Meest gedrag items op reis, Hoed, Gympen, Zonnebril, Petje

Meest gedrag items op reis, Hoed, Gympen, Zonnebril, Petje

1.Hoeden in alle kleuren en maten

Há, ik schaam me (bijna) dood om de hoeveelheid selfies die ik heb gemaakt met mijn hoeden. Maar ze kwamen op het moment dat ik bedacht een artikel over mijn meest gedragen items te schrijven wel erg goed van pas!

Als er een bad hair day op het menu staat, als je haast hebt en er toch nog fashionable uit wilt zien, om je outfit op te fleuren, of gewoon, omdat je het leuk vindt! Ik heb mijn bruine, paarse en zwarte hoed tijdens mijn reizen afgelopen jaar echt ontelbaar keren gedragen. Ik voelde me er prettig bij en eigenlijk deed ik het ook wel om alle bovengenoemde redenen.

Sindsdien ben ik ook wel van mening dat elke vrouw een hoed in haar kast moet hebben! Bol, rond, vierkant, rechthoekig.. het is gewoon even kijken welke hoed het beste matcht bij de vorm van je gezicht.

Ik kocht de bruine hoed in NYC, in de Levi’s winkel. Het was even een aanschaf, maar ik heb hem alleen in NY al zo vaak gedragen dat het me meer dan waard is geweest. Jep, deze moet op de travel-list ladies!

Meest gedrag items op reis, Hoed, Gympen, Zonnebril, Petje

Meest gedrag items op reis, Hoed, Gympen, Zonnebril, Petje

2. Zonnebrillen

Na een avond stappen, als de wallen tot onder onze kin hangen, als we slecht hebben geslapen in een dramatisch bed in een hostel, om te verbloemen dat we een comfy dag zonder make-up hebben, of omdat het gewoon erg prettig is om al het moois te kunnen bekijken zonder dat de zon ons verblind ;-).

Zonnebrillen zie ik ook regelmatig terug op al mijn/onze reisfoto’s. Hij zit standaard in mijn rugzak of handtas die ik tijdens het wandelen door de stad of het natuurgebied dagelijks bij me heb. Een zonnebril weegt niets en je zult er als extra bagage dus echt geen last van hebben. Wel biedt hij op vele momenten DE oplossing, dus mee in de tas ladies!

Meest gedrag items op reis, Hoed, Gympen, Zonnebril, Petje

3. Petjes

Om tijdens hele warme dagen zonnesteken te voorkomen, om een bad hair day te verbloemen, om je comfy outfit net wat meer uitgesproken te maken en natuurlijk om maffe foto’s mee te knippen.

Petjes bieden een goede bescherming tegen de zon. Je hoofdhuid wordt beschermt en als het echt warm is kun je het petje zelfs een beetje nat maken zodat het ook voor verkoeling zorgt. Daarnaast zijn petjes gemakkelijk in elkaar te vouwen, wegen ze net als je zonnebril weinig tot niets en kun je ze in elke tas wel proppen in ‘dat ene gaatje dat over is’.

Jep, ook een petje staat op mijn travel-list en trouwens ook op die van mijn vriend!

Meest gedrag items op reis, Hoed, Gympen, Zonnebril, Petje

4. Lange jurken

Goed, ga je op wintersport of reis je naar een plek waar het -10 is, dan sla dit maar gewoon even over. Ik denk dat je daar vrij weinig kunt met lange jurken.

Ik vond het daarin tegen tijdens mijn reizen in het hele zomerseizoen echt een must-have. Lekker luchtig, comfy but still pretty chic. Je schiet zo’n jurk na het douchen ’s ochtends zo aan en je hebt er helemaal geen omkijken meer naar. Je hoeft niet de hele dag op te letten als je gaat zitten (lage broek etc), geen heisa met het ophijsen van, geen kreukels die je in blouses altijd krijgt en het zit echt héééérlijk. Zoals een huispak eigenlijk.. maar dan ziet het er wel wat toonbaarder uit.

Ga je naar een tropisch oord, of ben je op citytrip midden in de zomer? Vergeet de lange jurk dan niet! Prima te combineren met gympen ook!

Meest gedrag items op reis, Hoed, Gympen, Zonnebril, Petje

5. Gympen (All)-stars

En dat laatste gezegd hebbende, staan de gympen natuurlijk ook in mijn rijtje. Ik kan uren op mijn all-stars lopen. Ze geven absoluut niet dezelfde steun als wandelschoenen, maar tijdens een citytrip ben ik dan wel zo ijdel om geen wandelschoenen aan te trekken.. hmmm.

Ben je op backpack reis dan zou ik de wandelschoenen wel in de rugzak stoppen!

Goed, gympen. Te combineren met elke outfit. Draag zwarte of witte en je kunt elke outfit aantrekken. Bij een spijkerbroek, bij korte broekjes, onder jurkjes… need I say more? Wegen bijna niets en zijn makkelijk draagbaar. Ook de all-stars horen in mijn rijtje favoriete en meest gedragen items op reis!

Welke items gaan er altijd met jullie mee op reis? En wat is echt HET favo item dat op elke trip, of het nou naar een stad of oerwoud is met je mee gaat?

PS: Mijn excuses voor de overload aan selfies, maar voor dit artikel kwam het wel verdomde handig uit ;-)!