Inpaklijst voor Italië

Rome, travel, The pearls of Rome, Italy

Elke reis die je maakt, vraagt om andere bagage. Van Europese vluchten waar je hard je best doet om 10 kilo in een mini-koffer te stoppen, tot lange vluchten waar je tot wel 20 kilo én handbagage meenemen mag! Van dikke, wollen truien en 3 paar laarzen, tot luchtige jurkjes en enkel wat slippertjes en sneakers voor een wandeling. Wat je altijd terug vindt in mijn koffer? Een toilettas met verzorgingsproducten (shampoo, crème, make-up) en een tasje voor ‘noodsituaties’ (pleisters, aspirines, naald&draad). Oh, en mijn roze lipstick.

Wauw. Afgelopen maanden zijn echt (bijna) in vogelvlucht aan me voorbij gegaan. De meeste weekenden verbleef ik wel één nacht ergens anders dan in mijn eigen bed. Ik blijf me verbazen over de fantastisch mooie plekken die ik mag bezoeken. Goed, voor we afdwalen, mijn inpaklijst voor Italië! Vanaf morgen tot en met zondag verblijf ik samen met mijn vriend in Italië. We bezoeken Cesena, Bologna en Verona. Wat we allemaal bekijken en waar we eten, dat heeft onze gids vastgelegd. EN laat die gids nou net heel speciaal voor mij zijn. Het is namelijk mijn kamergenootje uit New York!

Aankomend weekend wordt er regen voorspeld in alle plaatsen die wij bezoeken. Lichtelijke bummer, maar we gaan uit van het positieve. Overdag is het daar op het moment al zo’n 23 graden! Hallllo maxi-dresses en slippers! Op vrijdagavond eten we bij haar ouders en krijgen we een echte, Italiaanse maaltijd voorgeschoteld. Dat vraagt om een wat chiquere outfit. Voor wie zich afvraagt waarom? Het is wel een casual dinner, maar casual kleding voor Italianen is toch heel wat chiquer dan wat wij onder die noemer zouden gooien.

Dus tijd voor:
* Maxi-dresses
* Mijn altijd geliefde All-stars
* Slippers
* Spijkerbroek
* T-shirt
* Trui
* Jurkje
* Hakken
* Blazer

En ook nooit op pad zonder: zonnebril, goede handtas, camera en een hoed!

Inpaklijst Italie, verona, Bologna

lees meer

Gerelateerde artikelen