Raamdecoratie in de slaapkamer

Vandaag geef ik jullie een kijkje in ons huis, en dan specifiek gericht op de raamdecoratie die we hebben gekozen voor de slaapkamer. Ik wil je laten zien hoe ontzettend veel raamdecoratie kan doen met een ruimte! Van een kamer waar we slapen, voelt het na het ophangen van de plisségordijnen en de overgordijnen als een echte slaapkamer. We wisten al vrij snel wat we met de slaapkamer wilden doen. Het moest als een chique boetiek hotel aanvoelen en wat ons betreft is dat gelukt. De donkere kleur op de muur, de fluwelen stoffen van de gordijnen en de poef en het tapijt geven meteen een ‘warm gevoel’ en creëren een luxe sfeer. Het dekbed van Essenza is chique en cozy en de plant zorgt voor een huiselijk gevoel. Er mag wat mij betreft nog wel wat bijkomen in de kamer, misschien iets aan de muur? Maar verder zijn we er beiden erg blij mee!

Raamdecoratie in de slaapkamer

Het kiezen van raamdecoratie

Het kiezen van raamdecoratie vonden wij zo gemakkelijk nog niet! We hebben best een tijd getwijfeld, over zowel beneden als boven voor de slaapkamers of we moesten kiezen voor jaloezieën of plisségordijnen. Houten jaloezieën vinden we mooier, maar plisségordijnen makkelijker en praktischer. Daarom hebben we daar uiteindelijk ook voor gekozen. Wel met de gedachte al in ons hoofd dat er óók overgordijnen zouden komen. We hebben in het hele huis voor witte plisségordijnen gekozen, behalve in de badkamer (maar daarover later meer in een aparte post), daar zijn ze lichtgrijs.

Toen we deze keuze hadden gemaakt zijn we na gaan denken over de overgordijnen. Willen we korte gordijnen, lange gordijnen, welke stof, welke kleur, wat voor een gordijnrail? Man, er zijn zoveel meer keuzes bij enkel gordijnen dan je vooraf zou denken! We hebben óók getwijfeld om alleen stof te kopen en de gordijnen door een bekende te laten maken, maar uiteindelijk zijn we gegaan voor gordijnen op maat.

Raamdecoratie in de slaapkamer

Raamdecoratie in de slaapkamer

Raamdecoratie in de slaapkamer

Ik heb de afgelopen maanden héél véél op Pinterest gezeten, vele interieurblogs gelezen en YouTube video’s gekeken. Vooral om inspiratie op te doen voor ons eigen huis. Zoals ik al aangaf waren we er vrij vroeg uit wat me met de slaapkamer moest gebeuren. Om de stijl van een chique boetiek hotel te creëren hebben we in onze slaapkamer gekozen voor velours gordijnen (fluwelen look, maar dan zwaarder en vaker gebruikt voor o.a. meubels en gordijnen).

Lees hier óók hoe je van je huis(kamer) een thuis maakt!

We hebben gordijnstalen in huis gehad om te kijken welke kleur het moest worden. In vele blogs zag ik hele lichte gordijnen bij de donkere kleur muur (Hague Blue Farrow & Ball) die wij hebben. Ook die stalen hebben we geprobeerd, maar dat was het voor ons niet. We namen ook een staal met warme kleuren mee. Mosgroen, blauw, oker/mosterd geel, warm roze. Daarvan hebben we uiteindelijk de cozy mosterdgeel gekozen. Deze kleur is warm, past bij de stijl die wij willen, bij de blauwe kleur op de muur, bij de roze poef en het roze tapijt en niet onbelangrijk; vinden we sowieso een erg mooie kleur!

Gordijnen slaapkamer

gordijnen slaapkamer

Wat raamdecoratie met een ruimte kan doen

Zoals jullie op de foto’s kunnen zien is de slaapkamer totaal anders met gordijnen dan de before foto’s zonder gordijnen. Het oogt huiselijker, warmer, knusser en ‘af’! Als ik in bed lig voelt het ook veel fijner nu we gordijnen hebben. Het geluid is anders en als we tv kijken of een boek lezen voelt het zo heerlijk cozy. Gordijnen zijn enorm sfeerbepalend voor een kamer. Hoewel wij heel gehaast aan de slag wilden gaan met de raamdecoratie in ons huis, ben ik blij dat we er de tijd voor hebben genomen. Woon even in je huis, voel het even aan.. wat past bij jou? Wat past bij de ruimte? En kies dan uit wat je wilt! Gordijnen zijn zeer bepalend voor een huis en hanger er vaak ook voor langere tijd!

Raamdecoratie in de slaapkamer

Raamdecoratie in de slaapkamer

Raamdecoratie in de slaapkamer

Wat hebben jullie in huis hangen qua raamdecoratie en hoe bevalt dit? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments of via een berichtje op Instagram! Meer lezen over ons nieuwgebouwde huis? Dat kan hier!
 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Veneta.