Aardbei - sinaasappel ijsjes zelf maken

Ik ben dol op waterijsjes. Hoe slecht ik Italiaans ijs ook kan weerstaan, met warm weer neem ik liever een waterijsje tegen de hitte en voor de dorst. Een aantal weken geleden begon ik met experimenteren in mijn keuken. Stukjes aardbei, yoghurt, blauwe bessen, ijsjes met siroop en zelfs waterijsjes met groente zijn gepasseerd (waar overigens ook een recept van online komt deze week)!

Het was een groot ijsjes (en proef) festijn. Vele hebben het niet gehaald, andere waren verrassend lekker of hadden een totaal andere smaak dan verwacht. Het koffie-ijs smaakte bijvoorbeeld veel meer en beter naar koffie dan we hadden gehoopt van te voren. Sommige fruitsmaken waren enorm aanwezig, precies zoals je hoopt, maar waar je soms wel aan twijfelt, omdat het uit de vriezer altijd een verrassing blijft.

IJsjes maken, dat was hier al een groot plezier en de fun werd nog leuker toen we een zoku quick pop maker mochten uitproberen. Wat een Zoku ijslollymaker is? Een ijsmaker die razendsnel ijsjes maakt! Je vriest de ijsmaker 24 uur in, plaatst de stokjes in de bak, vult het dan met sap, een smoothie of eigen gecreëerd ijsjesmengsel, wacht dan een minuut of 8 en je haalt de ijsjes er met de meegeleverde super tool zo uit!

Benieuwd naar ons eerste recept dat wij probeerden met de zoku quick pop maker?

Aardbei - sinaasappel ijsjes
Recept voor 8 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
20 min
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
20 min
Ingrediënten
 1. 5 dl water
 2. 140 gram kristalsuiker + twee lepels extra
 3. 200 gram aardbeien
 4. sap van 2 sinaasappels
 5. sap van 1 citroen
 6. 1dl slagroom
Bereidingswijze
 1. Doe het water en de 140 gram suiker in een pan en breng alles aan de kook.
 2. Laat dit zacht koken tot de suiker is opgelost. Snijd de aardbeien doormidden, doe deze in het water en laat voor een minuut of 6 meekoken tot het sap vrijkomt.
 3. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
 4. Doe het mengsel in een keukenmachine en pureer het. Roer hierna alle citrussap erdoor.
 5. Roer de twee eetlepels suiker door de slagroom. Verdeel het aardbeienmengsel in tweeën en roer de room door een helft. Verdeel het aardbeienmengsel in de zoku ijsmaker en wacht twee minuten, voeg hierna het roommengsel toe (of andersom).
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/

Aardbei - sinaasappel ijsjes zelf maken

Recept om zelf aardbei - sinaasappelijsjes te maken

Hoe werkt het?
Zet de Quick Pop ijsjesmaker 24 uur voor gebruik in de vriezer zodat deze helemaal bevroren is wanneer je hem wilt gebruiken. Plaats de meegeleverde pop sticks (ijsstokjes) in de bevroren houder. Schenk een verse smoothie, vruchtensap, yoghurt of fruit in de houder. In slechts 8 minuten heb je een heerlijk ijsje! Met de meegeleverde Super Tool haal je de ijsjes weer gemakkelijk uit de ijsmaker.

Pluspunten van de Zoku quick pop maker
+ Je kan er lekkere en gezonde ijsjes mee maken (ook wat ongezonde varianten ;-)),
+ De ijsmaker is compact, neemt niet veel ruimte is beslag en het is ideaal wanneer je de ijsmaker standaard in de vriezer hebt staan. Wanneer je dan zin hebt om ijsjes te maken, zijn ze direct klaar,
+ Je creativiteit kun je prima loslaten met deze ijsmaker. Van sapjes tot smoothies en van siroop tot groentemengsel.

Minpunten van de Zoku quick pop maker
– De ijsjes laten ondanks de super tool niet altijd even gemakkelijk los,
– Na een, maximaal twee ladingen ijs moet hij weer terug de vriezer in. Dit is wel per soort vloeistof verschillend. Wellicht met een meer vloeibare substantie gaat het sneller dan wanneer je een stevige smoothie wilt bevriezen (of bijvoorbeeld alcohol).

zoku-ijsmaker, ijs maken met de zoku machine

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met fonQ.

Wil je mij volgen tijdens mijn reizen? Extra tips voor fijne restaurantjes en cafeetjes zien? Mijn keukenavonturen bewonderen en een kijkje achter de schermen in ons every day life krijgen? Volg mij dan via Instagram.