Review: boek Must Eat NYC

Toen het bericht over dit boek mijn mail binnenkwam werd ik enorm enthousiast. Hoewel het Boek Must Eat NYC reeds bestaat, is dit een vernieuwde (Engelse) versie, met de nieuwste hotspots van de Big Apple! Als New York fanaat, was ik erg nieuwsgierig naar dit boek. Tijdens mijn studietijd in de zomer van 2014 heb ik vaak gekookt bij mijn ‘studentenkamer’, maar uiteraard was er zeker in de weekenden tijd en plaats om de lekkerste burgers te proeven, food markten te bezoeken of eens een keer wat chiquer uit eten te gaan. Op reis doen we eigenlijk niets liever dan actief bezig zijn de hele dag en de verbrande calorieën er met goed eten en drinken weer aanplakken ;-). Dit geldt niet anders voor New York. En geloof mij; tijdens een citytrip in NY loop je heel wat kilometers door de stad (als je de metro links laat liggen). Dus ruimte voor goed eten is er daarna zeker.

Review: boek Must Eat NYC

Het Must Eat NYC boek

Must Eat NYC is het resultaat van jarenlang uit eten gaan in New York City en bundelt de favorieten eetgelegenheden van foodie pur sang Luc Hoornaert. In zijn ‘eetdagboek’ heeft hij allerlei opmerkingen, indrukken en ervaringen beschreven.

Het boek heeft een harde kaft en mooi, stevig, ‘kartonnen’ papier. Zo’n boek dat keer op keer mee op reis kan in de koffer, maar in goede staat zal blijven door de kwaliteit. Het boek begint met eerlijke, humoristische inleiding en vervolgt met een ideale zeer praktische en ideale hoofdstukindeling. Het boek is gesorteerd per wijk in NYC. Brooklyn, Bronx, Uptown West, Uptown East, Midtown West, Midtown East, Downtown West en Downtown East. Elke wijk heeft zijn eigen kleur, wat voor de leesbaarheid van het boek erg prettig is. Sla je het boeken ‘gewoon’ open en ziet het restaurant er goed uit? De index vertelt je direct in welke wijk het Restaurant zich bevindt zonder Google Maps nog maar aangeraakt te hebben.

Bij elk restaurant wordt een speciaal aanbevolen gerecht belicht ( de ‘Must Eat’). Daarnaast worden ook adres, openingstijden en website vermeld. In het boek is veel ruimte aanwezig voor ambiance, oorsprong, geschiedenis en portretten van de mensen achter het restaurant of in de keuken. Voor elke wijk is er daarnaast ook nog ruimte vrij gemaakt voor ‘extra eetadresjes’, zonder verdere beschrijving. De fotografie uit het boek is verzorgd door Kris Vlegels, de afbeeldingen zijn een lust voor het oog en maken het boek helemaal af.

Enige (min)punt, wat ik een aanvulling zou vinden, is het vermelden van prijsindicaties. Op deze manier kun je zelf nog beter voorsorteren door middel van enkel het boek, welk restaurant past bij de gelegenheid.

Review: boek Must Eat NYC

Review: boek Must Eat NYC

Eigen favorieten in NYC

Leuk en grappig om te zien is dat een aantal van onze eigen favorieten uit New York óók in het boek staan. Zo zijn wij groot fan van Smorgasburg. Een initiatief van Brooklyn flea, een organisatie die gespecialiseerd is in het organiseren van flea markets rond de hele Oostkust van de US. Omdat er in NY steeds meer food-stands aansloten, besloten ze dat het tijd werd voor een nieuw initiatief: Smorgasburg. Een wekelijks food event in Brooklyn. (Smorgasburg.com)

Een andere favoriet is Buddakan. Een Crispy soft shell crab met salade en watermeloen is bij velen favoriet. Buddakan is perfect als je wat langer wilt tafelen en bereid bent een (iets) hoger budget uit te geven aan het avond eten. (Buddakan.com)

Ook in het Must Eat NYC boek staat de Peter Pan Donut and Pastry shop. Hoewel ik normaal geen fan ben van grote donuts en (te) zoete zoetigheden, vond ik het lekkers in deze winkel wel erg lekker. Een must try wanneer je in New York bent! (Peterpandonuts.com)

Nog een favoriet (niet in het boek) is ‘The Bar downstairs’. Hier schenken ze echt de meest geweldige cocktails. De beste die ik óóit heb geproefd. (The bar downstairs)

Reizen het mooiste in je leven
Een overrated cupcake eten van Magnolia bakery staat niet in dit boek, wel op menig vrouwen ‘to do NYC lijstje’ ;-).

Eerst even flink honger creëren voor je aanschuift bij een van de vele top restaurants uit het Must Eat NYC boek? Wellicht helpen deze 25 ‘dingen to do’ je op weg om actief bezig te zijn de hele dag: 25 x doen in New York. Wat zijn jouw favoriete adresjes in New York om te eten, borrelen of snacken?

Must EAT NYC – Uitgeverij Lannoo – www.lannoo.nlKoop het boek op Bol.com.