Eten in Berlijn: Umami de Indo-Chinese keuken

Eten in Berlijn: Umami de Indo-Chinese keuken

Eten in Berlijn

Umami. Dat was een aangename verrassing. Al (whats)append met Laura vroeg ik mezelf af wat de volgende locatie voor ons diner zou zijn. Eten in Berlijn kan op zo veel fijne plaatsen. Maar als iets je allerliefste lievelings is ergens in een grote stad, dan vertrouw ik erop dat het heerlijk is en wil ik het met liefde proberen. Geloof mij, geloof ons, Umami is een welkome verrassing. Het eten bij Umami laat je smaapkpapillen tintelen. Het eten zorgt ervoor dat je even weg bent van het Europese en je jezelf waant in Aziatische landen. Ieder hapje werd met grote zorgvuldigheid, doch grote gulzigheid naar binnen geschoven. Dit is het beste eten dat we in tijden hebben geproefd. De hoeveelheid, de smaak, de combinatie van ingrediënten, de aankleding, de borden en het bestek, alles was in perfecte match.

We starten met een gin-tonic. Een goede dorstlesser op deze warme dag. Als we daarna om ons heen kijken zien we dat ze hier wel weten hoe met ‘hippe drankjes’ om te gaan. De een na de andere goed uitziende cocktail wordt op het terras gebracht. Eerlijk is eerlijk, het ziet eruit als een feestje!

De kaart maakt het ons moeilijk om een keus te maken. Ze hebben eigenlijk precies genoeg keus. Niet te weinig én niet te veel (heel fijn als je sterrenbeeld weegschaal bent), maar toch is het kiezen lastig. Alles klinkt lekker. Wanneer we wederom een rondje over het terras heen kijken kunnen we ook niet anders concluderen dan dat elk gerecht er zeer smaakvol uitziet. De geuren die we ruiken als de obers langslopen zijn al fantastisch. We slaan het voorgerecht over, achteraf zijn we daar blij mee, omdat het hoofdgerecht zeer vullend is. Toch ga ik de volgende keer wel voor de soep of heerlijke springrolls als voorgerecht. Dan maar wat langer tafelen en álles proeven.

De hoofdgerechten bestel je al vanaf 6 euro. Voor de meeste gerechten betaal je 8 euro (I know, geen geld!) en het duurste hoofdgerecht is rond de 15 euro. Het vispotje, waarin je gebakken groenten, twee grote stukken zalm, witvis en pandan jasmijn rijst krijgt, kunnen we van harte aanbevelen.

TIP: In de Indo/Vietnamese keuken wordt veel gebruikt gemaakt van Koriander. Veel mensen lusten dit niet. Vind je dit inderdaad niet lekker, vraag dan of je gerecht zonder Koriander bereid kan worden. Koriander kan de smaak van het hele gerecht erg beïnvloeden.

+Punten:

– De sfeer,
– De kaart,
– De ‘hippe drankjes’,
– Het eten + de opmaak van de borden.

-Punten:

– Het personeel was niet allemaal even vriendelijk.

Eten in Berlijn: Umami de Indo-Chinese keuken

Eten in Berlijn: Umami de Indo-Chinese keuken

Eten in Berlijn: Umami de Indo-Chinese keuken

Eten in Berlijn: Umami de Indo-Chinese keuken

Informatie over de kaart en de prijzen vind je op de Umami website.

Je vindt Umami hier:

PS: Zijn deze dames hieronder op de foto geen plaatje? Mijn allergrootste trots!

Eten in Berlijn: Umami de Indo-Chinese keuken

Eten in Berlijn: Umami de Indo-Chinese keuken

Wil je mij volgen tijdens mijn reizen? Extra tips voor fijne restaurantjes en cafeetjes zien? Mijn keukenavonturen bewonderen en een kijkje achter de schermen in ons every day life krijgen? Volg mij dan via Instagram.