Freddys in Nijmegen, bier, burgers, hotdog, ging-tonic, nijmegen hotspot, Eten in Nijmegen: Hotdogs happen en bier drinken bij Freddy's

Eten in Nijmegen bij Freddy’s Beerkitchen

Freddy’s Beerkitchen. Een nieuw jaren ’70 concept in Nijmegen waar je heerlijke burgers kunt happen, kunt genieten van een uitstekende hotdog en daarbij een pot Nijmeegs gebrouwen bier of goed glas gin-tonic drinkt. Ambacht, aandacht en liefde voor de producten en de bereiding van het eten staan hier centraal: dat proef je. Je bestelt niet zo maar een hotdog met mayo en wat gefrituurde uitjes. Je bestelt een beleving. Het eten wordt heerlijk op smaak gebracht, er worden biologische producten gebruikt en de side-dishes zijn in goede match met je hoofdgerecht. Een fijne plek om met je vriendengroep eens aan te schuiven voor een lange en gezellige avond.

Eten in Nijmegen: Hotdogs happen en bier drinken bij Freddy's Beerkitchen, uit eten in  Nijmegen

Eten in Nijmegen: Hotdogs happen en bier drinken bij Freddy's Beerkitchen

Freddys in Nijmegen, bier, burgers, hotdog, ging-tonic, nijmegen hotspot

Freddy’s Beerkitchen zit aan het gezelligste plein van Nijmegen; het Koningsplein. Een plek waar je de zomer lang tot in de vroege uurtjes op het terras kan zitten, in de avond goed op stap kunt gaan en waar gezelligheid dus geen tijd kent. Freddy’s schenkt home-made biertjes en dat maakt het voor veel vriendengroepen erg aantrekkelijk eens aan tafel te schuiven. Na wat speciaalbiertjes is het tijd om te bestellen. Een home-made burger, de smeuïge hotdogs of toch een goed gevulde salade?

Wat mij betreft bestel je de favoriet van eigenaar Bilal: “Alles wat ik mag eten van deze kaart, vind ik lekker. Is dat gek? Maar als ik echt moet kiezen, dan ga ik voor de hotdog; Chicken Winner.” Gek vinden we dat zeker niet. Want wat je de gasten voorschotelt, moet je immers zelf geproefd en goedgekeurd hebben. De Chicken Winner verscheen niet veel later op een ’70 dienblad voor mijn neus en eerlijk is eerlijk, deze hotdog was een aangename verrassing in combinatie met de pulled chicken er nog bovenop. Overigens een goede combinatie met mijn favoriete gin-tonic van Freddy’s: de Bulldog Gin.

Waarom jij bij Freddy’s Beerkitchen aan wil schuiven

In Brooklynachtige (Hello NYC fans out there!) sferen voorziet Freddy’s je van Nijmeegse en Amerikaanse bieren samen met een uitstekende portie urban food. Je voelt je zeer welkom in de warm en goed aangeklede 70’s look van het restaurant met gloeilampen, veel hout, cactussen en een platenspeler die van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat speelt. Je bestelt een plank vol funky bites of gewoon een doodsimpele tosti terwijl je diverse home-made biertjes proeft of aan een gin-tonic nipt. Biologische hotdogs, hamburgers en on the side krokant gebakken frietjes en een salade. Vegatarisch? Geen probleem! Dan bestel je een fijne tosti waar het vlees wordt vervangen door groente of neem je een grote hap uit de linzenburger! Eet jij graag in een restaurant met beleving, ben je een groot NYC fan, ben je dol op goede biertjes, houd jij ervan wanneer er plaatjes tot in de late uurtjes door worden gespeeld en wil jij ook na 21:00 nog eens aan kunnen schuiven voor een lekkere hap? Dan is Freddy’s Beerkitchen jouw plek in Nijmegen voor een gezellige en sfeervolle avond. De prijzen zijn hartstikke prima, dus twee keer per maand aanschuiven is ook geen enkel probleem ;-).

NOTE: Ben jij 16 oktober tijdens de Nijmeegse bierfeesten aanwezig in de stad? Zin in funky sounds en cold beers? Dan sit back and relax bij Freddy’s. Speciaal voor de bierfeesten worden de bieren op de tap vervangen voor zes! verschillende bockbieren.

Eten in Nijmegen: Hotdogs happen en bier drinken bij Freddy's Beerkitchen

Freddys in Nijmegen, bier, burgers, hotdog, ging-tonic, nijmegen hotspot

 

Je vindt Freddy’s Beerkitchen hier:

 

Wil je mij volgen tijdens mijn reizen? Extra tips voor fijne restaurantjes en cafeetjes zien? Mijn keukenavonturen bewonderen en een kijkje achter de schermen in ons every day life krijgen? Volg mij dan via Instagram.