gewerkt aan de badkamer. Iedere zaterdagochtend kwam de tegelzetter, zodat we dat proces vast door konden zetten.

Wij bouwen een huis - deel 4

Wij bouwen een huis - deel 4

Wij bouwen een huis - deel 4

Champagne voor het nieuwe huis

trap in het nieuwe huis

sleutel overdracht

Ontvangst van de sleutel

Hoewel we al een aantal weken het huis in- en uit mochten om dingen te regelen en organiseren, kregen we pas een stuk later officieel de sleutel van ons huis (nadat de deuren erin zaten en het geen plastic meer was). Na mijn week op Ibiza voor de Yoga Retreat, waar je hier meer over leest, konden we samen binnen met sleutel, YASH! Mooie thuiskomer moet ik zeggen ;-).

Het verven kan beginnen!

Terwijl de stukadoors nog met de laatste muren aan de slag moesten, kon voor ons het schilderwerk beginnen. Op de 1e verdieping waren de muren droog genoeg. Met grote potten verf in de aanslag dus! Eerst alles witten… daarna de toffe kleurtjes uitzoeken voor alle slaapkamers en de woonkamer. Het witten was echt hell-on-earth. Laat ik maar gewoon eerlijk zijn. Om de taken goed te verdelen heb ik vrijwel al het schilderwerk op mij genomen (samen met mijn schoonvader), zodat Johan zich kon focussen op andere klussen in huis. Na het witten kwamen de kleurtjes tevoorschijn en dat was gelukkig een stuk leuker om te doen. Of dat zonder slag of stoot is gegaan? Nah… nee. Maar we zijn er beiden ontzettend blij mee nu en dat is wat telt ;-).

Wat ondertussen ook nog gebeuren moest..

We hebben ons huis ‘kaal’ oplaten leveren. Dit betekent dat we dingen als de vensterbanken, dorpels, strips langs de kozijnen en deurlijsten zelf nog moesten uitzoeken/kopen. En soms vergis je jezelf in de tijd die erin gaat zitten. Je rijdt al snel weer 2/3 keer op en neer om uit te zoeken en op te halen wat je nodig hebt. Time-management in de bouw is a whole other level. Maar ook dat kwam goed. We zochten onze deuren voor de binnenkant uit en kregen via Instagram al veel vragen en complimenten over de deur van de huiskamer naar de hal en JA, we zijn er ook ZO blij mee.

Terwijl we alle weekenden en vele avonden op de bouw spendeerden, probeerde ik ook vast dozen in te pakken in onze spare-time. Spullen die we weinig tot niet meer zouden gebruiken.. kookboeken, kookgerei waar we x10 dingen van hebben, winterkleding etc. In ieder geval een begin zodat het tegen de tijd dat we echt overgaan naar het ‘nieuwe huis’, we niet alles nog in hoeven pakken.

Ik denk dat het tijd is om ‘Wij bouwen een huis – deel 4’ af te sluiten en de rest te bewaren voor een deel 5, deel 6 en wie weet een deel 7. Zie hieronder nog een aantal kiekjes van de afgelopen maanden and I promise, I will be back soon met een nieuwe update! Het leggen van alle vloeren, het schilderen van onze eigen slaapkamer, het afronden van de badkamer en het verhuizen van de eerste dozen en spullen zijn mooie onderwerpen voor een volgende post! Ik hoop dat je het leuk en gezellig vond, tot de volgende!

Wij bouwen een huis - deel 4

Visgraat muur op de badkamer.

Wij bouwen een huis - deel 4

Het kiezen van de kleur voor de gietvloer in de keuken… het is uiteindelijk de warme grijs-groene kleur geworden!

Wij bouwen een huis - deel 4

Trap in het nieuwe huis

Hi!

Spullen inpakken

Alvast inpakken…

Verbouwen..

Sloeg mezelf tijdens het schuren een blauw oog. Toppertje.

Samen schilderen.

Samen schilderen!

Guilty pleasure – Coke Zero met ijs van de McDonalds. Als we in de buurt zijn haal ik er graag een ;-).

Koffieop de bouw

KOFFIE!

Huis bouwen

Meestal is het leuk om een huis te bouwen, maar de gevoelens en vermoeidheid slaan ook wel eens om in zo’n bui.

De kleur voor de langste muur in huis! Een groene olijfkleur.

Huis witten

Witten…witten..witten

Wijntje

Chillen met een wijntje na een lange dag.

Wij bouwen een huis - deel 4

Breakfast!

Deur naar de hal

YASH. Onze deur van de woonkamer naar de hal!

 
Nog meer inspiratie, ideeen en tips? Volg ons dan op Instagram! Wil je tips met ons delen? Dat horen en zien we graag in de reacties!