Eten in Nijmegen bij Dock17

Dock17 zit al enige tijd gevestigd aan de Waalkade in Nijmegen. Afgelopen week ben ik er voor de twééde keer aangeschoven en was wederom blij verrast door het eten. Vlees en vis gegrild op een houtskoolgrill, dat is aan ons wel besteed. Het geeft een extra dimensie aan het eten, net even anders dan normaal en dat is precies waar we voor MDJ naar op zoek zijn ;-).

Dock17 is een stoer en robuust restaurant. Grote, mooie blikvangers van de vroegere zeemanslieden en schepen staan hier uitgestald. Het restaurant is groot met meer dan voldoende tafeltjes en bij het raam heb je uitzicht over de Waal, fijne plek om neer te strijken! Door de grote ruimte en hoge plafonds oogt het wel wat minder knus, maar dat wordt gelukkig goed gemaakt door het vriendelijke personeel en goede eten.

Eten in Nijmegen bij Dock17

We worden warm ontvangen en nemen plaats aan een tafeltje ‘op het dock’. Na een biertje en glas rode wijn is het tijd voor ons voorgerecht. We krijgen een carpaccio en vitello tonnato. Beide smaken erg goed en zijn in juiste proporties als voorafje.

Als hoofdgerecht bestellen we een kogelbiefstuk, surf & turf en de ribeye. Het is verdacht stil als het eten op tafel staat, dat kan maar een ding betekenen; het eten is goedgekeurd;-). Het vlees is pérfect medium gebakken en de frietjes zijn heerlijk knapperig.

Als kers op de taart krijgen we een Grand Dessert Dock voorgeschoteld. Deze bestaat uit een mix van kokoscrème, cheesecake, kaneelijs en bosvruchten mousse. Mocht je avond nog niet goed genoeg zijn, dan máákt dit toetje je avond perfect. De chocolade cheesecake is een must try! Ook als je overdag even langskomt voor een kop koffie of warme chocolademelk met slagroom.

Eten in Nijmegen bij Dock17

Eten in Nijmegen bij Dock17

Je eet bij Dock twee al vanaf €19,95 (2-gangen) en €23,95 voor een 3-gangenmenu. Zin in een lunch met een warme kop soep, frisse salade of oertosti? Een kop koffie met gebak, een verfrissend drankje, gin-tonic of een van de speciaal bieren? Schuif dan aan bij Dock17!

Overdag heb je een fijn uitzicht over de Waal en in de zomer geniet je hier tot ‘s avonds op het terras dat aan het water ligt.

Eten in Nijmegen bij Dock17

Eten in Nijmegen bij Dock17

Pluspunten

– De smaak van het eten is verfijnd en het eten krijgt een extra dimensie doordat het wordt bereid op een houtskoolgrill.
– Het vlees wordt perfect medium gebakken.
– Het personeel is attent.
– Je wordt warm verwelkomt bij binnenkomst.
– Hele goede prijs/kwaliteit verhouding.
– Budgettip: dit restaurant staat ook wel eens op socialdeal.

Verbeterpunten

– Het restaurant is groot en daardoor oogt het al snel wat ongezellig. Er is veel gedaan om het sfeervol te maken, je ziet dat er moeite in is gestoken, maar de ‘echte warmte’ die mist. Hol en hoge plafonds geven dit gevoel als snel.

Eten in Nijmegen bij Dock17

Eten in Nijmegen bij Dock17

 

Je vindt Dock17 hier:

 

Wil je mij volgen tijdens mijn reizen? Extra tips voor fijne restaurantjes en cafeetjes zien? Mijn keukenavonturen bewonderen en een kijkje achter de schermen in ons every day life krijgen? Volg mij dan via Instagram.