Travel bucket list van een foodie #1, foodies, travel, bucket list,

We hebben allemaal dromen. Grote dromen, kleine dromen, dromen waar we hard voor moeten werken om deze te bereiken, dromen die we echt uit willen laten komen of dromen die dromen mogen blijven. Ondanks dat ik al best wat plekjes op deze wereldbol heb mogen zien, heb ook ik een oneindige lijst met landen, steden en natuurgebieden waar ik graag naartoe zou gaan. Naast deze lijst is er óók nog een lijst met landen en steden waar mijn foodie hart sneller van gaat kloppen. Door de specerijen, door de bereiding, door de kleuren of vormen van het eten, door de lagen suiker, omdat het er mooi uitziet. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het staat op de travel bucket list van een foodie. Ik wil jullie vanaf nu af en toe meenemen in mijn droomwereld. Je laten zien wat er op mijn (foodie) travel bucket list staat, variërend van een sushibowl uit Indonesië, een knalroze gesuikerde donut uit New York, de beste koffie uit Italië, tot verse vis uit Canada, de meest sappige hamburgers uit Nieuw-Zeeland of Boboti uit Zuid-Afrika. Allemaal bijzondere eet- en drinkwaren die ik ooit met mijn eigen smaakpapillen nog wil proeven op mooie en bijzondere plekjes op deze wereld.

Travel bucket list van een foodie #1

Travel bucket list van een foodie #1

edmonton

Foodie heaven Edmonton ontdekken

Edmonton blijkt één van dé Canadese steden te zijn die vol culinaire verrassingen zit. Edmonton is de hoofdstad van de Canadese provincie Alberta en de vijfde stad van Canada. Ken je de stad niet? Dat is niet zo geel gek. De stad bestaat nu iets meer dan honderd jaar (al is het al sinds 1700 een belangrijke locatie voor handel) en heeft de laatste jaren een enorme boost gekregen door de vele toffe koffietentjes, goede restaurants en leuke plekken om je gin-tonic in het weekend te drinken. Naast de vele nieuwe tentjes die er als paddestoelen uit de grond komen, zijn ook de foodfestivals in Edmonton populairder dan ooit. Waar ik als foodie maar al te graag aan zou schuiven voor een diner, een drankje of een goed kopje koffie?

Voor een bierproeverij zou ik aanschuiven bij de Craft Beer Market en het proeven van een hamburger kan ik daarbij niet overslaan. Na wat biertjes, een paar uur slaap en wat glazen water verder is het tijd voor een hele goede kop koffie bij Elm café. Bij de Duchess bake shop maak ik een stop om koekjes te kopen die mee naar huis gaan (en die we daar vast proeven). Een vegetarische lunch is ook geen slecht idee na de grote hamburger van de eerste avond en die vind je bij Cafe Mosaics. Dag twee sluiten we af bij MKT, waar toeristen en inwoners van de stad zich voelen alsof ze thuis zijn.

Staat Edmonton ook op jouw foodies bucket list? KLM vliegt er vanaf Amsterdam drie keer per week naartoe met een rechtstreekse vlucht. Vanaf Edmonton International Airport ga je gemakkelijk naar het centrum met een taxi of je kunt er voor kiezen om met een bus of een van de shuttles te gaan. Op roadtrip door Canada? Sla Edmonton (als foodie) dan absoluut niet over!

New York, Travel, NYC

Travel bucket list van een foodie #1

De beste donut van New York vinden en proeven

Eigenlijk ben ik een beetje teleurgesteld in mezelf. Want de beste donut vinden van New York.. zou dat niet een hele mooie taak geweest zijn toen ik er 6 weken in mijn studentenkamer in het New Yorker Hotel bivakkeerde? Midden Manhattan, op elke hoek niet één maar twéé diners, coffeeshops, ontbijtcafés of lunchrooms die van die fel roze gekleurde met glitter ingewreven donuts verkochten. Ik was er misschien niet zo mee bezig. En eerlijk is eerlijk; DE donut, heb ik er zeker niet geproefd.

Als ik verschillende blogs mag geloven en recensies lees op tripadvisor, dan moet ik tijdens mijn volgende bezoek naar de Donut Pub of naar Peter Pan Donut en Pastry shop. De donuts van Dough? Die waren oké. Maar dat kan vele malen beter. Op de bucket list voor een volgende visit aan New York: vind de beste Donuts in town. Heb je tips? Die hoor ik graag!

takayama1

Travel bucket list van een foodie #1

Sushi eten in Takayama, Japan

Takayama is een stad midden in de Japanse Alpen waardoor het al +10 voorsprong heeft voor de natuurliefhebber in mij. Tel daar bij op dat zij in de top 10 staan van beste sushi restaurants in Japan en jawel, deze foodie is om! Bij het restaurant Sushi Dining Nob serveren ze (volgens horen zeggen) a-ma-zing sushi. De sushi is niet heel goedkoop, maar dat wordt graag betaald voor een van de beste sushi-restaurants ter wereld (mag dat gezegd worden als je de top 10 in Japan bereikt?).

Takayama staat dus ook op de lijst. Voor zowel het proberen van hele goede sushi als voor het feit dat het een stadje midden in de Japanse Alpen is.

Wil je mij volgen tijdens mijn reizen? Extra tips voor fijne restaurantjes en cafeetjes zien? Mijn keukenavonturen bewonderen en een kijkje achter de schermen in ons every day life krijgen? Volg mij dan via Instagram.
 

Gebruikte bronnen van de foto’s die ik niet zelf heb gemaakt: 1, 2, 3, 4, 5, 6, City of Edmonton, Exploreedmonton.