Pompoen smoothie met banaan en sinaasappel

Met de liefde voor het herfstseizoen komt ook de liefde voor pompoen, kastanjes, champignons, vers geoogste appels, stoofpeertjes en mandarijnen. Ik probeer dan ook zo veel mogelijk gerechten op tafel te zetten met deze ingrediënten. Is het raar en bijna schandalig als ik je vertel dat ik de afgelopen twee weken elke dag pompoen heb gegeten? No worries, mijn vriend hoeft dat niet elke dag te doorstaan ;-). Ik maak de ene dag bijvoorbeeld een pompoen smoothie voor het ontbijt, de dag erna gebruik ik pompoen tussen de salade voor de lunch en dan ook een keer tijdens het diner voor bijvoorbeeld heerlijk romige pompoen-wortelsoep of gegrilde stukjes pompoen met geitenkaas en peer. Ik word pompoen blijkbaar écht niet moe… heeft wellicht weer met dat herfstmeisje in mij te maken ;-)? Van rode wijntjes naast de open haard of witte wijntjes op het terras in de zomer krijgen we immers ook nooit genoeg, toch?

Goed, pompoen. Omdat het een van mijn favoriete producten in de keuken is heb ik besloten dat ik een week lang enkel pompoengerechten met jullie ga delen! En met deze pompoen smoothie voor het ontbijt trap ik die week af. Wat je nog meer kunt verwachten? O.a. pompoenbrood, 2 verschillende salades, een pompoenburger en een heerlijke wortel-pompoensoep.

Wil je vanavond al aan de slag met andere pompoen gerechten? Bekijk dan het recept voor deze pompoenpannenkoekjes, dit herfst stoofpotje met pompoen stamppot of deze groente frietjes van o.a. pompoen eens. Inspiratie genoeg!

Pompoen smoothie
Recept voor 2 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
30 min
Bereidingstijd
15 min
Totale tijd
45 min
Voorbereidingstijd
30 min
Bereidingstijd
15 min
Totale tijd
45 min
Ingrediënten
 1. Halve pompoen in stukjes (kan een gewone of flespompoen zijn)
 2. 2 bananen
 3. 2 sinaasappels
 4. 2 snufjes kaneel
 5. snuf zout
 6. 2 bekers amandelmelk
Bereidingswijze
 1. Maak de pompoen schoon (de schil kan prima blijven zitten), snijd hem doormidden en haal alle pitten eruit. Snijd (hak) hem nu in kleine blokjes en kook de helft in een pannetje met water of bak ze in de pan met een klein beetje olijfolie tot ze zacht zijn.
 2. Snijd ondertussen de bananen in plakjes, schil de sinaasappels en doe dit samen met de banaan, de amandelmelk, wat zout en kaneel in de blender. Als de pompoen gaar/zacht is laat je deze even afkoelen onder koud water en voeg je ook deze toe in de blender.
 3. Mix alles door elkaar, giet in een glas en drink op met een rietje!
 4. Je kunt eventueel ook nog ijsblokjes toevoegen zodat de smoothie wat kouder wordt. Als je de smoothie liever warm drinkt, dan kun je de pompoen even af laten koelen, maar spoel je er geen koud water overheen en gebruik je geen ijsblokjes!
Opmerkingen
 1. PS: Niet schrikken van de voorbereidingstijd. Dit komt voornamelijk door het snijden van de pompoen. Wanneer je een (of meerdere) pompoenen in een keer snijdt in blokjes, dan scheelt dit de dag of keer erna heel veel tijd!
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/

Pompoen smoothie met banaan en sinaasappel

Wil je mij volgen tijdens mijn reizen? Extra tips voor fijne restaurantjes en cafeetjes zien? Mijn keukenavonturen bewonderen en een kijkje achter de schermen in ons every day life krijgen? Volg mij dan via Instagram.