Water met een twist, fruitwater, herbal water

Je ziet tegenwoordig overal artikelen die je vertellen hoe ongezond suiker voor je is. Toen ik nog bij mijn ouders woonde trok ik mij hier niets van aan en ging in elk kopje thee een schep suiker, was ik een tijd lang gek op zoete drankjes, vooral op ice tea en cola. Toen ik op mijzelf ging wonen vond ik het steeds belangrijker om goed op te letten wat voor een eten of drinken ik in huis haalde. Want zeg eens eerlijk.. welke student is er niet een aantal kilo’s aangekomen vanaf het moment dat ze op kamers zijn gegaan?

Dit vond ik zelf erg vervelend en wilde hier graag wat aan veranderen. Een van de grootste veranderingen die ik heb toegepast, is om zo veel mogelijk dranken met suiker weg te laten. In plaats van ice tea en cola ben ik over gegaan op… water. Gewoon heel veel glazen kraanwater.

Water met een twist, fruitwater, herbal water

Water met een twist, fruitwater, herbal water

Als ik zeg dat de glazen water al snel mijn neus uit kwamen, denk ik dat ik niet alleen voor mijzelf spreek. In de winter kan je het afwisselen met een lekker warm kopje thee (zonder suiker), maar met warme zomerdagen wil je toch graag wat anders. Dit is de reden geweest om onderstaand (heel simpel) drankje met jullie te delen. Mijn versie van water met een twist.

Het kost weinig tijd en je kunt het tussen het koken van je avondeten zo voorbereiden voor de volgende ochtend. Fruit & herb infused water is op talloze manieren te maken. Elke combinatie van fruit met verse kruiden zoals munt of basilicum geeft je weer een nieuwe frisse smaak. Op deze manier kan je blijven combineren en word je je water nooit moe!

Water met een twist, fruitwater, herbal water

Water met een twist
Recept voor 4 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
5 min
Totale tijd
5 min
Voorbereidingstijd
5 min
Totale tijd
5 min
Recept voor 4 glazen of 2 flesjes (handig om mee te nemen)
  1. Handje bevroren fruit (ik heb gekozen voor bosvruchten)
  2. Muntblaadjes
  3. Bruisend water
  4. IJsblokjesbakje
Bereidingswijze
  1. 1. Verdeel een deel van het bevroren fruit over de vakjes in je ijsblokjesbakje.
  2. 2. Vul de vakjes bij met water tot aan de rand en zet ze een paar uur in de diepvries tot ze bevroren zijn.
  3. 3. Verdeel het overige fruit in de glazen en vul het glas voor 3/4e met bruisend water.
  4. 4. Tot slot voeg je je zelf gemaakte fruitige ijsklontjes toe.
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/

Water met een twist, fruitwater, herbal water

Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden en misschien weet je zelf nog wel een verrassende combinatie? Laat het ons gerust weten in de comments hieronder! Want ook wij houden van afwisseling.