Pink cake with sprinkles, Roze Taart, Pink Pie

Hoeeraaaaa voor mijn nieuwe design dat online staat. Dat verdient een hele grote, roze, fluffy cake met sprinkles.. toch? Al enige tijd waren (we) wat ontevreden over het design, maar vooral de opties die niet of maar half werkte. Tijd voor iets nieuws. Samen gingen we op zoek naar dingen die we mooi vonden, die bij mij zouden passen en naar designs en thema’s waar alle opties wél van werken. Terwijl ik hulp kreeg bij het knutselen van dit gloednieuwe design, stond ik ondertussen in de keuken om het daarna ook écht te kunnen vieren.

Van dat halfbakken werk houden wij beiden niet, dus besloten we in de zomervakantie dat zodra er tijd was, we werk zouden maken van een nieuw design. Zo gezegd, zo gedaan.

In die tussentijd ben ik zelf ook aan het denken gegaan wat betreft de artikelen die ik maak. Zoals jullie misschien wel hebben gemerkt, zijn er de afgelopen weken heel wat minder artikelen voorbij gekomen dan de laatste jaren het geval was. Dagelijks posten is mijn doel niet meer. Ik denk dat ik daar mijn doel juist voorbij schoot.

Ik wil vooral posten wanneer ik daar echt zin in heb en vooral als er meer tijd is. Begrijp me niet verkeerd. Ik geniet ervan om te schrijven, om in de keuken te staan en mooie foto’s te maken voor mijn blog. Om te reizen en tips of herinneringen mee te nemen om deze met jullie te delen is een passie, een onderdeel geworden dat bij mij hoort, bij me past en mij mij maakt. Maar ik merk wel dat ik minder geniet van andere dingen. Dingen als mijn minor of het zoeken van een afstudeeropdracht. Ik kan me niet volledig focussen omdat ik constant het gevoel heb dat ik kansen op bloggebied misloop als ik daar niet mee bezig ben.

De weken dat ik geregeld offline was afgelopen zomer hebben mij doen beseffen dat offline zoveel meer rust geeft. Ik ben weer bewust met mijn gedachten bij de dag, het uur en de minuut zelf geweest. Ik heb intens genoten van etentjes, van dagjes uit en van onze vakantie zonder laptop en die dagen waren me alles waard.

No worries, ik blijf lekker bloggen hoor. Het is te verslavend om te stoppen en ik geniet er nog ontzettend van. Maar ik zal geen ‘moetjes’ meer aan mezelf opleggen… zonder moetjes lijkt het alsof ik over het algemeen toch wel meer woorden op papier krijg. Herkenbaar?

Er staan nog genoeg recepten voor jullie klaar die de aankomende weken online zullen komen en ook een report over Ibiza en zijn fijne restaurantjes en strandjes hebben jullie nog te goed ;-). Andersom kan ik dan nog even genieten van de fijne momenten op vakantie die al bijna weer zijn bedolven onder school en werkstress.

Ook voor kerst heb ik (nu) al fijne dingen in gedachten en over ons reisje naar in elk geval Dublin zullen jullie ook het een en ander lezen. Genoeg inspiratie, nu nog wat meer uren in een dag, dan kunnen we gewoon naar school gaan, 3 banen hebben en tijd over houden voor leuke dingen ;-). Wie is er voor!?

Terug naar (waarom je waarschijnlijk) dit artikel hebt geopend, het recept van de Pink Cake with sprinkles. Als je hem zelf ook gaat maken laat het me zeker even weten via een reactie hier, op Facebook, Instagram of Twitter.

Pink cake with sprinkles, Roze Taart, Pink Pie

 

Pink Cake with Sprinkles
Recept voor 20 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
1 hr
Bereidingstijd
40 min
Voorbereidingstijd
1 hr
Bereidingstijd
40 min
Voor alle drie de lagen van de taart
 1. 350 gram boter
 2. 550 gram kristalsuiker
 3. 500 ml karnemelk
 4. 9 eiwitten
 5. 600 gram bloem
 6. 30 gram bakpoeder
 7. 2 theelepels zout
 8. 2 theelepels vanille-extract
 9. 2 vanille stokjes
Voor de 'botercrèmelaag'
 1. 6 eiwitten
 2. 250 gram suiker
 3. 3 eetlepels glucosestroop
 4. 460 gram boter
 5. 2 theelepels vanille-extract of een vanille stokjes
 6. Theelepel zout
 7. Roze kleurstof (rood kan ook, druppel voor druppel zodat het niet rood wordt, maar roze blijft)
Voor de taartbodem
 1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Smeer 3 taartbodems van 22cm in met boter en bloem. Als je maar een vorm hebt moeten de lagen cake/taart één voor één in de oven.
 2. Mix de boter en de suiker op middelhoge tot hoge stand tot het er als een mooi glad geheel uitziet (ongeveer 5 minuten). Zet de mixer nu op een lagere stand en mix de eiwitten er één voor één doorheen.
 3. Zeef de bloem, de bakpoeder en zout in een kom. Meng het vanille extract en de inhoud van de vanille stokjes door de karnemelk heen.
 4. Meng nu de droge ingrediënten met het ‘natte’ mengsel. Begin en eindig met de droge ingrediënten en mix tot het een mooi gehaal is.
 5. Verdeel het beslag over de drie taartvormen of vul een vorm, wacht tot deze klaar is en herhaal dit drie keer. De bodems gaan ongeveer 40 minuten per bodem de oven in,
 6. Laat de taartvorm 10 minuten afkoelen. Rek de bodem daarna uit en haal hem uit de vorm. Laat minimaal 30 minuten afkoelen.
Voor de botercrème
 1. Maak de kom waarin je dit beslag gaat mixen goed schoon met citroensap.
 2. Meng de eiwitten in een kom en mix het op middelhoge snelheid tot het schuimt.
 3. Voeg (schep voor schep) 6 lepels van de suiker toe en mix verder op middelhoge snelheid.
 4. De rest van de suiker wordt gemengd met de glucosestroop en de inhoud van het vanille stokje on een pan op middelhoog vuur. Dit blijf je roeren tot de suiker is opgelost. Zorg dat het mengsel licht aan de kook komt en haal de pan dan van het vuur.
 5. Giet de siroop die je hiervan krijgt langs de zijkant van de kom bij de eiwitten en klop zachtjes met de mixer.
 6. Zet de mixer nu op middelhoge snelheid en voeg de boter stukje voor stukje toe.
 7. Voeg nu het zout en de kleurstof die je wilt gebruiken toe en blijf met een (hand)klopper mixer kloppen tot de kleur die jij graag wilt.
Opmerkingen
 1. Zorg ervoor dat de taart/cakebodems goed zijn afgekoeld. Met een spatel bestrijk je elke laag (om tussenlagen met botercrème te creëren).
 2. Als de lagen op elkaar liggen bestrijk je tot slot de hele taart met de botercrème. Als finishing touch gebruik je gekleurde hagelslag, roze suiker, spikkels etc.
 3. Let op: Als je maar een taartvorm van 22cm hebt, dan duurt het 3x 40 minuten voor de taartbodem klaar is.
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/