Inpaklijst voor een weekend weg - wat neem je mee?

Een globale inpaklijst voor een weekend weg

Een inpaklijst voor een weekend weg; dat klinkt nogal globaal. En dat is het ook. Uiteraard heeft je bestemming veel te maken met de items die je meeneemt tijdens het weekend, maar er zijn dingen die áltijd terugkomen. Zo blijft het voor lastig om überhaupt te kiezen hoeveel setjes kleding er mee gaan – want wat is écht nodig? De één zegt dat twee setjes voldoende is ‘want je bent er maar zo kort’, de ander propt het liefst tien setjes kleding in de tas ‘omdat je nooit weet wat je allemaal gaat doen en wat je te wachten staat’ of ‘omdat je dan kunt kiezen waar je jezelf fijn bij voelt’. Ik ben absoluut van het laatste kaliber. Ik heb van die dagen dat ik mezelf op en top voel in een mooie jurk, maar dat kan ‘s avonds of de ochtend erna weer totaal anders zijn. Het ligt aan mijn ‘mood’ – en ik kleed mij graag naar mijn ‘mood’. Ondanks dat ik graag (veel) te veel kleding meeneem, heb ik daar de afgelopen jaren wel mijn draai in gevonden. Zelfs op momenten dat er maar een mini-koffer a 10kg mee mag het vliegtuig in.

Inpaklijst tips

Ik stel mezelf de volgende vragen:
Hoe zien de weersvoorspellingen er op de plek van bestemming uit? Koelt het op die plek ‘s avonds snel af?
Zeker in september en oktober kan het vaak voorkomen dat je nog naar een warmere bestemming vliegt en alleen denkt aan korte broeken, maxi-dresses, slippers en gympen. maar in deze maanden kan de temperatuur rond de avond verraderlijk zijn. Check goed of het afkoelt rond de avond/diner, want dan zal je jezelf dankbaar zijn voor een jasje – vest of blazer in de koffer. Ik ga overigens altijd van huis met een jas/jasje aan. Scheelt in de koffer en die kun je altijd maar mooi bij je hebben.

Welke activiteiten onderneem je komend weekend? (shoppen – cultuur – hiken – zwemmen – fietsen – relaxen)?

Niet zwemmen (ook niet in het hotel?), dan kan de bikini thuisblijven. Niet van plan om ‘s ochtends een rondje te gaan hardlopen, de gym van het hotel te betreden en geen hike of fiets avonturen op het programma? Dan kan het setje sportkleding/sportschoenen thuisblijven. Staan er meerdere van deze activiteiten op het programma, kijk dan welk setje eventueel geschikt is voor meerdere activiteiten. Zo heb ik bijvoorbeeld een sportbroek die echt fantastisch zit – en voor een weekend weg prima kan voor een hike, rondje op de fiets of om te gaan hardlopen. Als ik de activiteiten (globaal) weet, kan ik daar mijn schoenen ook op aanpassen. Zo neem ik áltijd een paar gympen mee, in alle jaargetijden behalve de zomer een paar laarsjes, badslippers (in de zomer/bestemming met warm weer ook gewone slippers) en eventueel hakken (zie ook punt hier beneden).

Wat voor een soort diners staan er op de planning?

Ik denk altijd dat mijn hoge hakken mee moeten ‘voor het geval dat’. Maar meestal weet ik van te voren echt wel of er een chique diner op de planning staat – of dat er een bezoek gepland staat aan een evenement waar dat nodig is. Ik denk dat ik 9 van de 10 keer mijn hakken de koffer niet eens uit heb gehad. Zonde van de ruimte… Voel je je overigens fijn en comfortabel om de hele dag hakken te dragen? Neem ze dan zeker mee!

Inpaklijst voor een weekend weg - wat neem je mee?

Welke verzorgingsproducten moeten er mee/passen er in het plastic zakje?
Tijdens mijn laatste weekend weg met het vliegtuig (Italie, Montalto Della Marche), heb ik geleerd dat er maximaal 10 producten van 100ml in je handbagage mee mogen. Ik kijk altijd of het hotel/verblijfsplek shampoo – crèmespoeling en bodylotion heeft. Drie belangrijke dingen (voor mij). Scheelt weer een aantal producten. Is dit niet zo? Dan weet ik dat ik hier ruimte voor moet reserveren. Ik koop overigens al mijn mini’s bij de Kruidvat of Hema. De hervulbare potjes zijn niet mijn ding. Check trouwens altijd actiecode Hema – voor nog meer aanbiedingen. Scheelt toch weer een beetje vóór een vakantie/weekendje weg! Verder zijn de verzorgingsproducten afhankelijk van de bestemming. Foundation zal ik naar een zomerse bestemming niet snel meenemen – en in de winter tijdens een citytrip in Europa bijvoorbeeld wel. Deo – gezichtsreinigingsdoekjes – tandpasta – mini flesje parfum- mascara en gezichtscrème (met SPF!) gaan altijd mee.

De kleding(setjes):
Ondanks alle genoemde tips hierboven, blijft dit lastig hoor. Hoewel het weer uiteraard veel invloed heeft op de keuze, blijven er dan waarschijnlijk nog genoeg mogelijkheden over, wat echt niet in de koffer past ;-). TIP: Kies kleding die je kan matchen op meerdere manieren. Zo neem ik vaak een spijkerbroek, zwarte jeans en een rok mee. Als de bovenstukken (blouse, shirt, trui) matchen bij alle drie, scheelt dat een hoop ruimte. Er gaat altijd een jurk mee (just in case – of wanneer ik in de ‘mood’ ben voor). Afgaande op de temperatuur gaat er dan een trui/vest mee en eigenlijk heb ik altijd al een jas en sjaal aan/om (hoeft dus niet in de koffer) als ik van huis ga.

Wat is noodzakelijk/wat gaat altijd mee?
Noodzakelijk? Daar krijg ik wel eens vragen over. Maar als je goed nadenkt, zijn er een aantal dingen best prettig om (altijd) bij je te hebben: Ondergoed, sokken, panty’s, pyjama, haarborstel en tandpasta en een tandenborstel. (voor ons niet te vergeten, de camera).

Prettig om bij je te hebben in het vliegtuig (en daarna):
Antibacteriële handwas, koptelefoon, kauwgom, reisziektepillen, paracetamol, immodium, labello, tijdschrift/boek. Check van te voren altijd of je een extra tas mee mag nemen. Bij sommige vliegtuigmaatschappijen mag dit namelijk. Dit is ideaal om bovengenoemde spullen in mee te nemen.

Dit moet sowieso mee:
Paspoort – vliegtickets.

Inpaklijst voor een weekend weg - wat neem je mee?

Wat makkelijk past in de koffer en wanneer je zeker genoeg bij je hebt voor een weekend weg:
– 4 ‘setjes’ kleding. Kies bijvoorbeeld voor dezelfde bovenstukken die matchen bij zowel de broeken als de rok.
– Ondergoed + sokken + panty + pyjama. (voor vrouwen; gebruik de ruimte van je BH om daar weer sokken onder te stoppen bijvoorbeeld)
– Trek het paar schoenen aan dat de meeste ruimte in zou nemen in je koffer. (in mijn geval de laarsjes). Er is prima ruimte voor slippers en een paar gympen.
– Truien/vesten. Die kunnen veel beslag innemen. Als het in Nederland al koud is – trek ik die gewoon vast aan. Extra plek voor één trui of vest is er zeker. Leg deze onderop met zware spullen (toilettas/zakje) erop, dan slinkt de ruimte die ertussen zit.
– Zie punt hierboven voor de toilettas. als je deze slim plaatst, scheelt het weer ruimte van grovere/dikke kledingstukken.
– Camera
– Opladers (+powerbank)
– Alle extra’s die makkelijk/fijn zijn in het vliegtuig. Check bij de vliegtuigmaatschappij of je een extra tas mee mag nemen – dan is die tas ideaal om die spullen in te stoppen.

Laatste tip(s):

– Sommige mensen rollen hun kleding op om ruimte te besparen. Kijk zelf eens of dat voor jou ook werkt.
– Neem een canvas tas/kleine opvouwbare rugzak mee in de koffer. ALTIJD handig om mee te kunnen nemen als je tijdens je weekendje op pad gaat.

Hoe bepalen jullie wat je wel/niet meeneemt? Heb je inpaktips? Of vind je bovenstaande lijst óók erg handig? laat het mij dan weten!