Favoriete restaurants

Het is een hele poos geleden dat ik schreef over favoriete food-adresjes in Nijmegen. Het is bijna alsof we niet meer aanschoven bij een van de vele restaurants, maar niets is minder waar. We schreven al over een aantal fijne plekken om te lunchen in Nijmegen en nu is het tijd voor een lijstje restaurants om aan tafel te gaan voor het diner. Met regelmaat opent er in Nijmegen een nieuw restaurant en de lijst met plekken waar we heen willen lijkt alsmaar langer worden. Dit is dus geen favo-lijst die ‘af is’. Er is heus plek voor nóg méér restaurants.

Ben je op zoek naar een lekker restaurant om aan te schuiven in Nijmegen? Hieronder vind je onze favoriete restaurants in de oudste stad van Nederland. Plekken waar je wat ons betreft echt lekker kan eten. De restaurants staan op willekeurige volgorde wat eten, maar ook prijs etc. betreft.

Restaurants in Nijmegen

Bistro Bar Berlin

De plek waar we (bijna) altijd terecht komen als we iets te vieren hebben. Een diploma, een huis, een mijlpaal, een verjaardag. We weten onze weg naar dit restaurant met gedurfde combinaties en smaakvolle dis erg goed te vinden. Wat dacht je van Zeeuwse mosselen met jus van gerookte sprot en gin? Oh en de spareribs van Berlin zijn onze all-time favorite! Vergeet als je wat te vieren hebt vooral niet om de avond met een glas champagne en oesters te beginnen. Yes! De kaart van Berlin daagt culinaire fans en goede eters uit om samen te genieten. Bij de kaart van dit restaurant hielp niemand minder dan Ron Blaauw mee als huisadviseur.

Je kunt bij Berlin naar binnen voor een snelle hap, maar de meeste eters komen hier voor een aantal uur. Je bent hier gemiddeld tussen de €100,00 en €120,00 kwijt voor twee personen. Je vindt Bistro Bar Berlin hier: Daalseweg 15-17, Nijmegen.

‘t Zotte Lemke

‘t Zotte Lemke is vrij nieuw in Nijmegen, opende zijn deuren in januari 2019, maar doen het goed! Het restaurant is enkel door het pand dat afkomstig is uit de 14e eeuw al een bezoek waard. Lekker eten voor een fijn bedrag en niet ‘al te moeilijke’ maaltijden. Top passend bij het seizoen stond er wild op het menu en wordt er gewerkt met een dagvis ‘vis van de markt’. Het personeel is kundig, erg vriendelijk en de sfeer zeer prettig. Wat ons betreft een echte aanrader als je een knus, laagdrempelig restaurant in Nijmegen zoekt om een hapje te eten!

Het is hier óók mogelijk om te reserveren voor proeverijen van onder andere wijn, bier en whisky.

Je spendeert gemiddeld twee uur bij ‘t Zotte Lemke. Een diner voor twee personen kost je tussen de €70,00 en €90,00. Je vindt ‘t Zotte Lemke hier: Lange hezelstraat 59, Nijmegen.

Favoriete restaurants in Nijmegen

Freddy’s

We schreven al eens een artikel over Freddy’s Beerkitchen. DE plek in Nijmegen om na een rondje shoppen in de stad op zaterdag- of donderdagavond lekker aan te schuiven. Hotdogs en burgers happen doe je hier het beste met één van de vele biertjes in je andere hand. Wees gerust; ook fijne wijntjes of cocktails staan hier op de kaart. Je bestelt een hamburger of hotdog apart of met een menu incluis wat frietjes en groente.

Bij Freddy’s schuif je aan voor een ‘snelle hap’, maar blijven velen tot in de late uurtjes hangen om de verschillende biertjes te proeven. Je bent gemiddeld tussen de €50 en €70,00 kwijt voor twee personen. Je vindt Freddy’s hier: Koningstraat 26 Nijmegen.

Nibbles

Nibbles bevindt zich in één van de gezelligste straatjes van Nijmegen. Je waant je terug in een andere eeuw terwijl je over de kinderkoppen richting het restaurant loopt. In dit deel van Nijmegen zie je nog wél iets van haar historie. Bij Nibbles schuif ik vaak aan met een vriendin. Of het als stel niet kan? Jawel! Maar op de een of andere manier is het perfect om op vriendinnendate te gaan. Bij Nibbles hebben ze een tapaskaart. Kleine gerechtjes tussen de €4,00 en €10,00 euro waar je er een aantal van kiest. Vind je het lastig om te kiezen? Dan kiest Nibbles voor jou! Het is óók mogelijk om een driegangenmenu van €23,75 of de luxe variant van €29,95 te kiezen. Dit zijn evengoed tapas, maar het scheelt je keuzestress ;-).

Bij Nibbles spendeer je vaak anderhalf tot twee uur. Een gemiddeld diner voor twee personen kost je tussen de €60,00 en €80,00. Je vindt Nibbles hier: Ganzenheuvel 1, Nijmegen.

Favoriete restaurants Nijmegen

Bistro Bar Bankoh

Yes, dit is het zusje van Bistro Bar Berlin, maar met een hele andere keuken! Bij Bankoh proef je van Azië. Alle gerechten op de kaart hebben een licht tot sterke pit erin zitten, dus blussen met een Aziatisch biertje of een glas wijn is niet geheel onnodig ;). De menu- en wijnkaart zijn goed op elkaar ingesteld. Bij elk gerecht wordt een bepaalde wijn, uit een bepaalde categorie geadviseerd. Het restaurant ziet er gaaf uit en de sfeer die is neergezet past perfect bij het thema ‘Bankoh’. De kwaliteit van het eten, is net als bij Berlin, erg goed. Kleine minpuntjes: de kaart is niet héél duidelijk en de muziek staat vrij hard.

Bij Bistro Bar Bankoh schuiven meer mensen dan bij Berlin aan voor een snellere hap, maar de meeste kiezen hier toch voor een avondvullend programma. Voor twee personen ben je hier gemiddeld tussen de €100,00 en €120,00 kwijt. Je vindt Bistro Bar Bankoh op de kop van de nieuwgebouwde Handelskade, met uitzicht op de waal en de oude haven. Kaapstander 286, Nijmegen.

Zijdewinde

Restaurant Zijdewinde ligt op een ontzettend mooie plek. Verscholen achter de Waaldijk aan het water en tussen de bomen. Het is hier heerlijk vertoeven dichtbij de stad, maar in alle rust. Op de kaart staat voor ieder wat wils. Voor een etentje in ongedwongen sfeer ben je hier aan het juiste adres. Zeker in de zomer is het op het terras (en borrelterras) heerlijk vertoeven. In het restaurant mag nog wat aan de akoestiek worden gedaan en méér bediening zou op de drukke momenten prettig zijn. Desalniettemin is het een plek waar we graag komen.

Een diner voor twee kost je hier gemiddeld tussen de €50,00 en €70,00. Als je vooraf komt borrelen op het borrelterras in de zomer kun je hier makkelijk vanaf de late namiddag tot een uurtje of acht zijn. Voor het diner ben je hier zo’n anderhalf tot twee uur. Je vindt Zijdewinde hier: Waaldijk 28, Bemmel, Nijmegen.

Favoriete restaurants in Nijmegen

STOOM

Heerlijk ongedwongen in een ontspannen sfeer burgers happen en tegelijkertijd één van de Nijmeegse biertjes proeven. STOOM werkt samen met de Nijmeegse brouwerij Oersoep, waar ze nog net niet de bieren rechtstreeks uit de ketel halen (dat kan met een paar meter slang prima ;-)). STOOM zit op de plek waar vroeger de stoom werd geproduceerd om de machines in de Honigfabriek draaiende te houden. Daar worden nu craft biertjes geschonken en burgers gedraaid. Bij STOOM kun je overigens ook prima terecht voor een goede borrelplank als het nog géén tijd is om aan het avondmaal te beginnen.

Bij STOOM kun je prima een paar uur vertoeven als je aan de borrelplank een burgerdiner vastplakt. Kom je voor het diner? Dan spendeer je er gemiddeld één tot twéé uur. Voor twee personen ben je bij STOOM tussen de €50,00 en €70,00 kwijt. Je vindt STOOM hier: Waalbandijk 14D, Nijmegen.

Bistro Flores

Wat ons betreft is Bistro Flores écht voor een chique gelegenheid. Begrijp mij niet verkeerd; chique op de goede manier, de stijfheid mag thuis gelaten worden. De ambiance in het restaurant is erg prettig en je waant je even ergens anders. Rustig, sfeervol en de patio (midden in het restaurant) is echt een heerlijke plek om te dineren. Bij Flores streven ze naar kwaliteit en eenvoud en worden gerechten zonder poespas geserveerd. Voor het menu wordt gekeken naar wat het seizoen te bieden heeft en wordt er zoveel mogelijk gewerkt met lokale producten. Een stukje duurzaamheid op een mooie manier.

Je schuift bij Flores aan als je de tijd hebt en neemt. Een diner voor twee personen kost je gemiddeld tussen de €90 en €110,00. Je vindt Bistro Flores hier: Kelfkensbos 43, Nijmegen.

favoriete restaurants in Nijmegen

Meer eet- en reistips voor Nijmegen (van ons of vóór ons)? Je mag altijd een comment achterlaten of een berichtje sturen via Instagram! Dit artikel is altijd in beweging. Bij een nieuwe (top!) ontdekking, vullen we de lijst aan! Misschien vind je deze artikelen over Nijmegen óók wel lekker en gezellig:

12x lunchen in Nijmegen
Bijzonder overnachten in Nijmegen: Hotel INcredible
Eten in Nijmegen: Burgers happen bij Wally’s
De hele dag door ontbijten? Dat kan in Nijmegen bij Bairro Alto!