Wijnboerderij Welgelegen

Een overzicht met blogs, cursussen, en creatieve ideeën

Overal duiken initiatieven om elkaar te ondersteunen, te supporten, een hart onder de riem te steken en wat is dat fijn, nietwaar? Hoewel de reden (coronavirus maart 2020) géén positief nieuws is, voel ik de verbondenheid met anderen wel sterker dan normaal. Ik pleit sowieso voor het supporten van anderen. Hoe cliché ook; alleen ga je sneller, met zijn tweeën (of meer) kom je verder. Dat geldt niet alleen voor samen ondernemen, maar ook als collega’s in dezelfde branche. Er zijn ontzettend veel ondernemers, zzp’ers, bloggers die over dezelfde dingen schrijven, coachen, lesgeven, insta-courses geven. Maar iedereen is uniek in wat zij of hij doet en daar komen passende matches uit.

Goed. Om elkaar, zeker in maanden van onzekerheid te supporten, vind je in dit artikel tips in allerlei vormen, maten en soorten. Van blogs met tips om te doen wanneer je de deur niet uit kan, lijstjes met (reis)boeken, fotografietips, foodblogs, tot kookcursussen en wandelcoaching.

overnachten Wijnboerderij Welgelegen

Blogs

Blogs met #stayingin tips op héél veel verschillende manieren. Lijstjes om productiever te zijn nu we in grote groepen thuiswerken, maar ook ideeën om wat meer tot rust te komen, in- en uit ademen, yoga te beoefenen, boekentips, podcasts, lijstjes met andere reisbloggers- of ondernemers. Je vindt hier een hoop inspiratie om jezelf te vermaken en kennis op te doen.

#1. Een volledige lijst met alle Nederlandse reisbloggers op Expeditieaardbol.nl

Stephanie maakte een lijst met (alle) Nederlandse reisblogs die er zijn. Wat een werk! En hoe gááf is dat? Hoewel reizen voor iedereen nu op een laag pitje staat, kan het zeker geen kwaad om inspiratie op te doen voor de tijd daarna. De reisbranche kan het dan héél goed gebruiken en wij zelf natuurlijk óók. Verdiep je in gebieden, landen en steden ver weg- of juist heel dichtbij. Een avontuurlijke vakantie vind je gewoon om de hoek. Wat je wensen ook zijn, op één van deze reisblogs kun je die informatie zeker vinden.

Je vindt het artikel op Expeditie Aardbol hier.

#2. 10 tips om thuis te doen wanneer je niet op reis kan via Reisgenie.nl

Saskia en Kimber delen een lijst met 10 dingen die je kunt doen als reizen niet mogelijk is. Veel van die tips zorgen ervoor dat reizen wel héél dichtbij voelt. Het laten printen van je mooiste reisfoto’s, een gerecht uit het buitenland op tafel zetten of een vreemde taal leren. Er staat inmiddels alweer een nieuw artikel online voor wanneer je thuis moet blijven, dus neem zeker even een kijkje!

Je vindt het artikel met de 10 tips om te doen wanneer je niet kunt reizen hier.

#3. Meekijken tijdens een verbouwing en inrichting van een huis op Whatabouther.nl

Laura kocht in februari 2020 een huis en is daar nog druk mee in de weer! Naast inspirerende reizen deelt ze ook graag over haar journey thuis en neemt ze je mee tijdens het samenstellen van het nieuwe interieur. Het is moeilijk na het zien van die foto’s om niet je eigen interieur totaal aan te passen ;-).

Je vindt het artikel met interieurinspiratie hier.

#4. Een staycation vakantiegevoel via Reisdoc.nl

Heimwee naar het fijne gevoel van reizen? Dat begrijp ik als reiziger maar al te goed. Chantal snapt dat ook als geen ander en schreef daarom een blog met 5 tips hoe je die relaxte vakantievibe terwijl je thuis zit er toch een beetje in kan houden. Netflix-series over reizen kijken is slechts één van de tips ;-).

Je vindt het artikel over een staycation vakantiegevoel hier.

#5. Een lijstje met boeken voor avontuurlijke vrouwen op We12travel.nl

Blijft het avontuur nu even links liggen of is het grootste avontuur een sportsessie in de tuin? We mogen zeker dromen over nieuwe avontuurlijke reizen in de toekomst en er over lezen bij anderen kan juist heel fijn zijn. Op we12travel vind je een lijstje met 10 boeken voor avontuurlijke vrouwen.

Je vindt het artikel met daarin 10 boekentips hier.

#6. Boeken over wijnroutes, backpack bestemmingen en buitenlands eten, Foodtravelphotography.nl maakte een lijstje

Van boeken over reisfotografie tot de beste trips om te maken komende jaren, de tofste wijnroutes of leukste backpack bestemmingen. Bianca heeft een hele lijst met boeken over reizen (op allerlei verschillende manieren) voor ons op een rijtje gezet. Inspiratie opdoen voor wanneer we weer op pad kunnen? Een planning maken voor een droom wijnreis? Of gewoon lekker genieten mooie reisfoto’s? Dit lijstje heeft het allemaal!

Je vindt deze reisboeken in dit lijstje.

#7. Wil jij betere (reis)foto’s maken? Check deze tips op kikimultem.com

Kiki is dol op fotografie en deelt daarom gráág tips om ervoor te zorgen dat ook jij (op reis) betere foto’s kan maken! Vroeg opstaan en het scouten van mooie locaties voorafgaand een shoot zijn slechts twee van deze tips.

Je vindt de (reis)fotografietips hier!

#8. Tips om productiever te zijn wanneer je thuis werkt? Je vindt een lijstje op Livkrake.nl

Liv weet hoe het is om thuis te werken: dat is heel gewoon voor haar baan. Daarom deelt ze graag tips voor degene die dat niet gewend zijn. Denk aan het inrichten van één plek, het werken in blokken en niet te lang in je pyjama blijven zitten ;-). Dat zijn slechts een paar van de tips.

Je vindt het lijstje met thuiswerktips hier.

#9. Alle foodies aan dek! Watzijzegt.com deelt Foodseries op Netflix

Natasja is net als ikzelf dol op eten. En als je wat meer tijd thuis te besteden hebt dan normaal, dan is het kijken van series over food, chill met een dekentje en kop thee op de bank géén straf.

Je vindt het lijstje met foodseries hier.

#10. Dol op avontuurlijke series en films? Lonedrifters.nl heeft ze op een rijtje gezet

Evey vroeg haar volgers wat hun favo avontuurlijke series, docu’s en films zijn. Daar kwam een mooi lijstje uit. Verveel je je vanavond en heb je zin in een beetje avontuur terwijl je op de bank chilt? Doe hier dan je voordeel mee ;-).

Je vindt de series voor avonturiers hier.

11. Wat te doen als je thuis zit vanwege het coronavirus? Travelaar.nl deelt tips

Erick en Kirsten delen tips om in je (extra) vrije tijd te doen nu we massaal zoveel mogelijk thuis moeten blijven. Waan je in het buitenland door heerlijk te koken, speel spelletjes, en vóóral; blijf travelblogs lezen! Velen van ons zijn (deels) afhankelijk van bloginkomen en de reizen die nu niet geboekt worden hebben invloed op ons inkomen. Bezoekers die blijven lezen is ons heel veel waard.

Je leest de tips in deze blogpost.

#12. Na inspanning is het tijd voor ontspanning en nuttige taken – die deelt Veerlez.nl

Veerle deelt vooral nuttige en handige tips met ons om te doen komende tijd. Hoewel Netflixen héérlijk is, kunnen we een deel van de tijd ook gebruiken om klussen te doen die we altijd uitstellen. Foto’s archiveren, laptop opschonen, keukenkastjes opruimen en nog veel meer van die ‘ohja, klusjes dingen’.

Je vindt alle nuttige tips hier!

#13. Koken moeten we allemaal en op Eetspiratie.nl vind je veel Indo-gerechten

Een beetje buitenland in je keuken, is dat geen (extra) feestje? Als we niet kunnen reizen dan halen we de gerechten naar hier. Simone schrijft en maakt al jaren lang veel recepten uit de slowcooker- en Indo-gerechten. Niet zo gek met haar Indo-roots en heel fijn voor ons ;-).

Vegetarisch maal op tafel zetten? Probeer deze smoor van bloemkool!

#14. Italiaans koken uit de voorraadkast met Ciaotutti.nl

We blijven nog even in buitenlandse sferen. Een zeer geliefde keuken hier, maar óók voor veel andere, is de Italiaanse keuken. Vaak simpel, maar smakelijk en heel gezellig. Pasta’s zijn misschien wel het meest bekend en staan met regelmaat op tafel bij de Nederlandse gezinnen. Zeker nu we zoveel mogelijk binnen moeten blijven is koken uit de voorraadkast een goed idee en laat daar op Ciaotutti nou een artikel over te vinden zijn.

Je leest hier hoe- en wat kunt koken uit de (Italiaanse) voorraadkast.

15. 18x Netflix-tips voor de reisliefhebber op Cornersoftheworld.nl

Jessica deelt een zéér uitgebreide lijst met Netflix-tips voor de reisliefhebbers onder ons. Niet enkel tips voor films of series die zich afspelen in verre oorden of mensen die een spannend avontuur aangaan, juist een aantal series die je niet direct verwacht, maar wel degelijk het reisvirus aanwakkeren. Wat dacht je van Gossip Girl? Altijd wanner ik die serie kijk, staat mijn telefoonscherm op Skyscanner om vliegtickets te kijken. En ja… altijd, ik keek de de serie vaker dan één, twéé, misschien wel vaker dan drie keer;-).

Je vindt de 18 Netflix-tips voor reisliefhebbers hier.

#16. Nederlandse Nationale Parken via Mapofjoy.nl

Hoewel we zoveel mogelijk binnen moeten blijven, mógen we nog naar buiten. Zeker met het zonnetje is het verleidelijk om elke dag een stukje te lopen. Let op: doe dit met beleid en blijf op afstand van anderen. Dat je even naar buiten wilt met de fiets of om te wandelen begrijpen we heel goed. Nathalie deelt daarom de mooiste Nationale Parken van Nederland. Een bij jou in de buurt? Geniet, maar met mate ;-).

Je vindt het artikel over de mooiste Nationale Parken van Nederland hier.

#17. De mooiste natuurgebieden in Gelderland op Mydeliciousjourney.com

Beweging en zon op onze snoet zijn beiden gezond. Dus wil je graag even naar buiten? Ik schreef over de mooiste Gelderse natuurgebieden!

Hier lees je meer over de mooiste Gelderse natuurgebieden.

#18. Minder inkomsten als freelancer? Dit kun je doen volgens ondernemenalseenbaas.nl

Dionne schrijft op Ondernemen als een baas over carrière, geld, inkomsten en het leven als zzp’er. De komende weken en maanden zijn spannend voor veel ondernemers. Een mooie tijd om te kijken wat je wél kan doen en hoe je andere/extra inkomsten kunt vergaren.

Je vindt het artikel hier.

#19. Moodboards maken met citiesnstories.com

Janine vertelt je in deze blogpost hoe je moodboards kunt maken en wat het effect daarvan kan zijn. Moodboards zijn leuk om digitaal via Pinterest op te zetten, maar op de old skool manier met pen, papier en oude tijdschriften is het óók een goed idee.

Aan de slag met een moodboard? Check het artikel!

#20. Ontdek België op verrassende wijze

Ontsnappen aan de hectiek van alle dag? Met een film of tv-serie waan je je zo in een andere wereld. Hoe gaaf is het dat je dan die geweldige plekken op een later moment ook kunt bezoeken? Van de streek waar het eerste seizoen van Undercover is opgenomen tot aan spookstad Doel; met de tips van Patricia ontdek je België op verrassende wijze.

Ontdek hier alle Vlaamse series en films die je niet mag missen.

Een overzicht met blogs

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven blijken in een opmars te zitten. Hoewel we ze een beetje beu zijn geworden een poos geleden, zijn er nu steeds vaker nieuwsbrieven waar we wél op zitten te wachten. Nee, niet de Mediamarkt die elke dag aanbiedingen stuurt; nieuwsbrieven met informatie, tips en leuke feitjes waar we vrolijk van worden!

#1. Natuurbriefje van Liv – Expeditiekram.nl

Liv ken je misschien wel van de blog Expeditiekram. Ze schrijft elke maand een natuurbriefje. Hier deelt ze de mooiste bestemmingen in binnen- en buitenland, de leukste kampeerplekken, toffe overnachtingen, cabin music en random tips waar je vrolijk van wordt!

Abonneren op het natuurbriefje is gratis en doe je hier! Het briefje komt één keer per maand.

#2. Om de maandag te verzachten stuurt Marlou van Heimarlou je nieuwsbriefjes

Marlou is begonnen met nieuwsbrieven omdat ze vond dat elke inbox wel wat vrolijkheid kan gebruiken. Ja, eeeens! De brieven kunnen gaan over mooie plekken, inspirerende mensen, fijne films, leuke boeken en mooie muziek.

Je kunt je hier gratis aanmelden voor de nieuwsbrief De maandag na zondag. Hij verschijnt gemiddeld twee keer per maand.

#3. Spelen met letters en versjes maken is wat goudenlijntjes.nl doet

Anne is verliefd op letters. Ze schrijft, leest, tekent en spreekt ze. Om je zondagochtend leuker te maken verzend ze elke zondag een Gouden Lijntjes nieuwsbrief met daarin in ieder geval een vers (vers) van de pers, workshopupdates en extra bonus leuke dingen.

Je ontvangt dit nieuwsbriefje elke zondag en abonneren is gratis!

#4. Nourishing Nest Nieuwsbrief

Andrea stuurt je een aantal keer per maand een nieuwsbrief om even bij je in te checken. De onderwerpen zijn zeer uiteenlopend. Liefde, vriendschap, het leven as is.. en de belangrijkste vraag is vaak hoe JIJ dat onderwerp op dat moment beleeft. Hoe het met je gaat. De nieuwsbrieven zijn in het Engels.

Hier vind je alle informatie voor de Nourishing Nest Nieuwsbrief.

bezoek IJsland

Podcasts

Podcasts bestaan al héél lang. Toch was de bekendheid niet heel groot. In 2018 kreeg ‘de podcast’ een enorme boost en kwamen als paddenstoelen uit de grond. Ik vind het héérlijk. Ik luister ze graag wanneer ik wandel of in de auto zit onderweg naar een afspraak bijvoorbeeld. Maar ook tijdens het koken of wanneer je in het zonnetje zit in de tuin kun je perfect podcasts luisteren.

#1. Nourishing nest podcast

Andrea neemt je in haar (Engelstalige) podcast mee in de wereld van essential oils. De focus in de afleveringen ligt daar niet persé op- maar het gebruik van wordt toegelicht per besproken onderwerp. Liefde, moederschap, hormonen, menstruatie en ga nog maar even door. Haar stem is een plezier om naar te luisteren en ze maakt onderwerpen die anno 2020 nog steeds lastig zijn zeer makkelijk bespreekbaar.

Je vindt alle afleveringen van de Nourishing nest podcast hier.

#2. Podcast voor avontuurlijke vrouwen

Antonette (van We12travel) startte in augustus 2019 haar podcast voor avontuurlijke vrouwen. De podcast ontstond met als doel om meer vrouwen te motiveren op avontuur te gaan. Of dit nou een micro avontuur of een groot avontuur is. In de podcast interviewt Antonette verschillende avontuurlijke vrouwen over hun ervaringen.

Je kunt de podcastafleveringen hier vinden.

#3. De reisgenoten podcast van Daysy (alldayeverydaysy) & Niels

De Reisgenoten podcast is dé podcast over avontuurlijke reizen. Of je nou op zoek bent naar inspiratie voor je volgende reis, tips nodig hebt over een specifieke bestemming of wanneer je gewoon weg wilt dromen bij heerlijke reizen. Niels en Daysy nemen je mee op reis. Ga je mee?

Je luistert de podcastafleveringen hier.

#4. KidsErOpUit Podcast

Saskia en haar team maken een maandelijkse podcast, met daarin interviews, tips voor uitjes, vakanties en praktische zaken.

De podcast is hier te beluisteren.

#5. De Van Verhalen Podcast

Thijs en Florine reizen de wereld rond in een verbouwde bus. Op hun blog- en in de podcast vertellen ze reisverhalen, toekomstdromen, slechte grappen en verhalen voor later.

Je vindt de podcast hier.

#6. Jouw wending podcast

Soloreizen, persoonlijke groei, uitdagingen, perfectionisme en keuzes maken. Wendy vertelt je er graag over en zet je aan het denken.

Je luistert de podcast hier.

#7. Borrelpraat Podcast

Borrelpraat is de leukste feitjespodcast van Nederland. In deze podcast sluiten Sanne, Rufus, Jaap en Camiel de week al borrelend af. Belangrijk hierbij is dat ze allemaal een interessant fun fact vertellen en daarmee elkaar en de luisteraar verbazen!

Je luister de podcast o.a. hier.

HSP & Self-care

Online cursussen

Er gebeurt steeds meer online. Cursussen via Instagram, Facebook, webinars, je kunt het zo gek niet bedenken of de mogelijkheid is er. Online cursussen zijn fijn, omdat je ze vaak kunt volgen wanneer jij wilt. Je koopt een cursus en volgt op jouw tempo en als vanavond niet uitkomt, kijk of luister je het morgen terug.

#1. Online coachen om aan het wandelen te gaan via dewandeltrainer.nl

Wanda van Wandawandelt.nl heeft een online training voor mensen die meer/vaker willen gaan wandelen en begeleid willen worden met een specifiek doel. Er worden trainingen voor verschillende niveaus aangeboden op de website.

Benieuwd welke wandeltrainingen er zijn? Check hier alle informatie.

#2. Presets en tools voor een consistente look op Instagram

Prisca (Priscavisser.nl) is fotografe en maakt de fijnste plaatjes. Het is een genot haar te volgen op Instagram! Om haar steentje bij te dragen nu veel van ons thuiszitten en de ‘extra’ tijd bijvoorbeeld aan een extra cursus willen besteden, komt Prisca met een serie ‘Trainingen’ over onder andere het krijgen van een mooie Instagram feed en deelt ze welke tools ze daarvoor inzet.

De eerste training vind je hier.

#3. Geld verdienen met Pinterest

Veerle leert je graag dat Pinterest niet alleen een platform met mooie plaatsjes is. Met Pinterest valt geld te verdienen! Wil je graag weten hoe je Pinterest, bijvoorbeeld voor je blog in kunt zetten, kijk dan eens bij Veerle!

Je vindt de cursus en alle informatie hier.

#4. Virtueel touren door Berlijn

Hoe tof is deze? Emma neemt je virtueel mee door Berlijn! Er zijn veel mensen die hun tripjes hebben af moeten lassen, maar daar heeft Emma voor Berlijn wat op gevonden. Ze neemt je virtueel mee door de stad. Er staan al verschillende rondleidingen door de stad gepland komende dagen, kijk vooral zelf even voor welk deel van de stad je graag aanschuift.

Meer informatie over de tour vind je hier.

#5. Challenge: iedereen remote via vrijemeid.nl

Suzanne schrijft op het blog vrijemeid.nl over het leven als digital nomad; reisgerelateerde artikelen, business artikelen, ondernemerstips en nog veel meer. Een van haar meest recente artikelen gaat over kansen ten tijden van het coronavirus. Daarom organiseert ze ook een challenge ‘iederen remote’ en daar kun jij je gratis voor inschrijven.

Hier kun je jezelf inschrijven voor de online cursus/challenge.

#6. De travelquiz van Ikwilmeerreizen.nl

Mirjam en Annemarie hebben een travelquiz opgezet om op vrijdagavond 20 maart met zijn alle te kunnen spelen. Met deze quiz hopen ze de community van reisfanaten samen te brengen en zo een toffe vrijdagavondbesteding te bieden. Het is all safe: je speelt het uiteraard vanuit huis vanachter je telefoon, tablet of computer mee.

Je vindt alle informatie over de quiz hier.


Heb jij zelf een artikel dat hier goed tussen past? Geef je online cursussen? Heb je een podcast? Laat het mij weten in de comments of via een DM.