Food City Guide Dublin: Dublin voor foodies!

Eten in Dublin, Dublin voor Foodies

Dublin voor foodies, eten en drinken in Dublin

Dublin voor Foodies

Denk jij bij Ierland ook aan een stevig ontbijt, veel bier en vooral ongezond eten? Dan ben je niet de enige, maar heb je het wel mis! Dublin zit vol met hippe koffiespots, mooie plekjes om te ontbijten en gezellige cafés voor een biertje of pot thee en een stuk taart. Zodra je het centrum binnenloopt heb je enorm veel mogelijkheden om te kiezen. Ook voor het diner heeft Dublin voor ieder wat wils. Italiaanse pasta’s, Amerikaanse burgers, Mexicaanse tortilla’s, Spaanse tapas of een stevige Ierse stoofpot. Alleen al voor de mogelijkheden aan fijne restaurants, gezellige cafés en té leuke spots voor een koffiestop wil ik nog eens terug naar Dublin.

Heb jij binnenkort een trip naar Dublin op de planning staan? Dan zijn dit in elk geval onze aanraders!

Ontbijt, koffie en taart

Peacock Green
Een hele fijne plek om de dag te starten. De geur van verse croissants komt je al tegemoet als je de straat net inloopt. De koffie smaakt heerlijk en de scones zijn samen met een dikke klodder geklopte room onweerstaanbaar. Gezellige plek om even wakker te worden en op te warmen na de eerste ochtendwandeling, maar het is ook mogelijk om alles mee te nemen en onderweg of in de zomer in een parkje op te eten.

Queen of tarts
Misschien is dit een tikkeltje toeristisch, maar toch blijven de echte Dublinners hier ook plakken. Vriendinnen, moeders en dochters, studiegenoten.. iedereen maakt hier een tussenstop om (echt!) de lekkerste taartjes, scones en muffins van Dublin te eten. Samen met een XL-koffie kop of een kan thee ben je hier wel even zoet.

KC Peaches
De derde plek waar je o.a. muffins en scones vindt. Hebben we die plekken in Nederland misschien gewoon te weinig? Hoe fijn is het je dag te starten of als tussendoortje een versgebakken (gezonde) muffin te halen? Iemand misschien een leuk concept hiervoor? Goed, KC Peaches. Weer een fijne tent voor het ontbijt of om een tussendoortje mee te pikken. De verse sapjes en smoothies zijn ook een aanrader. Van de mensen in Dublin zelf weet ik dat je er ook goed terecht kunt voor fijne wijntjes, maar daar kan ik niets over zeggen, dat moet je zelf gaan proberen ;-).

Voor de borrel

The Bankers
Hier kun je proosten met heel veel verschillende biertjes. Zoals het een fatsoenlijk mens betaamd wanneer je in Ierland bent, dronken we er eerst een Guiness. De sfeer in deze pub is fijn. Vanaf lunchtijd tot in de late uurtjes stromen hier mensen binnen. Allemaal op zoek naar een koud biertje om de dorst te lessen. Ideaal aan deze pub is dat hij in een grote winkelstraat zit. Moe van het shoppen? Of heeft je vent geen zin meer om de tassen verder te dragen? Kan hij hier mooi plaatsnemen.

Whelan’s
Deze pub was een soort droom om ooit eens naartoe te gaan. Als je net zo een die hard fan van de P.S I Love you film bent als ik, dan snap je waarom. Gery en Holly hebben elkaar de avond na hun ontmoeting hier weer gezien. Wat een romanticus ben ik ook. Geen fan van P.S I love you? No worries. Deze pub heeft vaak een bandje staan en je kunt je heerlijk opwarmen bij de haard. Populaire pub voor de Dublinners themselves.

Aperitief en diner

Sixty6
Wanneer je samen met je lief in Dublin bent, is dit een fijne plek om te dineren. Niet heel goedkoop, maar wel goed betaalbaar. Zeker wanneer je een romantisch avondje met goed eten en goede wijn wilt plannen. De bediening was erg vriendelijk, het eten was erg goed en de sfeer in het restaurant fijn. het is trendy ingericht, maar met een touch van spullen uit de jaren negentig. Zorgt voor een leuke vibe. Ondanks dat er veel mensen in het restaurant passen, is het geluidsniveau prima en kun je goed met elkaar kletsen.

San Lorenzo’s
Modern Italiaans met een New Yorks tintje. Voor de personen die mijn blog al langer lezen zal het geen verrassing zijn dat er niet veel meer nodig was dan dat om mij binnen te krijgen! En door de fijne sfeer en het goede eten tippen we deze plek graag door aan jullie. Buffalo mozzarella, gefrituurde garnalen, gegrild lamsvlees of een heerlijke pasta? Schuif hier dan aan voor het diner!

Dublin voor foodies, eten en drinken in Dublin

Dublin voor foodies, eten en drinken in Dublin

Dublin voor foodies, eten en drinken in Dublin

Dublin voor foodies, eten en drinken in Dublin

Dublin voor foodies, eten en drinken in Dublin

Wat zijn jullie favoriete foodspots in Dublin?

 
 

lees meer

Gerelateerde artikelen