Het héérlijk avondje is gekomen: Pepernotencrumble

Dit recept is perfect voor het héérlijk avondje. Door de stoofperen en kruidnoten past het goed bij de sinterklaasperiode en het is een super afsluiting van het diner op 5 december. Ik kan mij niet anders heugen dan dat 5 december enorm spannend was. Van een jaar of 2 tot mijn 18e heb ik sinterklaas écht gevierd. Ik verschil 10 jaar in leeftijd met mijn jongste zusje. Dus toen zij 8 jaar oud was en voor het laatst geloofde in de Sint en zijn Pietermannen pakte ik net zo goed nog cadeautjes uit.. en ik was 18. Of ik dat erg vond? Integendeel. Ik vond het ontzettend leuk. Het is zo mooi om de spanning van een ander te voelen, te zien hoe overtuigd je kunt zijn van iets als Sinterklaas. Ik kon mezelf na 5 december ook weer heerlijk verpakken in dikke, nieuwe winterpyjama’s en warme sloffen.

Ook het bakken tijdens de sinterklaasperiode is iets dat ik al van jongs af aan heb meegekregen. Ik denk dat wij tijdens de drie weken dat de sint in het land is elke week wel een bakplaat pepernoten hebben gemaakt. Maar ook heuse knutselwerken als een stoomboot gemaakt van een schoenendoos of een groot sinterklaas en zwarte piet gezicht om voor het raam te hangen. Ik heb geweldige herinneringen aan die periode. Ik hoop dat ik later met mijn kinderen nog steeds het zelfde mag en kan doen.

Maar waar het vandaag om gaat? Deze simpele, maar hele lekkere pepernotencrumble. Nog geen toetje bedacht voor vanavond? Dan maak je deze crumble gewoon!

Kruidnotencrumble
Recept voor 8 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
20 min
Totale tijd
30 min
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
20 min
Totale tijd
30 min
Ingrediënten
  1. 300 gram kruidnoten
  2. 1 kilo stoofperen (uit een potje of zelf maken)
  3. 100 gram roomboter
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 160 graden. Snijd daarna de stoofpeertjes in kleine reepjes.
  2. Weeg de kruidnoten af en doe deze in een keukenmachine of 'crush' ze in een handdoek terwijl je er met iets zwaars op slaat. Bewaar een paar hele kruidnoten voor bovenop het toetje.
  3. Smelt de roomboter in een pannetje en meng de kruidnotencrumble hier doorheen.
  4. Leg de stoofpeertjes in een ovenschaal en strooi de kruidnotencrumble eroverheen.
  5. Haal na 20 minuten uit de oven en serveer met een bolletje vanille of kaneelijs en een toef slagroom!
Opmerkingen
  1. In deze post staat uitgelegd hoe je op een gezonde manier stoofpeertjes kan bereiden: https://www.mydeliciousjourney.com/eten-en-drinken/recepten/zoet/stoofperen-smoothie-met-speculaaskruiden/
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/

Het héérlijk avondje is gekomen: Pepernotencrumble

Het héérlijk avondje is gekomen: Pepernotencrumble

Wil je mij volgen tijdens mijn reizen? Extra tips voor fijne restaurantjes en cafeetjes zien? Mijn keukenavonturen bewonderen en een kijkje achter de schermen in ons every day life krijgen? Volg mij dan via Instagram. Ga jij een recept van My Delicious Journey maken? Ik ben heel benieuwd naar jullie kookkunsten! Dit kan via Facebook, tag My Delicious Journey op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #MYDELICIOUSFOOD.