Inpaklijst Israel

Elke reis die je maakt, vraagt om andere bagage. Van Europese vluchten waar je hard je best doet om 10 kilo in een mini-koffer te stoppen, tot lange vluchten waar je tot wel 20 kilo én handbagage meenemen mag! Van dikke, wollen truien en 3 paar laarzen, tot luchtige jurkjes en enkel wat slippertjes en sneakers voor een wandeling. Wat je altijd terug vindt in mijn koffer? Een toilettas met verzorgingsproducten (shampoo, crème, make-up) en een tasje voor ‘noodsituaties’ (pleisters, aspirines, naald&draad). Oh, en mijn roze lipstick.

Morgen stap ik op het vliegtuig naar Israël. Wauw, zwemmen (drijven is het eigenlijk) in de Dode Zee, de Klaagmuur bekijken in Jeruzalem en terrasjes pakken en over de boulevard lopen in Tel Aviv. Dat het een bijzondere week wordt, daar ben ik me van bewust. De zenuwen gieren door mijn lijf. Waarom? Ik vind het spannend. Israël is een land waar ik wel vaker over heb gedacht naartoe te reizen… toch weerhield het me. En nu gaat het dan toch gebeuren. Luchtige kleding, maar voor sommige plekken wel bedekt. Badkleding voor de Dode Zee en een eventuele duik in een zwembad en ook nog sportkleding om een kort rondje te rennen op deze bijzondere plaatsen? Inpakken blijft lastig, ik raak er (hoe vaak ik mijn koffer ook pak) niet aan gewend.

Hoe ik mijn koffer het slimste in moet pakken dat weet ik wel, maar de vraag wat gaat er mee en wat kan thuis blijven? Dat is voor mij een lastige. Gisteravond was het tijd om mijn kast in te duiken. Tijd om de lange jurken, gympen, slippers, shirts en luchtige broeken eruit te halen. Ik ben altijd bang dat ik iets vergeet. Dat ik geen outfit heb voor die éné speciale gelegenheid die er is. No stress, dan komt het immers altijd goed.

Wat er op de inpaklijst staat?
– Lange jurken
– Luchtige (lange) broeken
– Shirts
– Doeken om mezelf te bedekken
– Gympen
– Slippers
– Badkleding
– Wat kleding voor op het strand
– Zonnebril
– Hoed
– Haardband/doek voor in/om de haren

– Mijn camera inclusief 3 lenzen en natuurlijk de (fake) Go-Pro! Zou die eht zoute water aankunnen ;-)?

En verder natuurlijk alle standaard items zoals ondergoed, toilettas en sokken etc.

Lukt het jullie om je tas snel in te pakken?

Inpaklijst voor Israel