Stoofperen smoothie met speculaaskruiden

Stoofperen smoothie met speculaaskruiden, speculaas, stoofperen, herfstrecept

Stoofperen smoothie met speculaaskruiden, speculaas, stoofperen, herfstrecept

Een aantal jaar geleden dronk ik na een lange wandeling met de familie geen warme kop choco of thee, maar koos ik voor de verandering voor de herfstsmoothie die op de kaart stond. Een smoothie van stoofperen en speculaaskruiden. Het was heerlijk. Met het speculaasje dat erbij zat kon ik dippen in de smoothie en het maakt de smaaksensatie nog beter. Ik overdrijf niet als ik zeg dat, dat de lekkerste smoothie is die ik ooit heb geproefd! Al twee jaar staat deze smoothie op mijn ‘moet ik nog eens proberen lijst’ en vorige week kwam het er eindelijk van.

Bij de Albert Heijn waren de (verse) stoofpeertjes in de aanbieding en daar nam ik een grote zak van mee naar huis. Al treuzelend in de winkel bedacht ik me dat ik twee varianten wilde maken van deze smoothie. Een gezonde variant en de variant met een dot suiker erin. Eerlijk is eerlijk, ook dat smaakt soms goed.

Eenmaal thuis begon ik met twee pannen op het vuur. Een met rode wijn en stoofpeertjes, de ander met diksap zonder suiker en stoofpeertjes. De geur van de kruiden dringen je neus op verre afstand van de keuken al binnen en doen je verlangen naar een eerste hap in zo’n heerlijke peer. Al honger gekregen? Dan gaan we aan de slag met de Stoofperen smoothie met speculaaskruiden!

[yumprint-recipe id=’53’]

Stoofperen smoothie met speculaaskruiden, speculaas, stoofperen, herfstrecept

lees meer

Gerelateerde artikelen