Yoghurt bosvruchtenijsjes

Bosvruchtenyoghurt (van de boer!) is al een guilty pleasure zolang als ik leef. Vroeger fietste ik samen met mijn moeder en mijn zusjes tijdens de lente- en zomerdagen langs de boer achteraan in ons dorp. Het was een mooie fietsroute langs de weilanden en bossen en als traktatie aten we een ijs bij de boer (jup, van die befaamde bosvruchtenyoghurt) en namen we van die heerlijk ouderwetse yoghurtflessen mee naar huis. De bakjes yoghurt werden tot de laatste druppel gegeten en zelfs uitgelikt, want niet elk bakje maar elk lepeltje elk beetje dat je kon proeven was als klein cadeautje. Evenals de fietstocht ernaartoe en het verheugen op het moment dat die fles yoghurt open mocht.

Die yoghurt he, goed, eerlijk is eerlijk niet helemaal die yoghurt, want helaas toen de strenge regels op boerderijen kwamen i.v.m. de grote mond- en klauwzeer jaren geleden, moest deze boer er helaas mee ophouden. Maar die yoghurt hebben ze dus zo ongeveer, bijna helemaal in die smaak bij de winkel die zich nu onder ons appartement bevindt. Een heuse boerderijwinkel met die bijna net zo befaamde yoghurt als toen.

Nu begrijp ik dat jullie niet allemaal massaal naar hier kunnen komen om ook een beetje van die yoghurt te proeven, al kan ik dat je wel aanraden.. dus bedacht ik zelf een heel simpel, maar lekker recept voor Yoghurt bosvruchtenijsjes. Zorg dat je een grote lading maakt (tip: Xenos, Ikea en de Action hebben altijd leuke ijsvormpjes!), want wanneer jij of je vriend of kind of vader of moeder een ijsjes nemen… dan doe je er goed aan wanneer er meer beschikbaar zijn;-). Ze smaken heerlijk en zijn een welkom gezond tussendoortje of toetje voor de warme zomerdagen.

De Yoghurt bosvruchtenijsjes zijn ook heel makkelijk te maken met bijvoorbeeld alleen aardbeien of bosbessen of ander fruit wat jij heel erg lekker vindt! Vertel! Welke smaak ga jij maken:)?

 

Yoghurt bosvruchtenijsjes
Recept voor 6 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
4 hr
Totale tijd
4 hr 10 min
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
4 hr
Totale tijd
4 hr 10 min
Ingrediënten
  1. 300-400 gram Griekse Yoghurt (of volle yoghurt)
  2. 1 doosje bosvruchten uit de diepvries (of vers!)
  3. 1 banaan
  4. optioneel: honing
Bereidingswijze
  1. Mix de yoghurt samen met de banaan en driekwart van het doosje bosvruchten in een blender tot het een smooth geheel is. (wanneer je honing toe wilt voegen, doe dit dan nu. Dit zorgt voor zoetere ijsjes).
  2. Mix daarna de rest van het doosje bosvruchten heel kort mee. Dit mogen stukjes blijven, zodat er in je ijs ook wat grovere stukjes fruit zitten.
  3. Schenk het mengsel in de ijsvormpjes en laat voor minimaal 4 uur in de diepvries staan.
  4. Smakelijk!
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/

Yoghurt bosvruchtenijsjes