Slaapkamer-update-Hotel-Chic-Slaapkamer

Hotel Chic slaapkamer #update en #upgrade met Desenio!

Het is al een tijdje geleden dat ik jullie een ‘kijkje achter de schermen’ heb gegeven en met deze slaapkamerupdate zit je meteen achter de achterste schermen 😉. In september 2019 zijn wij verhuisd naar ons (zelfgebouwde) nieuwbouwhuis en sindsdien pakken we nog bijna maandelijks klusjes aan. Van het knus en gezellig maken van de keuken, het herinrichten van de woonkamer, het aanpakken van de hal en de tuin tot kleine aanpassingen op de badkamer en slaapkamers. Dit keer was het tijd om een vervolg te geven aan onze ‘hotel chic’ slaapkamer en dat laat ik je graag zien!

Meer lezen over onze (ver)huisupdates? ➸ Hier vind je die artikelen.

Slaapkamer-update-Hotel-Chic-Slaapkamer

Onze hotel chic slaapkamer

Een week of twee geleden hebben we de slaapkamer een update gegeven. De muren verfden we al direct Hague Blue (kleur van Farrow & Ball), maar verder dan het verven van de muren, het inrichten van de inloopkast en mooi beddengoed kwamen we nog niet. Tijd om daar verandering in te brengen!

We teamed up met Desenio voor de klus: de muren waren al wel geschilderd, het was toch wel érg kaal. Na twee jaar kozen we eindelijk posters voor aan de wand, nachtkastjes, verlichting voor bij het bed, en wat aankleding zoals een kunstplant en decoratie voor ons glazen tafeltje.

Het idee was al vanaf dag één om er een hotel chic slaapkamer van te maken en door de donkere kleur blauw op alle muren was die sfeer er altijd al, maar nooit helemaal ‘af’. Eerlijk is eerlijk bij mij is bijna nooit iets af en ik verander graag (snel!) mijn interieur. Maar voor nu zijn we bijna tevreden. Hier en daar mag nog een persoonlijke touch komen (eigen foto’s, spullen van onze reizen), maar we zijn een heel eind gekomen? Kijk je mee?

Check it out: ➸ De eerste slaapkamerupdate.

Slaapkamer-update-Hotel-Chic-Slaapkamer

Slaapkamer-update-Hotel-Chic-Slaapkamer

Hotel chic met posters aan de muur

Hoe kies je nou de juiste print, de juiste formaten en juiste kleurstellingen van posters bij elkaar? Desenio heeft daar een ideale tool voor op hun website staan: hier stel je je eigen fotowand samen. Ook zijn er verschillende pagina’s met tig van voorbeelden hoe je verschillende maten tof naast elkaar kunt hangen en je doet daar ook meteen inspiratie op voor de kleurstellingen die samen goed matchen.

Wij gebruikten de tool om te passen en meten en kwamen uiteindelijk met een ontwerp dat we (ongeveer) hebben gevolgd. Toen de posters binnenkwamen hebben we ze in de lijst op de grond gelegd en nog eens geschoven voor (wat ons betreft) het mooiste resultaat.

Verlichting, planten en andere aankleding

Naast de posters hebben we óók wat aan onze verlichting gedaan en een grote kunstplant toegevoegd aan de slaapkamer. We hebben hier altijd (een kleinere) echte plant gehad, maar de plant kreeg nooit voldoende licht, waardoor er maar een kort leven in het verschiet lag.

Net als met planten geldt voor elk interieur: je kan niet genoeg verlichting hebben. Met een goed lichtplan maak je je huis pas echt sfeervol. We zijn er qua lampen zeker nog niet, maar de lampen die we hebben passen goed bij de slaapkamer, werken op de Philips Hue app (en zijn dus dimbaar tot elke stand) en dat maakt de kamer op alle tijdstippen van de dag ontzettend knus en sfeervol.

Slaapkamer-update-verbouwing

Slaapkamer-update-verbouwing

Geïnspireerd en wil je ook gave posters voor je wanden?

Desenio heeft talloze posters. Keukenposters, grafische posters, fotoposters, fashion posters, er is voor ieder wat wils!

Benieuwd naar de posters op de muur? Dit zijn ze:
1. Winter morning (boom met zon),
2. Blue & Gold (de grootste landscape-achtige foto),
3. Winter Moon (de zon met glooiende heuvels),
4. Morning Diva (vrouw met NYC krant),
5. Misty Autumn Forest (bomen in de mist),
6. Shoulder (vrouw met zichtbare schouder),
7. Abstract Acrylic (roze met goud),
8. Going out (vrouw met schoenen).

Hebben we je geïnspireerd en bestel je deze posters of ga je aan de slag met andere posters van Desenio? Dat vinden we leuk om te zien! Laat het ons vooral weten in een bericht in de comments of tag en stuur een berichtje via Instagram! Meer lezen over ons nieuw gebouwde huis? Hier vind je alle artikelen!