Optigrill Tefal, grillen met de kerst

De decembermaand is in volle gang. De lichtjes van de kerstbomen schitteren door de ramen heen als we ‘s avonds een wandeling maken door het centrum, de geur van verse oliebollen komt ons tegemoet als we langs de schaatsbaan lopen en thuis maken de winterse geurkaarsjes het ultieme decembergevoel helemaal af.

Al een aantal weken probeer ik hier thuis verschillende gerechten uit voor de feestdagen. Ik heb hele middagen in de keuken gestaan, maar soms was het eten ook binnen no-time klaar. Een keer hebben we ons vlees en de groenten gegrild met de Optigrill van Tefal. Een goed stukje vlees of vis (of beiden als je voor grill a la gourmet kiest) is nog steeds enorm populair onder de Nederlanders.

Krijg je veel mensen over de vloer met de feestdagen en ben je wel voor een gezond, lekker, maar simpel kerstmenu dat geen uren voorbereiding kost? Dan is deze Optigrill van Tefal echt een aanrader voor jou!

Optigrill Tefal, grillen met de kerst

Optigrill Tefal, grillen met de kerst

De Optigrill in gebruik

Met de Optigril van Tefal heb je perfecte controle over de bereiding van een lekker stukje vlees. Deze contactgrill geeft met gekleurde lampjes en een geluidssignaal precies aan hoe gaar het vlees is en door de kooksensor die is ingebouwd in deze grill wordt de bereiding aangepast op de dikte en hoeveelheid van het vlees.

De grill heeft daarnaast speciale programma’s voor het grillen van hamburgers, gevogelte, rood vlees, vis of bijvoorbeeld tosti’s. Voor bijvoorbeeld deze stukjes bief stel ik de grill in op het rood vlees-programma. Kleurt het lampje oranje dan is de biefstuk medium doorbakken. Liever een doorbakken stukje bief? Dan wacht je iets langer tot het lampje rood kleurt.

Door gebruik te maken van het manuele menu heb je het bakproces helemaal in eigen handen.

Waarom kiezen voor de Optigrill van Tefal?

Omdat het een ideaal apparaat is voor elk huishouden! Stukjes vlees zijn binnen no-time klaar, grillen is gezond, door gebruik te maken van de speciale menu’s hoor je precies wanneer een stuk vlees klaar en gaar is en de Optigrill is makkelijk in gebruik voor zowel in de keuken als op tafel. Ook schoonmaken is ideaal. De grillplaten kunnen mee in de vaatwasser en door de antiaanbaklaag worden de platen al een stuk minder vies.

Enig nadeel? Het apparaat is redelijk zwaar. Bewaren in hoge kastjes is dus geen goed idee;-).

Optigrill Tefal, grillen met de kerst

Optigrill Tefal, grillen met de kerst

In samenwerking met fonQ.