Woonwinkel Via Cannella in Cuijk

Woonwinkel Via Cannella

Als je uit de omgeving van Cuijk komt, dan ken je de woonwinkel Via Cannella zeer waarschijnlijk wel. Via Cannella is absoluut één van mijn favoriete woonwinkels. Sinds een jaar of drie is er niet alleen een woonwinkel- maar ook een aparte kookwinkel. Via Cannella is de meest unieke woonwinkel die ik ken. Zowel de vormen en ruimtes van de winkelpanden, als qua items die zij verkopen. Het is moeilijk om deze woonwinkel te verlaten zonder iets mee te nemen naar huis en anders blijft er altijd wel iets leuks, of een cadeaubon hangen voor de verjaardag van je beste vriendin, moeder of zussen ;-).

Via Cannella is begonnen in 1991 met een klein pand aan de Kaneelstraat in Cuijk. Daar komt de naam ook vandaan. ‘Via Cannella’ is Italiaans voor Kaneelstraat. Voor degene die mij een beetje kennen, weten dat mijn liefde voor Italië diep geworteld zit. Het is daarom om mee te beginnen al een naam naar mijn hart.

Jaren later verhuist Via Cannella naar de Korte Molenstraat. Dit pand wordt verbonden door een mooie tuin, welke ervoor zorgt dat er óók een in/uitgang van de winkel zit aan de Grotestraat. Het kookgedeelte heeft inmiddels een eigen kookwinkel en dat pand is ook te vinden in de Korte Molenstraat.

Woonwinkel Via Cannella in Cuijk

Woonwinkel Via Cannella in Cuijk

Over Via Cannella

‘Via Cannella is misschien wel de mooiste woonwinkel van Nederland’ – een gezegde van de eigenaren zelf, maar ook van vele bezoekers, incluis mijn mening. In de woonwinkel is een ruimte collectie meubels, woonaccessoires, vazen, vloerkleding, nep bloemen/planten en verlichting te vinden. De winkel is voor zeer divers publiek, want er is een ruime collectie in verschillende woonstijlen verkrijgbaar. Tina, Assur, maar ook al het personeel zal er voor zorgen dat je de ideale woon- of eetkamer samen kunt stellen. Een stijl die past bij jou en ervoor zorgt dat je je helemaal thuis voelt in je eigen huis! Denk aan banken, tafels of eetkamerstoelen, maar ook de details worden niet vergeten. Een huis wordt pas gezellig met fotolijstjes, kussens, plaids en kaarsen.

Ook voor items in de keuken ben je bij Via Cannella aan het juiste adres. Prut kun je niets mee, enkel goed keukengerei is hier te vinden. Op zoek naar servies, een braadpan, snijplank of blender? Het is hier allemaal verkrijgbaar. Ook kleine (lekkere!) delicatessen zijn hier te koop. Een middagje in het centrum van Cuijk kun je enkel al vullen door rond te struinen bij Via Cannella.

Woonwinkel Via Cannella in Cuijk
\
Woonwinkel Via Cannella in Cuijk

Kerstwinkel Via Cannella

Helemaal verkocht aan deze winkel werd ik toen Tina (eigenaresse) in 2013 aankondigde te starten met een kerst pop-up store. In de maanden november en december komt er sindsdien een speciale kerstwinkel waar je je hart op kunt halen voor cadeaus onder de boom, maar ook voor gave accessoires IN de boom.

Dankzij een groter pand dat Tina en Assur konden benuttigen in de winter van 2014, waar vele ramen en knusse hoekjes beschikbaar waren voor decoratie, werd de kerstwinkel vanaf dat jaar écht een parel. Éérlijk is eerlijk, de winkel is elk jaar een beetje indrukwekkender en mooier dan het jaar daarvoor. Het is een feestje om er rond te lopen.

Ook in de kerstwinkel wordt aan iedereen gedacht door de vele verschillende stijlen. Van rood tot groen en van blauw tot wit of accessoires juist helemaal in natuurtinten. Door de samenstelling en look van alles oogt de winkel heerlijk feestelijk. Met producten uit Zweden, Noorwegen en zelfs import uit India zijn de kookwinkel, woonwinkel en kerstwinkel van Via Cannella absoluut de moeite waard om een kijkje te nemen.

Via Canella, Woonwinkel Cuijk

Via Canella, Woonwinkel Cuijk

Via Cannella in ons huis

Onze inrichting is de laatste acht jaar dat wij hier in Cuijk wonen drastisch veranderd. Van budget Ikea (studententijd), naar veel meer tijdloze en sfeervolle elementen die ons thuis laten voelen. En ja, Via Cannella heeft met vele accessoires invloed gehad op ons interieur.. verrassing ;-).

Sinds 2018 zijn twee medewerkers van Via Cannella samen een interieuradvies & stylingsbureau begonnen, genaamd Witluf. Heb je net een nieuw huis gekocht, is je huidige huis aan verandering toe of vind je het gewoon leuk om eens een Workshop ‘Creëer je eigen woonstijl’ te volgen? Kijk dan even op de website of instagrampagina van Witluf.

Je vindt Via Canella hier:

Grotestraat 34, Cuijk

 
Woonwinkel Via Cannella Cuijk
 
Wat is jullie favoriete item in huis dat gekocht is bij Via Cannella ;-)? Laat het ons weten in de comments of stuur ons een berichtje op Instagram!