Achtergrondgeluiden: waterval

Thuiswerken: rust en focus vinden

Rust en focus vinden is voor mij altijd van belang. Thuiswerken doe ik op dit moment bijna dagelijks. Ik ben iemand die het heel prettig vindt om achtergrondgeluiden te horen tijdens het werken. Niet altijd muziek of zang. Soms is dat fijn voor een powerboost, maar meestal gedij ik beter bij geluiden zoals die in een café, bieb of schoolgebouw bijvoorbeeld. Ook niet zelden staan er achtergrondgeluiden aan die wind, regen, een knisperend vuur of een waterval nabootsen. De situatie op dit moment (coronavirus maart 2020), maakt het dat veel van ons thuis moeten werken. In de beroepen waar dat mogelijk is. Een hoop ZZP’ers zijn het gewend om te werken vanuit huis, maar véél van ons moeten sowieso al wennen om met de laptop opengeklapt aan de keukentafel te zitten. Als het dan ook nog eens stiller is dan normaal (geen collega’s of het constante geluid van de koffiemachine), is het fijn om wat rumoer te creëren. De meeste tips die ik hieronder deel gebruik ik zelf al jaren. Een nieuwe tip (Noisli) kwam afgelopen week binnen en ik ben nu al gróót fan. Deze geluiden op de achtergrond helpen voor concentratie, creativiteit en een open mind. Nog een voordeel? Een aantal geluiden doen mij instant denken aan een mooie, zwoele zomeravond, een nacht bij het kampvuur in Finland en aan een duik in de zee of wandeling langs het stand in verre oorden. Zijn we stiekem toch een beetje op reis.

De komende weken zal ik tips delen gekregen van volgers, andere (reis)bloggers en van mezelf onder het kopje ‘Delicious Journey at Home’. In dit artikel tippen we je graag de geluiden die ons helpen aan focus, concentratie of in een hele creatieve mood:

Thuiswerken: rust en focus vinden met deze achtergrondgeluiden

#1. Coffitivity

Hoewel Youtube & Spotify veel Jazzy café geluiden hebben om naar te luisteren, luister ikzelf al jaren naar Coffitivity. Ooit mee begonnen (10+ jaar geleden) en niet meer mee gestopt. Nog steeds wanneer ik op zoek ben naar geluiden als ‘ochtendrumoer, lunchtime rush, koffiedrinkers in het café’, ga ik naar deze website. Gestart door allerlei freelancers om zich beter te kunnen focussen en te zorgen voor meer creativiteit. Veel geluiden doen mij denken aan verschillende momenten op de dag in een Starbuckscafé op het station. Daar werk ik óók wel eens, niet zozeer voor de koffie, voor de rush & het geluid. Nu we thuiszitten dus helemaal ideaal om die geluiden wel te kunnen horen.

Je luistert naar deze geluiden op: Coffitivity.com
Er is een gratis versie met ongeveer vijf verschillende soorten achtergrondgeluiden en voor 9 dollar per jaar krijg je er een heleboel extra bij!

Thuiswerken: achtergrondgeluid met noisli

#2. Noisli

Noisli is echt fantastisch als je het mij vraagt. Op Noisli.com kun je aangegeven voor welke gelegenheid of mood je geluiden zoekt: random, productivity, relax en het assortiment breidt uit wanneer je een betaald account hebt. Op Noisli vind je geluiden als: regen, wind, de zee, de nacht, een knisperend vuurtje, ‘koffiegeluiden’, het bos en ook deze geluiden breiden uit met een premium account. Extra tof bij Noisli: je kunt ‘aan de knoppen draaien’ en daarmee geluiden mixen en op een stand zetten die voor jou fijn werken. Ik ben fan!

Je kunt de geluiden hier samenstellen: Noisli.com
Er is een gratis versie met een maximum aan de luistertijd per dag en in hoeveelheid geluiden. Voor 8 dollar per maand sluit je de premium versie af.

Thuiswerken: achtergrondgeluid Rainy Mood

#3. Rainy mood

Rainy Mood is een website (maar heeft meer opties via de app), waarop je, je raadt het niet, naar de regen kan luisteren. Dat werkt voor veel mensen heel erg ontspannend en creatief. Meerdere studies tonen aan dat achtergrondgeluid goed kan helpen voor een focusmode. In de app Rainy Mood kun je bepalen hoe hard of zacht je het geluid van regen, onweer en vogels wilt hebben. In de betaalde versie zijn er meerdere mogelijkheden (geluiden) om toe te voegen aan de regen.

Je kunt hier de hele dag naar de regen luisteren: Rainy Mood.

Thuiswerken: achtergrondgeluid met My Noise

#4. My Noise

Het idee achter My Noise is dat je juist geluiden van andere collega’s nier hoort, maar jezelf kunt verliezen in de geluiden die voor jou wel werken. Bij My Noise kun je kiezen uit achtergrondgeluiden als: Irish Coast, Rain on a tent, Waterfalls, Japanese Garden, Cave Water en nog héél veel meer. Per mood, soort ruimte of persoonlijkheid kun je kiezen waar je behoefte aan hebt: I need to calm down, I need to sleep, I need Fcous, I’m a student with ADHD, I work in an open office space en ook hier nog many more.

Nog toffer? Je kan hier werken met een mixer. Hoge geluiden, lage geluiden, je kan zelf mixen naar het precieze geluid wat op dat moment voor jou goed voelt. Echt heel fijn en super tof. De website is CO2 vrij. Wat betekent dat ze zeer waarschijnlijk werken met servers die stroom gebruiken opgewekt door natuurlijke bronnen. Deze website is gratis, maar om dit alles te kunnen laten draaien, is het mogelijk om een donatie te doen.

Je kunt deze moods en geluiden beluisteren op: My Noise.
My Noise is een website, maar ook als app te downloaden voor Android en Apple.

Zen Cast: achtergrondgeluiden

#5. Zen Cast

Bij Zen Cast kun je zelf een activiteit of plek uitkiezen waar je (we) ons vaak bevinden of mee bezighouden wanneer we op reis zijn. Denk aan een strandwandeling overdag of ‘s nachts. Een wandeling in de bergen tijdens een zonnige dag, een wandeling in de bergen tijdens een regenachtige dag. Met de knoppen ernaast zoals: het geluid van een waterval, een kikker, de zee, de rivier, nachtinsecten, of een kampvuur breng je jezelf in de stemming waar je graag in wilt verkeren. De knoppen zijn als een mixer zelf bij te sturen. Van het ene geluid een beetje zus en van het andere geluid een beetje zo. Leuk, fijn en ontzettend tof bedacht ook weer!

Hier luister je naar de geluiden van een strand- of bergwandeling: Zen Cast.

A soft Murmur: achtergrondgeluiden

#6. A soft Murmur

Ook bij ‘A Soft Murmur’ kun je luisteren naar geluiden uit de natuur. Vogels, regen, wind, een vuurtje en onweer. Ook het luisteren naar ‘koffie- cafégeluiden’ is hier mogelijk. Je vindt hier een paneel met knoppen waar je de geluiden kunt mixen en afstemmen op jouw behoefte. Handig aan ‘A Soft Murmur’: ook te downloaden als app voor zowel Android als Apple.

App downloaden of naar de geluiden luisteren kan hier: A Soft Murmur.

Heb jij nog tips om jezelf beter te kunnen focussen, concentreren of juist creativiteit op te roepen? Waar luister je altijd naar om in een bepaalde mood te komen?