Truck-Food-festival
Bron foto
Normaliter zijn jullie een hééérlijk (en niet zo healthy) recept van mij gewend op de vrijdag in de TGIF rubriek. Deze week een iets andere insteek. Vanaf volgende week draaien in Nederland de Food Festivals namelijk weer op volle toeren en dat mogen we als echte Foodies niet missen! Zie ik je op een van deze Festivals?

Amerika begon er jááren geleden al mee, de hype waaide langzaam, maar zeker over richting Europa en sinds een jaar of 4 zijn de Food Festivals in Nederland ook groter en groter aan het worden. Wat met een markt in Amsterdam begon, is nu uitgebreid naar diverse locaties en verschillende soorten Food Festivals. Van Kleine hapjes en drankjes, tot festivals over Coffee en Food Festivals waar je zelfs (kook)workshops kunt volgen! Het leukste? (voor mij dan in ieder geval!) Zelfs in Nijmegen is er dit jaar een Food Truck Festival, I’m a happy girl!

Op de agenda:

Rollende Keukens, de plek waar tientallen mobiele eetgelegenheden zich tot één groot open lucht restaurant verenigen. Van een stuk pizza, tot gezonde sapjes en zeer culinaire uitspattingen.

Je kunt dit Food Festival bezoeken van 13 tot en met 17 mei in Amsterdam.
29 tot en met 31 mei te vinden in Leiden!

TREK Food Truck Festival, begonnen in Utrecht, uitgebreid naar Den Haag en dit jaar staan ze op 7 verschillende plaatsen in NL, waaronder in mijn geliefde Nijmegen. Houd jij van eten en drinken, heb je zin in een leuke en gezellige, maar vooral lekkere middag of avond? Dan moet je zeker aanschuiven bij een van de Trek Festivals. Gratis toegang!

Je vindt TREK op deze data in deze steden:
14 – 17 Mei – Rotterdam – Vroesenpark
22 t/m 25 Mei – Utrecht – Griftpark
29 t/m 31 Mei – Maastricht – Stadspark
26 t/m 28 Juni– Nijmegen – Hunnerpark
10 t/m 12 Juli – Den Bosch – Paleiskwartier
10 t/m 13 September – Den Haag – Westbroekpark

Amsterdam Coffee Festival, draaide vorig jaar zijn eerste jaar. Heeft even moeten wennen, moeten zien, voelen en proeven en komt dit tweede jaar sterk terug! De organisatoren hebben het grootser aangepakt. Niet alleen koffie, ook plekken met muziek en streetfood zijn eraan toegevoegd!

Het Amsterdam Coffee Festival vindt plaats op:
15 tot en met 17 mei.

Food Festival, Gezonde Sapjes, Smoothies

– NIEUW! Het Culy Food Festival Het Paasweekend van 4 en 5 april staat in het teken van het Culy Food Festival en hier moet (en wil!) jij bij aanwezig zijn! Eten drinken en dansen tot in de late uurtjes? Guilty pleasures, gezonde sapjes en een kop koffie? Nog niet genoeg? Op het Culy Food Festival worden ook workshops en proeverijen aangeboden!

De Parade, Een rondreizend theaterfestival, waar, je raadt het al, eten en drinken ook een hoofdrol spelen. De Parade reist door 4 verschillende steden in Nederland.

Je vindt de Parade hier en op deze data:
Rotterdam 18 – 28 Jun
Den Haag 03 – 12 Jul
Utrecht 17 Jul – 02 Aug
Amsterdam 07 – 23 Aug

The Taste of Amsterdam, Een Foodie Heaven waar de beste Nederlandse en internationale chefs zich presenteren met de meest uiteenlopende gerechten. Klinkt dat als iets lekkers in je oren ;-)? Dan is The Taste of Amsterdam iets voor jou!

The taste of Amsterdam vindt plaats:
4 tot en met 7 juni

Nog meer Food Festivals:

Dutch rawfood Festival
14 juni 2015 – Boerderij Langerlust Amsterdam

Tong Tong Fair
27 mei t/m 7 juni 2015 – Malieveld, Den Haag

24 kitchen & cottages food event
17 t/m 20 april 2015 – Zeewolde

Bourgondisch Den Bosch
10 t/m 13 september 2015 – Den Bosch

Hebben jullie een van deze Food Festivals al in de agenda staan?