Óóh kom maar eens kijken.... Tulband cake met mandarijn

‘Óóh kom maar eens kijken…. wat ik in mijn schoentje vind, ahhaallles gekregen van die lieve sint’. Of, nouja, ik heb het zelf gemaakt en als sinterklaasje ben ik stukjes cake gaan verdelen bij mijn zusjes, schoonouders en uiteraard kreeg mijn vriend ook een stukje in zijn schoen ;-).

Ik ben gróót fan van de sinterklaasperiode. Hoewel ik mezelf op mijn blog als ware christmaholic in de picture zet (wat overigens ook echt zo is!) is sinterklaas tot een aantal jaren geleden mijn favoriet geweest. Ik probeerde altijd te kijken naar de intocht, de schoen van mijn zusjes en vriend te zetten zodat ik er cadeautjes in kon stoppen en is 5 december nog nooit overgeslagen!

Het is de nostalgie van deze periode ervoor zorgt dat ik het zo fijn vind. Haardvuur aan, pepernoten in een bakje, chocolademelk drinken uit een veel te grote mok, wandelen en luisterpieten op het dak zien staan, sneeuwvlokken die naar beneden dwarrelen terwijl Sinterklaas op zijn paard over de daken dribbelt. Klinkt toch héérlijk? Daar nog niet bij verteld dat ik ieder jaar de Belgische Sinterklaasserie met Bart even terugkijk;-). Door de warmte van de kaarsjes die overal branden in de huiskamers, de liedjes die kinderen zingen terwijl je wacht in de rij van de supermarkt en al het lekkers dat je ruikt wanneer je door de straten van de buurt naar huis fietst, maakt het voor mij echt een feestje. Deze periode duurt veel te kort en veel te lang voor hij weer aanbreekt. De eerst krakende oranje met geel gekleurde blaadjes onder je schoenen wanneer je gaat wandelen en daarna de knisperende sneeuw of vorst. Het klinkt mij als muziek in de oren!

Óóh kom maar eens kijken.... Tulband cake met mandarijn

Óóh kom maar eens kijken.... Tulband cake met mandarijn

De laatste jaren lijkt de tijd veel sneller te gaan dan vroeger. Dat is ook niet gek. Je besef van tijd wordt anders en realistischer. Daarnaast; hoe ouder je wordt, hoe drukker je het meestal krijgt. Je moet zelf stilstaan bij deze periode. Zorgen dat je beseft hoe fijn het is, voordat de sint het land alweer uit is (geldt ook voor de feestdagen die nog volgen!). Kijk een heerlijke sintfilm als je daar blij van wordt. Bak pepernoten als je nostalgische gevoelens op wilt halen of knutsel een stoomboot alleen of met je kinderen wanneer je hier behoefte aan hebt! We zijn nooit te oud om te genieten van iets waar we dol op zijn:).

Goed, nu terug naar hetgeen waar deze post over gaat, een héérlijke tulband cake met mandarijn en maanzaad!

Tulband cake met mandarijn en maanzaad
Recept voor 20 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
30 min
Bereidingstijd
50 min
Totale tijd
7 hr 30 min
Voorbereidingstijd
30 min
Bereidingstijd
50 min
Totale tijd
7 hr 30 min
Ingrediënten
 1. 500 gram mandarijnen
 2. 2 eetlepels polenta
 3. 1 zakje bakpoeder
 4. 300 gram witte basterdsuiker
 5. 2 zakjes vanille suiker
 6. 300 gram tarwebloem
 7. 2 eetlepels maanzaad
 8. 8 eieren
 9. sap van een kwart citroen
 10. Stukje roomboter
Bereidingswijze
 1. Pel de mandarijnen, doe ze in een pan en voeg zoveel water toe dat de mandarijnen onder komen te staan. Breng het water aan de kook en laat met deksel op de pan twee uur zachtjes koken. Giet af en laat ze 1 uur afkoelen.
 2. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de tulbandvorm in met de roomboter en bestrooi daarna met polenta.
 3. Doe de mandarijnen in een kom samen met het sap van de citroen en pureer met de staafmixer of keukenmachine. Voeg hier de suiker, de eieren en het bakpoeder aan toe.
 4. Doe dit beslag in een grote beslagkom en voeg nu langzaam de bloem en het maanzaad erdoorheen.
 5. Zet de tulband in het midden van de oven en bak deze voor ongeveer 50 minuten. Als je ziet dat hij wel erg snel bruin wordt, dek hem dan af met zilverfolie. Wanneer de 50 minuten erop zitten haal je de cake uit de oven en laat je hem drie uur afkoelen in de vorm. Daarna nog een half uur op een rooster. Lekker om te serveren met een crème fraîche of een toef slagroom met wat citroenrasp.
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/

Óóh kom maar eens kijken.... Tulband cake met mandarijn

Óóh kom maar eens kijken.... Tulband cake met mandarijn Deze post is tot stand gekomen in samenwerking met Sacha.

En mijn schoentje zetten, dat doe ik óók! Ik ontving al veel chocolade in deze nieuwe Chelsea Boots van de sint ;-). Hoewel ik cadeautjes geven stiekem nog een beetje leuker vind dan cadeautjes krijgen. Herkennen jullie dat?

Wil je mij volgen tijdens mijn reizen? Extra tips voor fijne restaurantjes en cafeetjes zien? Mijn keukenavonturen bewonderen en een kijkje achter de schermen in ons every day life krijgen? Volg mij dan via Instagram. Ga jij een recept van My Delicious Journey maken? Ik ben heel benieuwd naar jullie kookkunsten! Dit kan via Facebook, tag My Delicious Journey op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #MYDELICIOUSFOOD.