chocoladetruffeltaart, kerstdessert, kersttoetje

Deze chocolade-truffeltaart met warme kersensaus laat menigeen het water in de mond lopen. Als je een hap neemt, smelt de chocolade langzaam op je tong en proef je daarna de zoete smaak van de kersen. Deze taart is het ideale kerstdessert voor de feestdagen. Waarom? De taart is romig, heerlijk warm door de kersensaus en zeg nou eerlijk, wie houdt er niet van chocolade?

Ik ben dol op koken en bakken. Als ik genoeg tijd heb sta ik de dagen voor de kerst ook fulltime in de keuken. Maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen tijd over heeft of net zo gek is op koken en bakken als dat ik ben. Misschien heb je het na een middag in de keuken wel weer gehad. Toch hebben veel mensen niet in de gaten dat een lekker en mooi recept niet altijd tijdrovend hoeft te zijn en ook als je geen keukenprins(es) bent, je iets op tafel kunt zetten waar alle gasten inclusief jezelf erg tevreden over zijn.

Een recept dat er mooi uitziet en goed smaakt is niet zo lastig als de meeste denken. Neem deze chocoladetruffeltaart. Ik weet zeker (de personen die niet zo dol zijn op chocolade daargelaten), dat deze taart in de smaak valt. Het is een topper van een dessert en echt niet moeilijk om te maken. Het enige wat je ervoor nodig hebt is wat geduld, tijd om het voor te bereiden en leuke spullen ter decoratie. Decoratie en sfeer doen al meer dan de helft tijdens een kerstdiner.

Durf je het aan? Ga je aan de slag met deze chocoladetruffeltaart?

Wat heb je nodig voor deze kersttaart?

Voor de taartbodem:
120 gram kristalsuiker
60 gram bloem
60 gram cacaopoeder
4 eieren
Snuf zout
1,5 kopje sterke espresso (koud)

Voor de truffelvulling:
650 ml slagroom
550 gram pure chocolade

Voor de garnering:
Twee handen vol verse kersen
Een pot kersen
Cacaopoeder

Inspiratie gekregen voor het kerstdessert en wil je deze chocoladetruffeltaart met kersensaus ook maken met de feestdagen? De bereiding van de de Chocoladetruffeltaart vind je hier op Christmaholic..

Kerstdessert, kerstoetje, Toetje met kerst, Chocoladetaart. Chocolade truffeltaart

Kerstdessert, kerstoetje, Toetje met kerst, Chocoladetaart. Chocolade truffeltaart