gezonde split ijsjes, split ijs, split ijs zelf maken, gezonde split ijsjes zelf maken

Jullie zijn allemaal wel bekend met het Split ijsje toch? Dat heerlijk frisse ijsje door zijn sinaasappelsmaak aan de buitenkant, maar waar in de binnenkant stiekem zo’n lekker roomlaagje in verstopt zit. We hadden ze vroeger niet vaak in huis, maar wanneer we ‘s avonds een wandeling door de buurt maakten en langs het tankstation wandelde, dan koos ik vaak het split ijsje.

Het ging dan vijf minuten ongeveer zo tussen de raketjes, de split en het stoplicht ijs: iene, miene, mutte… (en toch wil ik die niet, dus doen we het nog een keer). Kan het mijn ouders niet kwalijk nemen dat ze er soms simpel van werden;-). Wanneer mama dan een magnum nam, ik en mijn zusjes een raketje en mijn vader bijvoorbeeld een split, dan was het goed. Had ik toch meer mogelijkheden om nog een hapje van te proeven.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik al lange tijd geen split meer op heb. We nemen vrij weinig ijsjes mee uit de supermarkt (maken ze liever zelf). Wanneer we dit wel doen is het 99% van de tijd een doos peren ijs. Waar ik mij nu van bedenk die ook eens te willen maken zonder toegevoegde ‘troep’, omdat peren ijs ook wel heel erg lekker is als het warm is. We kunnen er op een avond hier in huis vaak wel drie van op per persoon (het is meestal 30 graden hierboven, oef!). Maar zoals ik al zei, maken we, of ik de ijsjes het liefst zelf. Weet je in ieder geval wat erin gaat.

Hoe je dat nou doet, deze gezonde split ijsjes zelf maken? Heel simpel:

Gezonde split ijsjes
Recept voor 8 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
10 min
Totale tijd
10 min
Voorbereidingstijd
10 min
Totale tijd
10 min
Ingrediënten
  1. 2 sinaasappels
  2. 50 ml water
  3. Honing
  4. 2 kleine bakjes Griekse Yoghurt (2x150 ml)
Bereidingswijze
  1. Maak de sinaasappels schoon en doe ze samen met wat honing (naar wens) en het water in de blender.
  2. Giet de ijsvormpjes driekwart vol met het sinaasappelmengsel uit de blender en zet ze voor 30 minuten in de vriezer. Steek nu de stokjes erin.
  3. Meng ondertussen de Griekse yoghurt met nog een scheutje honing en haal na 60 minuten (totaal) de ijsjes even uit de vriezer. Giet of schep op elk ijsje een laag Griekse yoghurt.
  4. Wacht minimaal 3 uur voor je de ijsjes uit de vriezer haalt.
  5. Eet smakelijk:)!
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/

Gezonde

gezonde split ijsjes, split ijs, split ijs zelf maken, gezonde split ijsjes zelf maken

Zin in nog meer lekkere ijsjes? Hier vind je een recept voor aardbei-sinaasappel ijsjes en hier een recept voor koffie-ijs. Smakelijk!

Wil je mij volgen tijdens mijn reizen? Extra tips voor fijne restaurantjes en cafeetjes zien? Mijn keukenavonturen bewonderen en een kijkje achter de schermen in ons every day life krijgen? Volg mij dan via Instagram.