Van je huis een thuis maken

Van je huis een thuis maken

Van je huis een thuis maken..daar schreef ik al eerder over in deze blogpost. Grappig is dat ik ons huis op de foto’s NU nog kaal vind en dat toen óók al vond. Eerlijk is eerlijk; er is al veel veranderd sinds onze verhuizing en de eerste blog die jullie van de huiskamer zagen. Er is een ander kleed, een bijzettafeltje, wat vazen, meer accessoires en gordijnen. En wauw jongens, wat veranderen gordijnen en een kleed de sfeer van je huiskamer. Veel warmer, niet alleen om te zien óók wat geluid betreft.

Hoeveel fijner het nu al woont is moeilijk in woorden te omschrijven. Elke keer voelt thuiskomen beter. Maar ook wanneer je ‘s ochtends naar beneden komt en de tussendeur openmaakt. Een glimlach verschijnt nog vaak op mijn gezicht. Af is het zeker nog niet. Een thuis? Steeds meer. Maar we missen in de huiskamer absoluut nog eigen foto’s en kunst die bij ons past. Dat zou de sfeer en ook de huiselijkheid, het gevoel van thuis nog veel beter aandoen.

In de bruine kast staan al veel reisboeken en snuisterijen van- en uit de landen waar we zijn geweest. We halen vaak herinneringen op als we kaarsen aansteken die op de kast staan. Nog zoiets kleins maar fijns: we gebruiken een lege fles van onze favoriete Champagne om een kaars in te zetten. Het zijn de kleine, kneuterige dingen, die grote gebaren maken richting het gevoel van huiselijkheid.

Van je huis een thuis maken

Van jouw huis een thuis maken

Ik kreeg laatst van iemand de vraag op Instagram of ik niet óók een (vaste) rubriek wilde maken over styling en wonen. Warmte creëren in je huis. En hoewel ik de laatste maanden zeker véél meer blog over ons huis, vind ik dat ook lastig! Waarom? Ik doe (zoals eigenlijk ook bij veel reizen en recepten) vrijwel alles op gevoel. En ik denk dat ik je dat ook vooral mee wil geven. Wat vind JIJ mooi? Wat voelt GOED voor jou? Past het item bij JOU als persoon? Vaak is je gevoel als het om interieur gaat een goede raadgever.

Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, want ook mijn gevoel had wel eens zes kanten. Maar uiteindelijk denk ik dat onze persoonlijkheden echt verweven zitten in ons huis. Tips om erachter te komen wat jouw stijl is en hoe je van je huis een thuis maken kan? Lees dan verder!

Van je huis een thuis maken

1. Koop woonbladen

Verschillende soorten. De een heeft veel van die ene stijl (Scandinavisch) en de ander weer meer van het ander (landelijk). Als je echt nog zoekende bent wat bij jou past, dan is het meenemen van verschillende woonbladen een goed idee. Dat hoeft niet allemaal in één keer natuurlijk. Maar als je echt op zoek bent, neem dan tijdens je wekelijkse boodschappen af toe eens een magazine mee. Leuk om daarna mee te doen? Je kan de magazines op tafel leggen of doorgeven aan je buurvrouw, zussen of moeder, maar je kan er ook gave moodboards mee maken! Een moodboard geeft vaak een goed beeld van wat je mooi vindt. Zijn het veel verschillende stijlen? Probeer die dan te clusteren. Kijk na een week of twee weken eens wat je dan ziet en voelt.

2. Pinterest (board)

Die kan hier niet missen! Pinterest is een ideaal platform als je bezig bent met je interieur. Pinterest werkt als een zoekmachine. Je kunt dus makkelijk intypen op wat je zoekt. Vind je dat nou juist lastig? Zoek dan eens op wat hashtags die met wonen en interieur te maken hebben. Maak verschillende borden per ruimte of misschien zelfs meerdere borden per ruimte als er veel verschil inzit. Hier doe je hetzelfde als bij de moodboards. Je kijkt er na een week of twee nog eens naar en luister naar je gevoel.

3. Doe ideeën op bij vrienden en familie

Vaak heb je her en der dingen gezien die je heel tof vindt en niet minder vaak is dat waarschijnlijk bij familie en vrienden. Schrijf het op, maak er een foto van en ga daarna bij jezelf na waarom je dat idee, de inrichting of sfeer zo leuk vindt. Misschien past iets wat je ziet wel helemaal niet bij jou.. dat is ook fijn om te weten!

Huiskamer

Huiskamer

4. Plan een weekendje op de woonboulevard

Nee, doe dit inderdaad niet op een tweede kerstdag of tweede paasdag, maar verder kun je hier prima een weekend spenderen! Rijd ook eens naar een woonboulevard niet bij jou in de buurt. Even uit je bekende omgeving en andere invloeden. Dat kan al helpen! Ook zijn er vaak andere winkels te vinden op de verschillende woonboulevards in Nederland, dus ga je gang! Door veel verschillende woonwinkels een bezoek te brengen, wordt het misschien nóg sneller duidelijk welke stijl wel of niet bij je past.

5. Kijk af bij restaurants

Iets wat wij óók vaak hebben gedaan. De inrichting van een restaurant is natuurlijk groots, dus dat 1-op-1 meenemen is lastig. Maar de sfeer kan wel veel bepalend zijn. Zijn er veel planten? Is het heel licht? Is het juist donker of zijn er veel kleuren? Zijn het de materialen en stoffen? Wat maakt het dat (naast het eten…) de plek zo goed voor je voelt!?

6. Reis je veel? Welke sfeer/cultuur past bij jou?

Reizen heeft ons veel gebracht, op allerlei vlakken. Tijdens onze reizen hebben we ook geproefd, gezien en gevoeld waar wij ons op ons gemak voelen. De sfeer en cultuur van bepaalde landen is iets wat we mee wilden nemen in ons huis. Een knipoog naar Italië door de groene olijfkleur op onze 15m lange muur mag wel een ode genoemd worden. In de tuin komen olijfbomen en zo kan ik nog wat dingen noemen. Jij hebt er wellicht voor jezelf óók een paar!

Van je huis een thuis maken

Wat wij al hebben veranderd in de huiskamer

Stiekem al best wel wat sinds we hier zijn komen wonen. Dit is alweer de vijfde maand dat we in ons huis wonen, de VIJFDE maand! God knows waar de tijd blijft hoor jongens. Anyhow, in vijf maanden heb je dus véél tijd om iets aan je huis te veranderen en dat deden we weekend na weekend. Vaasje hier, potje daar, nieuw Pinterest bord voor (again!) wat nieuwe ideeën en ga zo maar door.
Er zijn nog een aantal dingen die onze aandacht écht nodig hebben. Zo willen we zo snel mogelijk een fotomuur met allemaal reisfoto’s, héél persoonlijk en het geeft meteen een fijne sfeer. Het zijn meteen herinneringen en dat vinden wij mooi om in je huis terug te laten komen. Ook de bank willen we snel vervangen door hoogst waarschijnlijk een groen fluwelen bank. Máár, sparen eerst maar eens ;-). De volgende dingen zijn al wel toegevoegd aan onze woonkamer:

1. Het zwarte bijzettafeltje van Zuiver. Zuiver is een van onze favoriete woonmerken. Niet goedkoop, maar ze hebben mooie en kwalitatief goede spullen. Dit bijzettafeltje is in de eerste plaats gezellig en knus, maar daarnaast ook handig als je wilt chillen in de stoel ernaast. Drankje daar neerzetten is ideaal.

2. Messing kandelaar van Hay. Past perfect bij het bijzettafeltje en maakt het met een kaars meteen knus in die hoek.

3. Het tapijt van Dutchbone. Nog zo’n merk waar we fan van zijn. Dit donkere tapijt heeft zoveel warmte en sfeer in onze huiskamer gebracht. We hadden hiervoor al een tapijt, maar in een lichte kleur en hoogpolig. Dit past veel beter bij het huis en bij ons. Het hoogpolige tapijt gaan we wel goed laten schoonmaken en ergens anders in huis gebruiken!

4. De grote zandloper van Pols Potten. De grote zandloper met goud/bruin zand erin in de zwarte kast. Een idee van Johan om toe te voegen in de herinneringenkast. De kleur past mooi bij het kleurenschema dat we gebruiken en daarnaast in de diepere zin gaat het om; tijd well spent, herinneringen en de tijd, leven in het nu om de mooist herinneringen te maken. Het is maar wat je er zelf van maken wilt ;-).

Ook nog nieuw? De vaas op het bijzettafeltje van de Hema kochten we speciaal voor in die hoek. De vaas naast de televisie is er ook een waar ik DOL op ben, panterprint en ik zijn wel een goede match. Het past ook perfect bij de stijl die we voor ogen hebben. De twenties met een moderne twist. De gordijnen zijn sinds de laatste post een van de grootste aanwinsten geweest.

van je huis je thuis maken

Onze woonstijl

Die vraag krijgen we vaak en ik vind het een lastige! We zijn er nog niet helemaal, dus het komt nog niet helemaal uit de verf zoals we willen dat het wordt, maar we noemen het zelf ‘De twenties met een moderne twist’. Veel fluwelen stoffen, (donker) groen gemixed met messing en donkere accessoires. Veel bloemen, bloemenprint en her en der panter.

Warm, gezellig, hier en daar misschien wat over de top, maar toch ook rustig. Een plek waar we graag zijn. En dat is het allerbelangrijkste. Oh en nog een kleine tip! Creëer hoogteverschillen om je accessoires neer te zetten. Ik begreep lang niet waarom een tafel met accessoires of een hoekje met leuke dingen er bij anderen zo leuk uit kon zien.. hoogte creëren door tijdschriften, boeken of andere items! Ziet er meteen heel anders uit.
We zijn er dus nog niet helemaal… maar delen te zijner tijd graag het resultaat met jullie. Stay tuned!

huiskamer