Restaurant Plaats1 Nijmegen, Gelderland

Een tijdje geleden (november 2014 alweer!) liet ik een aantal bloggers ‘mijn’ stad zien. Duidelijker gezegd, Nijmegen. Vanuit huis was dit voor ons de plek om nieuwe kleding te shoppen, een avondje uit te gaan naar de bioscoop en voor een drankje met vrienden.

Er zit al een hele gezellige ochtend op als we binnenkomen bij Plaats1 in Nijmegen. Al wordt het nu wel tijd om verder te kletsen onder het genot en van een wijntje en zo geschiedde.

We zijn het allemaal eens dat de bediening in het restaurant erg vriendelijk en behulpzaam is. Het restaurant heeft een fijne sfeer en je voelt je echt op je gemak. Even opwarmen en bijkomen van de kou, dat is hier geen enkel probleem! Ook het terras aan de voorzijde van het restaurant heeft al goedkeuring gekregen. Daar moeten we in de zomer zeker nog eens voor terug. Om lekker in het zonnetje te genieten van een glas rosé.

Restaurant Plaats 1 Nijmegen, Gelderland

Restaurant Plaats 1 Nijmegen, Gelderland

Restaurant Plaats 1 Nijmegen, Gelderland

Ik geniet van een op de huid gebakken Doradefilet met zoetzure komkommer en een Scampi in Tempura. Het smaakt echt heerlijk en is perfect als lichte lunch. We delen daarna een bord met toetjes en zijn allemaal erg te spreken over de (befaamde) Cheesecake. De sfeer bij Plaats1 is prettig, ik voel me op mijn gemak en dat vind ik fijn als ik ergens ga eten. Nog een pluspunt, de open keuken. Kijken wat er gebeurt achter de schermen. Belangrijk voor foodies natuurlijk;).

Ik wil hier absoluut nog eens terug komen voor het diner, want het eten smaakt naar meer. Wellicht een goede afsluiter van een middagje terrassen in Nijmegen? Laat de lente en lange zomeravondjes dan maar komen ;-)!

Kennen jullie Plaats1 in Nijmegen al?

Je vindt Plaats 1 hier:

Franseplaats 1, 6511 VS Nijmegen

 

Restaurant Plaats 1 Nijmegen, Gelderland

Restaurant Plaats 1 Nijmegen, Gelderland