Niet zo gezond, maar erg lekker: zelf koffie-ijs maken

Zijn jullie ook zo gek op het eerste kopje koffie dat je ‘s morgens drinkt? Koffieverslaafd wil ik mezelf niet noemen, maar ik ben wel een groot liefhebber en drink zo’n drie kopjes per dag, soms iets meer, soms iets minder;-). Als het kwik boven de (zeg 22?) graden uitkomt, dan verlang ik vaak eerder naar koude drankjes. Het eerste kopje koffie gaat nog wel, want in de ochtend heb je vaak nog zo’n koel briesje en smaakt een kop koffie in de tuin zelfs goed. Maar zodra de zon rond 10:00 sterker wordt, dan verlang ik naar heel koud drinken, drinken met ijsklontjes (veel!) en naar ijsjes.

IJskoffie wordt dan ook vaak gemaakt bij ons thuis, maar tot afgelopen week stond zelf koffie-ijs maken nog op de ‘to-do this summer’ list. Bij het maken van de ijskoffies was het ook even zoeken, passen en meten wat de juiste hoeveelheden zijn van welke ingrediënten. Wij houden bijvoorbeeld van sterke koffie, maar met ijsklontjes wordt de smaak al snel een stuk slapper. Ook is het een uitdaging om een gezonde ijskoffie te maken, want de smaak gaat ook een stuk achteruit als je ijs en dus water toevoegt. Maar de ijskoffie bewaren we voor een andere keer. Terug naar de koffie-ijsjes.

Met drie ingrediënten is dit ijsje tot stand gekomen, het smaakt waanzinnig lekker en je proeft de koffie heel goed. Twee keer plus(plusplus) dus! Binnen no-time tover jij deze koffie-ijsjes ook voor je bezoek uit de vriezer, eet smakelijk!

Koffie-ijsjes
Recept voor 8 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
5 min
Totale tijd
5 min
Voorbereidingstijd
5 min
Totale tijd
5 min
Ingrediënten
  1. 1500 ml gecondenseerde melk (Friesche Vlag)
  2. 500 ml vers gezette, hele, hele sterke koffie (probeer de sterkste die je kunt maken!)
  3. 100 ml slagroom
Bereidingswijze
  1. Doe de gecondenseerde melk in een kom en schenk de afgekoelde koffie en de slagroom erbij. Roer alles heel goed door elkaar.
  2. Schenk het mengsel in de ijslollyvormen. Steek de stokjes erin en leg de ijsjes in de vriezer.
Opmerkingen
  1. De tijd in de vriezer is natuurlijk nog niet berekend bij de 5 minuten prep-time;-)!
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/

Niet zo gezond, maar erg lekker: zelf koffie-ijs maken

Wil je mij volgen tijdens mijn reizen? Extra tips voor fijne restaurantjes en cafeetjes zien? Mijn keukenavonturen bewonderen en een kijkje achter de schermen in ons every day life krijgen? Volg mij dan via Instagram.