Romantisch overnachten in een natuurhuisje

B&B of vakantiehuisje in het buitenland: zo richt jij het mooi in!

Ben jij van plan om eindelijk je droom waar te maken en naar het buitenland te trekken? Of zie je een vakantiehuisje als een goede investering? Zorg dat je gasten een onvergetelijke reis beleven in jouw vakantiehuisje met deze vier interieurtips.

Huiselijke sfeer

Ga eerst op zoektocht op AirBnb of websites zoals Booking.com: welke zaken komen vaak naar voren in reviews? Wat vinden mensen belangrijk en waar knappen ze op af? Vaak komen volgende zaken terug: goede hygiëne, familiaire sfeer door lokale tips of een goed uitgeruste keuken en een makkelijke check-in. Laten we even inzoomen op die huiselijke sfeer: hoe zorg je voor comfortabele ruimtes die gemakkelijk te onderhouden zijn? Kies ten eerste voor onderhoudsvriendelijke raamdecoratie in de woonkamer zoals vouwgordijnen in een iets donkerdere kleur zoals beige of lichtgroen. Blijf weg van wit voor spatten en vlekken. Daarnaast kies je best voor minder meubels, maar die wel kwalitatief zijn en onderhoudsvriendelijk. Een stoffen zetel kan je bijvoorbeeld inspuiten tegen vlekken. Qua tafels en stoelen kies je best voor houten exemplaren, misschien zelfs tweedehands voor wat meer karakter.

airbnb-huisje-verhuren-gezelligheid

Goede hygiëne behouden

Natuurlijk is het belangrijk dat je een poetshulp inschakelt, of zelf na elke gast de hele B&B onder handen neemt. Plan ook momenten in waarbij je eens “grote kuis” kan doen en de badkamer opnieuw kan ontkalken en kan dweilen onder kasten en bedden. Zo houd je je kamers langer proper. Hoe kan je dit nu in je inrichting integreren? Kies voor een goede basis met een onderhoudsvriendelijke vloer, badkamer en keuken. Vermijd matte materialen in de keuken, kies niet voor een natuursteen en qua vloerbedekking is vinyl of laminaat een goede optie. Als je voor gordijnen kiest, neem dan een stof die je kan wassen en hang deze niet dicht tegen de douche of keuken.

airbnb-huisje-verhuren-woonkamer

Persoonlijke toets

Hoe geef je je interieur nu die persoonlijke toets waar elke B&B uitbater van droomt? Dat kan je bijvoorbeeld doen door een handgeschreven briefje toe te voegen, wat extra handdoeken te voorzien of lokale tips omhoog te hangen in de kamer. Maar ook foto’s van de regio, zelfgemaakte of lokale producten, of een klein espressomachine op de kamer geven je B&B charme. Houd de stijl van je B&B dus gezellig en neutraal, maar voeg gerust je persoonlijkheid toe door kleine attenties en toffe tips. Sta je open voor feedback? Vraag dan om een kleine enquête in te vullen en zo kan jij de beleving nog beter maken!