de wereld rond met Subaru

Met een warme kop koffie in mijn handen en dikke handschoenen aan loop ik het vliegveld van Rovaniemi (Finland) af. Binnen no-time is het puntje van mijn neus knalrood en bevroren. Ik drentel met mijn koffer richting de bus en trek de muts wat lager over mijn oren heen. Brrrrr, dit is hoe -17 aanvoelt. Er ontsnapt een giebel wanneer ik stiekem glimlach. Wat een pracht is het in deze sneeuw. De zorgen over het autorijden in de sneeuw en met deze gladheid uit ik maar niet. Dat gaan we gewoon doen.

Niet veel later arriveren we in Subaru Village. Dat Subaru niet zomaar een auto is, maar dat het om een totale lifestyle gaat geeft deze plek perfect weer. Geen twijfel over mogelijk dat Subaru je meeneemt en je alles laat zien van een actieve, verantwoordelijke en outdoor lifestyle vol adrenaline en plezier. De eerste kennismaking met het merk is een goede: een dag later zal blijken dat deze pijlers naadloos aansluiten op deze stoere, doch óók vrouwelijke no-fear auto.

Na een goed glas rode wijn en een kom heerlijke soep is het tijd om terug te lopen naar onze verblijfplek. Er gaat niets boven een ijskoude en frisse lucht, om daarna in een heerlijk verwarmd huisje binnen te komen en onder de dekens te kruipen. Na een uurtje of 6 gaat de wekker. De adrenaline stroomt door mijn bloed. Vandaag is dé dag. Ik kleed mezelf aan zoals voorgeschreven, middels het drie lagen systeem. De temperatuur zal vandaag zakken tot -25 en daar kun je maar beter goed op voorbereid zijn.

de wereld rond met Subaru

de wereld rond met Subaru

de wereld rond met Subaru

Wanneer ik richting de ontbijtzaal loop staan er 20 verschillende Subaru’s opgesteld in een rij, daar krijg ik spontaan kippenvel van. Absolutely stunning! Na het ontbijt kiezen we allen een auto om mee weg te rijden naar het circuit waar het racemonster in ons naar boven zal komen. De rit richting het circuit bewijst Subaru mij al wat het kan. We maken een flinke noodstop op een verharde 80km weg en glijden geen millimeter naar rechts of links, dit wordt door de Symmetrical All Wheel Drive gecorrigeerd. Daarom rijden we alsof er niets aan de hand is rustig verder naar de plek waar we worden verwacht.

Op het terrein staan tipitenten opgezet en er wakkeren hoge vlammen van de verschillende vuurtjes die ze stoken. Als ik met mijn tweede been buiten sta snap ik waarom. Het is hier KOUD. Maar zo mooi. Ik weet niet waar ik mijn ogen moet laten gaan. Elke hoek heeft iets wonderbaarlijks. Een vlakte sneeuw waar de zon op schijnt en zo weerkaatst over het landschap. Dennenbomen vol sneeuw waar af en toe een toefje witte stof vanaf dwarrelt of naar de mannen gekleed in dikke wollen jassen die al druk in de weer zijn met eten. Hoewel de lunch nog even duurt doordringt de goddelijke geur van een home-made soep mijn neus. Dit is het leven! Voor 5 minuten dwalen mijn gedachten af en zie ons al roadtrippend met de Subaru Forester door Noord-Europa crossen en fantaseer ik over overnachtingen in tipi’s als deze. Een vuurtje om warm te blijven en om de vis gevangen onder een dikke laag ijs te garen. Ik ben een buitenmens en deze setting inclusief Subaru passen perfect bij mij.

De wereld rond met Subaru

De wereld rond met Subaru

De wereld rond met Subaru

De wereld rond met Subaru

Met knikkende knieën stap ik in verschillende modellen van Subaru (o.a. de WRX en de BRZ) en scheur ik wonder boven wonder het terrein over. Nu ben ik niet van het opscheppen jongens, maar als een autojournalist je twee keer vraagt of je dit al eens eerder hebt gedaan, dan stijgt je zelfvertrouwen wel een beetje ?.

Na heel wat rondjes scheuren op het ijs, off-road rijden in het bos en techniek rijden door verschillende bochten is het tijd om op te warmen bij het vuur en met eten. De soep die ik rook is lang niet alles. Wanneer ik mezelf omdraai naar de andere kant zijn er een aantal mannen druk bezig met het bereiden van verse zalm. Ze roken deze lekkernij voor onze neus. Als ik zeg dat ik het gevoel had in heaven te zijn door de omgeving en de fantastische auto’s speelde het eten en de gecreëerde leefomgeving daar absoluut in mee.

Ik geniet intens van deze dag. De zon geeft ons momenten en uitingen waardoor mijn lichaam en haar emoties niet weten of ik een mega glimlach zal tonen of dat er een traan over mijn wangen mag rollen omdat het zo mooi is.

Met de Subaru Forester sluit ik de dag op het circuit af. De auto past perfect bij mijn karakter. Bij waar ik van houd en wat ik het liefst doe. Avontuurlijk, naar nieuwe plaatsen gaan, nieuwe plaatsen ontdekken en onszelf onderdompelen in nieuwe ervaringen. Ik geef nog een keer gas de heuvel op in de bossen en rij de zon achterna om hem vast te leggen. Ik stop midden in het bos om uit te stappen. Als echte avonturier dwaal ik van het pad af om het mooiste shot te vangen waarna ik tot mijn heupen diep in de sneeuw zak. Weer een nieuwe ervaring.

De wereld rond met Subaru

De wereld rond met Subaru

De wereld rond met Subaru

Bedankt Subaru voor dit fantastische avontuur.